Prăjitura cu foi și cremă de ciocolată, un desert de neuitat. Rețeta unei prăjituri delicioase și rafinate

16 feb. 2022, 09:25
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă ceva dulce, prăjitura cu foi și cremă de ciocolată va fi un desert de neuitat și apreciat de toți cei de la masă. Această prăjitură cu multe foi este pe placul iubitorilor de ciocolată deoarece conține mai multe straturi de cremă savuroasă, iar aromele deosebite fac din acest desert un spectacol culinar. Iată rețeta unei prăjituri delicioase și rafinate.

Prăjitura cu foi și cremă de ciocolată, un desert de neuitat pentru cei de la masă

Când vine vorba de prăjituri, rețetele și ideile sunt diverse. Unii preferă prăjiturile ușoare, cu fructe sau cu un blat pufos și însiropat, unii adoră ciocolata, așa că optează pentru o prăjitură cu multă cremă. Indiferent de preferințe, prăjitura cu foi și cremă de ciocolată este pe placul tuturor.

Extrem de fină și cremoasă, această prăjitură poate fi pregătită acasă atât pentru mesele festive, dar și atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unui desert delicios. Pentru a face această prăjitură avem nevoie de mai multe ingrediente, de răbdare și de un plus de imaginație. Rezultatul va fi pe măsura așteptărilor, fiind una dintre cele mai gustoase prăjituri cu ciocolată.

Aspectul inedit și gustul spectaculos fac din această prăjitură desertul ideal pentru mesele de sărbătoare. Pe lângă prăjitura cu foi și cremă de ciocolată, putem pregăti acasă și prăjitura Floare de Colț, un desert sofisticat, care îi va impresiona pe musafiri.

De asemenea, prăjitura Imperială este perfectă pentru ocaziile speciale, aceasta fiind apreciată pentru crema fină de vanilie și aromele inedite. Putem opta și pentru un tort făcut acasă, iar dacă alegem un blat de tort cu nucă, desertul va fi cu siguranță unul de neuitat.

Dacă ne dorim un desert ca pe vremea buncii, care să ne amintească de copilărie, putem pregăti faguri pufoși cu cremă de ciocolată sau umpluți cu dulceață, dar și câteva plăcinte delicioase, cu un aluat fraged de plăcintă făcut foarte ușor acasă.

Printre preferințele tuturor se află prăjitura cu foi și cremă de ciocolată, un deliciu încântător. Aceasta este extrem de fină, iar straturile de cremă se îmbină armonios cu foile pufoase.

Cum să pregătești acasă o prăjitură rafinată și gustoasă

Prăjitura cu foi și cremă de ciocolată nu se face tocmai ușor, însă rezultatul merită. Această prăjitură savuroasă îi va impresiona chiar și pe cei mai pretențioși invitați.

Pentru foi avem nevoie de 120 g unt, 120 g smântână, 100 g de zahăr, 2 ouă, 1 linguriță de amoniu, 1 linguriță suc de lămâie, 2 lingurițe de praf de copt, 1 praf de sare și 600 g făină de calitate.

Pentru cremă avem nevoie de câteva ingrediente precum 600 ml lapte, 150 g zahăr, 3 ouă, 5 linguri amidon, 200 g unt, 200 g ciocolată neagră, 1 linguriță esență de vanilie, 1 linguriță de coniac.

La fel de importantă este și decorarea prăjiturii pentru un aspect inedit. De aceea, vom avea nevoie de 100 g ciocolată neagră, 50 g ciocolată cu lapte, 50 ml smântână.

Mai întâi se pregătesc foile. Se amestecă untul topit împreună cu smântâna, zahărul și ouăle, până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă apoi praful de copt și amoniul stins cu sucul de lămâie. După aceea se pune făina și se amestecă cu mâna până se obține un aluat moale.

Se împarte aluatul în 5 bucăți, apoi se întinde fiecare bucată pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Foile se coc pe rând apoi se lasă la răcit. Când foile sunt gata, pregătim crema de ciocolată.

Se pune la foc mic laptele împreună cu zahărul. Ouăle se amestecă cu amidonul, apoi se pun câteva linguri de lapte fierbinte și se amestecă bine. Se răstoarnă compoziția de ouă peste laptele din oală și se fierbe la foc mic până când crema se îngroașă. Când este gata, se adaugă ciocolata ruptă bucățele și untul în crema fierbinte, apoi vanilia și coniacul și se amestecă bine.

Între timp pregătim foile pentru asamblare. Fiecare foaie se unge cu delicioasa cremă de ciocolată. Ultima foaie va rămâne fără cremă deasupra deoarece vom pregăti crema specială pentru decor.

Pentru crema de decor, se topește ciocolata neagră împreună cu ciocolata cu lapte și smântâna și se amestecă la foc mic până când capătă o textură cremoasă, omogenă și fină. Se toarnă crema pentru decor deasupra și glazurăm astfel prăjitura cu ciocolată. Se lasă prăjitura la rece apoi se feliază. Cu siguranță desertul obținut va fi de neuitat pentru cei de la masă.

Delicioasa prăjitură cu foi și cremă de ciocolată este desertul ideal pentru mesele festive. Această prăjitură rafinată și gustoasă este un adevărat deliciu culinar.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *