Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu dulceață de gutui. Rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil

Prăjitură cu dulceață de gutui. Rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil

16 sept. 2022, 15:10, 2 ,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert de casă delicios, ideală este o prăjitură cu dulceață de gutui. Aceasta este aromată, gustoasă și foarte ușor de făcut. Pentru a obține la final un adevărat deliciu, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil.

Prăjitură cu dulceață de gutui, gustoasă și aromată

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la prăjiturile rafinate și spectaculoase precum prăjitura Floare de Colț cu ananas, până la deserturile de casă tradiționale, făcute ca în vremea de odinioară, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Atunci când vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu o prăjitură aromată și savuroasă, putem pregăti delicioasa prăjitură cu dulceață de gutui. Acest desert se face foarte ușor, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, la final vom obține un adevărat deliciu.

Pe lângă acest desert savuros, putem pregăti pentru cei dragi și un chec pufos și delicios. Acest desert poate fi făcut la mesele festive, dar poate fi servit și dimineața împreună cu o cafea aromată.

Prăjitura cu dulceață de gutui este delicioasă, se face foarte ușor și avem nevoie de câteva ingrediente, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar desăvârșit.

Cum să pregătești acasă un desert savuros

Pentru a pregăti acasă delicioasa prăjitură cu dulceață de gutui, vom avea nevoie de 250 g de zahăr, 250 g de făină, 3 ouă, 100 ml de ulei, 200 g de iaurt, 1 linguriță de praf de copt, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 praf de sare, 1 esență de vanilie, 100 g de miez de nucă și 1 borcan de dulceață de gutui.

Mai întâi se mixează ouăle împreună cu zahărul, zahărul vanilat și sarea până când obținem o compoziție spumoasă și omogenă. După aceea se adaugă treptat iaurtul, esența de vanilie și uleiul de floarea-soarelui și se amestecă din nou. Ulterior, se pune făina apoi nuca măcinată și se amestecă până când toate ingredientele și aromele se întrepătrund.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt se răstoarnă compoziția pentru delicioasa prăjitură. Se uniformizează compoziția și se pune tava la cuptor timp de 20 de minute. După ce prăjitura capătă o culoare ușor maronie pe margini, se scoate din cuptor și se pune deasupra dulceața de gutui.

Se mai pune prăjitura la cuptor pentru încă 15 minute. Când este gata, se scoate prăjitura din cuptor, se lasă la răcit și se taie felii pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un desert gustos și aromat pe placul tuturor celor de la masă.

Dacă vrem să oferim acestui desert un plus de savoare, putem pregăti o glazură delicioasă de ciocolată. Pentru aceasta vom avea nevoie de 70 ml de apă, 100 ml de lapte, 70 g de zahăr tos, 30 g de zahăr pudră cu aromă de vanilie, 80 g de sirop de glucoză, 10 g de gelatină și 150 g de ciocolată albă sau neagră, după preferințe.

Glazura de ciocolată se toarnă la final peste gustoasa prăjitură, obținându-se un desert rafinat și cu un aspect atrăgător.

Delicioasa prăjitură cu dulceață de gutui este pe placul multora dintre noi, fiind un desert aromat, gustos și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu culinar.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *