Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu cremă ușoară de fructe. Rețetă cu struguri și ananas
Prăjitură cu cremă ușoară de fructe. Rețetă cu struguri și ananas

Prăjitură cu cremă ușoară de fructe. Rețetă cu struguri și ananas

06 nov. 2023, 13:50,
în Culinar

Această rețetă de prăjitură cu struguri și ananas este pictată în nuanțe de albastru și galben obținute în mod natural din cele două fructe. Odată ce vor fi transformați în piure, strugurii negri fără sâmburi vor elibera un suc de culoare roșu-purpuriu intens, care se va transforma în albastru odată cu adăugarea prafului de copt. La ananas se adaugă pudră de turmeric pentru a amplifica culoarea galbenă și, de asemenea, gustul dulce-acrișor al fructului.

Prăjitură cu struguri și ananas

Pentru a obține o prăjitură rotundă de 20-23 centimetri, aveți nevoie de 1 cană de zahăr pudră, 4 ouă mari, 1 cană de ananas cuburi, 1/2 linguriță de pudră de turmeric, 1 cană de struguri negri fără sâmburi, 1 cană de ulei vegetal, 1 linguriță de extract de vanilie, 2 cani de făină de grâu, 2 lingurițe de praf de copt, 1/4 linguriță de sare.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeți ușor o tavă rotundă cu un strat subțire de ulei vegetal inodor. Așezați un cerc de hârtie de copt pe fundul formei și ungeți din nou. Lăsați forma deoparte.

Puneți cuburile de ananas într-un blender, adăugați turmericul și amestecați până obțineți un piure fin.
Amestecați strugurii întregi în blender. Aici aveți opțiunea de a strecura piureul pentru a elimina coaja sau nu. Coaja de struguri conferă o textură fărâmițată, care s-ar putea să vă placă.

Luați un bol și amestecați cu mixerul zahărul și ouăle la viteză redusă până se înmoaie, cam 2 minute. Adăugați uleiul și vanilia și amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Într-un bol separat, cerneți făina, praful de copt și sarea. Adăugați acest amestec uscat la ingredientele umede de mai sus. Amestecați la viteză medie timp de 1-2 minute sau până când aluatul este neted. Împărțiți aluatul în 2 porțiuni egale (aproximativ 2 căni fiecare). Într-o porțiune adăugați rapid piureul de ananas și turmeric și amestecați bine. În cealaltă porțiune, adăugați sucul de struguri obținut din blender.

Coacerea prăjiturii și prepararea sosului de ananas

Puneți aproximativ 3 linguri de aluat cu ananas în centrul formei de copt. Apoi, puneți 3 linguri de aluat cu struguri în centrul aluatului de ananas. Acest lucru face ca aluatul cu ananas să se extindă. Continuați să alternați straturile în mod concentric, până când utilizați tot aluatul. Veți obține astfel inele subțiri din fiecare tip de aluat la marginea formei și inele mai groase în centru.

Coaceți tortul în centrul cuptorului preîncălzit timp de 40-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lăsați tortul în formă timp de 10 minute, apoi îl puteți scoate pentru a se răci complet. Deasupra tortului se poate adăuga un sos de ananas înainte de servire și puteți crea modele în formă de vârtejuri cu o spatulă mică.

Pentru sosul lejer de ananas aveți nevoie de 75 g de unt (mai bine să fie sărat), 3 ouă mari, 75 g de zahăr pudră, 125 ml/1/2 cană de piure de ananas (aproximativ 1 cană de cuburi de ananas) și 1/2 linguriță de turmeric pudră.

Puneți pulpa de ananas într-un blender și adăugați turmeric. Amestecați din nou și strecurați amestecul printr-o sită fină. Topiți untul într-un vas cu fundul gros, adăugați celelalte ingrediente și amestecați cu un tel la foc mic, până obțineți o cremă. Lăsați-o să se răcească înainte de a o folosi pentru glazurarea prăjiturii cu struguri și ananas. Dacă nu o folosiți imediat, păstrați-o în frigider acoperind partea superioară cu o folie de plastic pentru a preveni formarea unei cruste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *