Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu cremă de ness, fără cântar! O rețetă ușoară și plină de gust

Prăjitură cu cremă de ness, fără cântar! O rețetă ușoară și plină de gust

29 oct. 2024, 11:12,
Redacția BZI în Culinar

Ideală pentru o zi specială petrecută alături de cei dragi, prăjitura cu cremă de ness va cuceri instant de la prima degustare. Nu necesită nici timp îndelungat și nici prea mult efort pentru preparare, iar ingredientele sunt simple și cunoscute.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert senzațional. Nu este o prăjitură care trebuie să fie servită de către copii, dar pentru adulți este curcubeu pe cerul gurii. Nu rata să-ți impresionezi apropiații și familia cu un desert cu unt gust intens.

Rețeta pentru prăjitura cu cremă de ness

Prăjitura se compune dintr-un blat cu multă nucă, o cremă cu gust intens de ness și o glazură de ciocolată. Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare decât la o rețetă clasică de prăjitură, simplitatea compensează din plin. Pentru blat veți avea nevoie de 8 albușuri, 1 praf de sare, 200 gr zahăr, 500 gr miez de nucă, 150 gr făină, 5 gr praf de copt.

În ceea ce privește crema de ness, aceasta se va pregăti cu următoarele ingrediente: 8 gălbenușuri, 200 gr zahăr, 1 praf de sare, 30 gr ness, 250 gr unt cu 82% grăsime, 50 gr cremă de ciocolată. Pentru glazura de ciocolată veți avea nevoie de 200 gr ciocolată amăruie, 150 ml frișcă lichidă și 50 gr miez de nucă.

Înainte de a te apuca de prepararea prăjiturii este necesar să ai ingredientele la temperatura camerei, în special ouăle și untul. Pentru o compoziție ca la carte, ouăle trebuie să stea cel puțin 30 de minute la temperatura camerei.

În ceea ce privește prepararea blatului, primul pas este să pornești cuptorul la 180°C, apoi unde cu unt sau tapetează cu hârtie de copt o tavă. Pune miezul de nucă într-o tigaie încinsă, fără adaos de ulei și lasă-l să se rumenească la foc mic, amestecându-l constant, să nu se ardă. Apoi strivește-l cu sucitorul de aluaturi și amestecă nuca, făina și praful de copt.

Presară puțină sare peste albușuri și mixează-le până devin cristaline, apoi adaugă zahărul treptat și mixează energic până când obții o bezea fermă. Adaugă compoziția din nucă, făină și praf de copt peste bezeaua de albușuri și amestecă totul cu o spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus.

Întinde compoziția pentru blat de prăjitură cu nucă și cremă de ness în tavă și pune-o la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul cu nucă să se răcească bine și ocupă-te de crema de ness.

Cum prepari crema de ness și glazura de ciocolată?

Pune într-un vas încăpător gălbenușurile, zahărul și ness-ul. Amestecă cu mixerul la viteză mare până când obții o cremă spumoasă.

Așază vasul cu cremă pe baie de apă și fierbe crema la foc mic 6-8 minute sau până când capătă consistența unei budinci. Lasă crema să se răcească. Când este bine răcită, introdu mixerul în untul moale și mixează-l până când capătă cremozitate.

Adaugă treptat peste unt crema răcită și mixează până când obții o cremă omogenă. Adaugă și crema de ciocolată pentru un plus de culoare, gust și cremozitate.

Întinde crema de ness peste blatul de prăjitură răcit și pune prăjitura la rece pentru cel puțin o oră înainte de a prepara glazura de ciocolată.

Glazura de ciocolată este opțională, dar prăjitura va fi mai gustoasă și mai aspectuoasă, puteți încerca această glazură și la un cheesecake cu lămâie. Pune frișca într-un vas, pe foc. Las-o să se încălzească și adaugă ciocolata ruptă în ea.

Amestecă bine până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Apoi adaugă miezul de nucă copt. Amestecă bine compoziția și întinde-o peste crema de ness bine răcită.

Dă din nou prăjitura la frigider până când se întărește glazura de ciocolată. Apoi poți porționa prăjitura cu cremă de ness după bunul plac și o puteți savura împreună cu cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`