Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert aromat, pufos, cremos și cu un aspect deosebit, putem face o prăjitură cu clementine. Deși rețeta poate să dea bătăi de cap celor începători în bucătărie, dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei obține un desert plin de savoare.
Prăjitură cu clementine
Când vine vorba de savuroasele prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la prăjituri cu blat însiropat și cremă până la cele cu blat de biscuiți, fără coacere sau la cele umplute cu cremă și fructe proaspete, toate sunt pe placul multora dintre noi.
Una dintre cele mai apreciate prăjituri este prăjitura cu clementine. Aceasta este incredibil de aromată, are o textură fină și merge de minune la mesele festive. Gustoasa prăjitură este o adevărată încântare pentru simțuri. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, succesul va fi garantat.
Pentru iubitorii de deserturi rafinate putem face și o prăjitură Cabana. Aceasta îi va cuceri pe cei de la masă prin aspect și textura pufoasă. La fel de bine putem face și un chec sau o prăjitură cu portocale după rețetele marilor bucătari. Prăjitura cu clementine merge de minune la orice masă și la orice ocazie alături de alte deserturi savuroase. Aceasta poate fi ornată cu frișcă, cu fulgi de ciocolată sau cu felii de clementine glazurate în sos de caramel. Putem folosi pentru decor și fulgi de cocos, pudră de cacao și un pic de scorțișoară.
Trucuri care te vor ajuta să obții un desert aromat și rafinat
Pentru delicioasa prăjitură cu clementine vom avea nevoie de 170 g de făină, 170 g de unt, 170 g de zahăr pudră, 4 ouă, 120 ml de suc de clementine, coaja rasă de la trei clementine, 1 pliculeț de praf de copt, 3 clementine și 100 g de zahăr pudră.
Într-un bol se mixează gălbenușurile cu 170 g de zahăr pentru a se obține un amestec spumos. Se adaugă treptat untul moale, sucul de clementine, coaja rasă de clementine, făina și praful de copt. Se amestecă din nou pentru a se omogeniza toate ingredientele. După aceea într-un bol separat se mixează albușurile împreună cu 30 g de zahăr. Se toarnă compoziția de albușuri peste cea de gălbenușuri și se amestecă totul foarte bine.
Compoziția de aluat se toarnă într-o tavă rotundă de copt, tapetată cu hârtie. Se nivelează compoziția apoi se așază deasupra felii de clementine. Se coace desertul timp de 25-30 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat, se lasă la răcit apoi se porționează prăjitura pentru a fi servită. Cu siguranță acest desert va fi adorat de toți cei de la masă.
Prăjitura cu clementine are o aromă aparte și este ideală de servit la orice masă și la orice ocazie. Pentru acest răsfăț culinar avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație. Prăjitura cu clementine poate fi servită la zi aniversară alături de alte deserturi rafinate. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe.