Multe gospodine pregătesc pentru mesele festive și nu numai o prăjitură cu ciocolată și nucă. Acest desert se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura cu ciocolată este ideală pentru mesele în familie, dar poate fi făcută ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu. Iată rețeta cu care vei pregăti la tine acasă un desert cremos și aromat.
Prăjitură cu ciocolată și nucă
Când vine vorba de savurosul desert făcut acasă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pentru iubitorii de prăjituri tradiționale, care să le amintească de vremea copilăriei, ideală este prăjitura Albă ca Zăpada. Aceasta nu trebuie să lipsească de la mesele festive alături de alte delicii. La fel de bine îi putem cuceri pe cei de la masă cu un chec aromat și pufos făcut cu mere și scorțișoară. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.
Dacă vrem să ne răsfățăm cu o prăjitură rafinată, pufoasă, cu multă cremă și cu o savoare deosebită, putem face o prăjitură cu ciocolată și nucă. Pentru aceasta avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă, de îndemânare și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Prăjitura cu ciocolată și nucă poate fi pregătită și pentru masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte deserturi delicioase.
Rețeta cu care vei pregăti un desert de casă gustos, cremos și cu un aspect deosebit
Pentru prăjitura cu ciocolată și nucă vom avea nevoie de 4 ouă, 200 g de zahăr, 200 g de făină, 1 linguriță de praf de copt și 1 linguriță de esență de vanilie, ingrediente necesare pentru blat. Pentru umplutură vom folosi 200 g de nucă măcinată, 150 g de ciocolată neagră, iar pentru glazură vom avea nevoie de 100 g de ciocolată neagră și 2 linguri de smântână.
Mai întâi vom pregăti blatul pentru gustoasa prăjitură. Într-un bol batem spumă ouăle apoi se adaugă zahărul, esența de vanilie și se amestecă foarte bine. După aceea se adaugă treptat făina și praful de copt apoi se amestecă pentru a obține o compoziție omogenă și cremoasă. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se uniformizează. Nuca măcinată se presară pe toată suprafața aluatului apoi se pun și bucățelele mici de ciocolată peste nucă, în strat uniform.
Se pune tava în cuptor și se coace prăjitura timp de 30 de minute. Se poate verifica dacă prăjitura este coaptă suficient aplicând testul cu scobitoarea. Cât se lasă prăjitura la răcit, se pregătește glazura fină. Într-un vas se topește ciocolata pe baie de aburi sau la microunde și se adaugă treptat smântâna. Glazura obținută se toarnă fierbinte peste prăjitură și se uniformizează. Se taie prăjitura în pătrate mici pentru a fi servită. Aceasta merge de minune dimineața alături de o cafea aromată, dar și pe timpul zilei, ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu.
Prăjitura cu ciocolată și nucă este ideală de pregătit la masa de Crăciun, amintindu-le musafirilor de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Acest desert este aromat, gustos, are un aspect deosebit și o textură aparte. Cu siguranță îi va cuceri pe musafiri.