Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Prajitura cu ciocolata, cafea si crema de mascarpone – un desert aromat, cremos si rafinat
Prajitura cu ciocolata, cafea si crema de mascarpone – un desert aromat, cremos si rafinat

Prajitura cu ciocolata, cafea si crema de mascarpone – un desert aromat, cremos si rafinat

18 iul. 2018, 16:01,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:22234;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente (pentru o tava de 20*25 cm si inaltimea de 6 cm)

Pentru blatul cu nuci si ciocolata: 200 gr de unt moale; 140 gr de zahar; 4 oua; 100 gr de nuci maruntite; 150 gr de ciocolata neagra.
Pentru blatul  mousse de ciocolata cu lapte: 300 gr de ciocolata cu lapte; 400 ml de smantana pentru frisca (300 ml + 100 ml).
Pentru blatul mousse de cafea cu mascarpone: 280 ml de smantana pentru frisca; 100 gr de ciocolata alba, maruntita; 280 gr de crema de  branza mascarpone; 3 linguri de cafea solubila dizolvata in 2 linguri de apa fierbinte.

Pentru glazura ganache de ciocolata si cafea: 200 gr de ciocolata neagra, maruntita; 200 ml de smantana pentru frisca; 1 lingura de cafea solubila.

MOD DE PREPARARE: Pregatiti baltul cu nuci si ciocolata. Amestecati intr-un vas mare untul si zaharul. Apoi incorporati ouale. Nu trebuie batute, doar amestecati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde. Lasati-o sa se racoreasca putin, apoi adaugati-o in compozitia de unt si oua, amestecati pana la omogenizare. Adaugati nucile si amestecati bine.

Turnati aluatul in forma unsa cu unt si dati-o la cuptorul preincalzit pana la 180°C pentru aproximativ 30 de  minute, pana blatul devine ferm, dar nu prea uscat. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei. Pregatiti mousse-ul de ciocolata cu lapte. Aduceti 300 ml de frisca pana la punctul de fierbere.

Turnati-o deasupra ciocolatei, asteptati cateva secunde si amestecati pana obtineti o crema ganache. Lasati crema sa se raceasca complet. Mixati frisca ramasa, apoi adaugati crema de ciocolata. Intindeti mousse-ul peste blatul de ciocolata. Dati la rece pana se intareste.

Pregatiti mousse-ul de cafea si mascarpone. Aduceti frisca pana la punctul de fierbere si turnati-o deasupra ciocolatei. Asteptati cateva secunde si amestecati pana obtineti o crema ganache. Lasati crema sa se raceasca timp de 1 ora. Mixati crema de branza mascarpone cu crema de ciocolata si cu cafeaua. Dati la rece pentru 1 ora.

Scoateti crema din frigider si mixati-o putin. Intindeti crema deasupra mousse-ului de ciocolata. Dati la rece pana se intareste. Pregatiti glazura. Combinati smantana pentru frisca si cafeaua solubila. Aduceti amestecul pana la punctul de fierbere. Turnati amestecul deasupra ciocolatei, asteptati cateva secunde si amestecati cu o spatula pana obtineti o crema ganache. Amestecati cu grija, fara sa scoateti spatula din crema, sa nu introduceti aer.

Turnati crema desupra prajiturii. Dati la frigider pentru mai multe ore, sa se intareasca bine toate straturile.Portionati prajitura si serviti cu placere.

 

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner. Concluzia medicilor după autopsie
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Cum și-a primit George „Jaguarul” de la Insula Iubirii porecla! Care este explicația pentru tatuajul cu Vlad Țepeș de pe abdomen
Playtech.ro
E oficial! Brigitte Macron a intentat procesul, nu a mai rezistat. Situaţia era din ce în ce mai tensionată
observatornews.ro
Un copil de 10 ani din Dolj şi-a ucis unchiul cu o lovitură de cuţit. Băiatul încerca să-şi apere mama
Playsport.ro
Un mecanic auto arată care e cea mai fiabilă marcă de mașini: 500.000 km fără...
Evz.ro
Trucurile marilor bucătari. Cum scapi de gustul prea sărat al mâncării
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
VIDEO | Creatura letală, de dimensiuni uriașe, a ieșit la lumină și a ajuns în mijlocul oamenilor
Playtech.ro
E oficial! Brigitte Macron a intentat procesul, nu a mai rezistat. Situaţia era din ce în ce mai tensionată
Dailybusiness.ro
Trioul șoc care a speriat SUA. Infractorii români au creat o fabrică uriașă de skimmere pentru carduri bancare
RomaniaTV
Trupul lui Felix Baumgartner a fost ridicat și va fi repatriat în Austria. PRIMELE DECLARAȚII ale Mihaelei Rădulescu. Ți se rupe sufletul: Poate fi în sfârșit dus acasă
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
Cum arată casa de vacanță a Andreei Marin. Și-a făcut cabană la munte, într-un colț de Rai. Nicio altă vedetă nu mai are așa ceva / FOTO
redactia.ro
Care este motivul, de fapt,  pentru care italienii nu au eliberat trupul neînsuflețit a lui Felix Baumgartner. Familia austriacului se revoltă
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 iulie 2025
24 iulie 2025