O prăjitură cu cartof are o crustă subțire de culoare maro aurie și o umplutură delicioasă. Gospodinele folosesc pentru aceasta cartofi noi, ceapă și mărar aromat. Astfel, prăjitura devine extrem de suculentă. Aceasta se prepară din cel mai simplu aluat cu ulei vegetal. Chiar dacă acesta este pregătit din ingrediente simple, prăjitura se dovedește a fi foarte fragedă. Iar în aluat se adaugă și pastă de roșii, ceea ce îi conferă o culoare strălucitoare.
Pentru a pregăti cel mai deosebit aluat vei avea nevoie de ulei vegetal în cantitate de 100 ml, făină aproximativ 270 g, adică 1,5 căni cu o capacitate de 250 ml. Pentru a reuși să pregătești cea mai delicioasă prăjitură vei avea nevoie de pastă de tomate în cantitate de 20 g, sare 0,5 linguriță și 0,5 linguriță de praf de copt. Pentru a dizolva toate ingredientele vei avea nevoie de 100 ml de apă. Pentru o umplutură extrem de delicioasă a felului de mâncare vei avea nevoie de cartofi curățați aproximativ 500 g, ceapă în cantitate de 150 g, 15 g de mărar, adică aproximativ 4-6 crenguțe. Pentru a reuși să oferi gust felului de mâncare vei avea nevoie de sare o lingură de ulei vegetal.
Prăjitura cartof. Cum să pregătești produsele necesare
Pentru a pregăti toate ingredientele necesare pentru pregătirea prăjiturii într-un bol punem 0,5 lingurițe de sare și pasta de roșii. Peste acestea se toarnă apă și ulei vegetal, 100 ml din fiecare. După care amestecă totul cu un tel până consistența se omogenizează.
Cerneți într-un bol jumătate din volumul total de făină amestecată cu praful de copt. După care amestecați bine ingredientele. Apoi, adăugând treptat făina rămasă, frământăm aluatul. Aluatul pregătit întocmai conform acestor pași este untos și nu se lipește de mâini. Rulați aluatul într-o bilă, înfășurați în folie alimentară și lăsați la frigider pentru 20 de minute. În cazul în care nu vrei să pregătești un deliciu de post poți să te răsfeți cu un desert dulce și extrem de cremos, așa cum este prăjitura ecler.
Din moment ce aluatul este pregătit și așteaptă la rece este bine să te apuci de umplutura pentru cea mai delicioasă prăjitură. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie în cuburi foarte mici. Curățați ceapa și, de asemenea, tăiați-o în cuburi mici. Puneți ceapa și cartofii într-un bol, adăugați ulei vegetal. Ulterior, adăugăm sare. Tăiați mărunt mărarul și adăugați-l în bol.
După care amestecăm totul și astfel umplutura este gata. Porniți cuptorul să se încălzească până la 180 de grade. Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în 2 părți. Una dintre acestea trebuie să fie mai mare, aproximativ 2/3 și una mai mică adică aproape de 1/3. Întindem cea mai mare parte din aluat într-un strat rotund subțire de aproximativ 0,3 cm grosime și 33 cm în diametru.
Cât de groasă trebuie să fie foaia pentru prăjitură. La ce temperatură se coace felul de mâncare
Cu ajutorul unui sucitor se întinde un strat de aluat într-o foaie, formând laturi înalte de 3-4 cm. Am acoperit fundul formei cu pergament, și am uns și fundul și pereții cu ulei vegetal. Diametrul formei trebuie să fie de 24-26 cm. Ulterior se pune umplutura pe aluat.
Întindeți restul, partea mai mică de aluat într-un strat subțire rotund. Acoperim umplutura cu aluat, ciupim marginile, conectând stratul inferior și superior. În mijlocul piesei de prelucrat facem o gaură pentru eliberarea aburului.
Trimitem forma la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, coacem prăjitură din cartof pentru 20 de minute. Apoi scoatem prăjitura, turnăm 50 ml apă călduță cu sare în gaură. Readucem prăjitura la cuptor pentru 30 de minute. Scoateți plăcinta coaptă din cuptor, acoperiți cu un prosop și lăsați să se răcească puțin. După ce scoatem prăjitura din formă, o punem pe un vas de servire.