Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu cafea ness. Un desert aromat și rafinat

Prăjitură cu cafea ness. Un desert aromat și rafinat

25 aug. 2023, 08:22,
BZI.ro, în Culinar

Delicioasa prăjitură cu cafea ness este ideală de servit la mesele festive. Acest desert este cremos, are o savoare aparte și un aspect deosebit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, îi vom răsfăța pe cei dragi cu o prăjitură irezistibilă. Prăjitura cu cafea ness este un desert aromat și rafinat.

Prăjitură cu cafea ness

Când vine vorba de desertul făcut acasă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete spectaculoase. Una dintre cele mai apreciate prăjituri estea cea cu cafea ness. Prăjitura cu cafea ness se face cu ingrediente alese cu grijă, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, succesul culinar va fi garantat.

Acest desert aromat poate fi pregătit pentru mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustatve cu un adevărat deliciu. Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei putem pregăti o negresă cu vișine.

La fel de bine îi putem surprinde pe cei dragi cu o prăjitură cu afine și iaurt. Aceasta este cremoasă, fină și are un gust dulce-acrișor irezistibil. Prăjitura cu cafea ness este perfectă pentru orice ocazie și îi va cuceri pe cei de la masă.

Rețeta cu care vei pregăti la tine în bucătărie un desert rafinat

Pentru delicioasa prăjitură cu cafea ness vom avea nevoie de 9 ouă, 200 g de nucă măcinată, 200 g de zahăr, 5 linguri de făină și 1 pliculeț de praf de copt, ingrediente necesare pentru blat. Pentru cremă vom folosi 300 g de unt, 150 g de zahăr pudră, 50 ml de lapte, 2 linguri de cafea ness și 3 gălbenușuri.

Mai întâi se pregătește compoziția de blat. Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă albușurile. După aceea se pune zahărul, apoi se adaugă 6 gălbenușuri, nuca măcinată apoi se toarnă și făina. Se pune și praful de copt și se amestecă totul foarte bine pentru ca toate ingredientele să se întrepătrundă. Compoziția de blat se toarnă într-o tavă unsă cu unt și făină și se coace blatul timp de 20 de minute. Între timp vom pregăti crema pentru delicioasa prăjitură.

Pentru aceasta se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul, apoi se adaugă ness-ul și laptele. Se pune crema pe baie de aburi și se lasă până când începe să se îngroașe. Când este gata se ia de pe foc și se pune untul apoi se mixează foarte bine. Cu untul se adaugă și gălbenușruie și se amestecă totul foarte bine. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Crema se întinde peste blatul pufos apoi se ornează prăjitura cu nuca măcinată și cu un strat pulbere de cacao și ness apoi cu puțină glazură de ciocolată.

Prăjitura cu cafea ness are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideală de pregătit la mesele festive. Acest desert gustos și aromat îi va cuceri pe toți cei dragi. Prăjiturile făcute cu ness sunt pe placul multora dintre noi datorită blatului pufos, cremei delicioase și a aspectului inedit și spectaculos. Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Cafeaua poate deveni ingredientul perfect pentru pregătirea unor prăjituri de casă irezistibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *