Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu bulion de post. Un desert dulce-acrișor pe placul tuturor

Prăjitură cu bulion de post. Un desert dulce-acrișor pe placul tuturor

15 nov. 2023, 09:00,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un adevărat deliciu în zilele cu restricții alimentare, ideală este o prăjitură cu bulion de post. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată un desert dulce-acrișor pe placul tuturor.

Prăjitură cu bulion de post

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert spectaculos, inedit și cu un gust aparte, putem face o prăjitură cu bulion de post. În zilele cu restricții alimentare putem pregăti acest desert pentru orice masă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, la final ne vom încânta papilele gustative.

Prăjitura cu bulion de post este aromată, are un aspect deosebit și merge de minune la mesele în familie. Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație. Pe lângă acest desert de post, putem face și o ciocolată de post cu alune. Ciocolata de casă de post se face rapid, cu câteva ingrediente. Dacă adăugăm câteva arome inedite, vom obține un desert savuros și pe placul tuturor celor de la masă.

Pentru iubitorii de delicii făcute ca în vreme copilăriei ideală este o plăcintă cu mere de post. Aceasta ete pufoasă, aromată și se face cu un aluat fraged și aerat. Prăjitura cu bulion este desertul perfect pentru orice masă și ocazie. Acest desert poate fi făcut de post, dar și cu ciocolată, lapte, iar blatul de prăjitură să fie cu bulion. Asttfel, la final prăjitura va avea o textură aparte și un gust inedit, dulce-acrișor.

Rețeta cu care vei obține un desert savuros

Pentru delicioasa prăjitură cu bulion de post vom avea nevoie de 360 g de făină, 600 g de bulion, 300 g de zahăr pudră, 180 g de fructe uscate și nuci, 150 g de unt vegetal, 1 linguriță de scorțișoară, cardamom, nucșoară, 1 pliculeț de praf de copt, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, esență de vanilie și 1 linguriță de sare.

Într-un castron mare se pune făina împreună cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, cardamomul și nucșoara. După ce toate ingredientele se omogenizează se adaugă o linguriță de sare apoi zahărul pudră și untul vegetal.

Când am obținut o compoziție omogenă turnăm și esența de vanilie împreună cu bulionul. Se amestecă foarte bine pentru a obține un aluat omogen, fraged și aerat. În aluat vom pune fructele uscate și miezul de nucă zdrobit.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turnăm aluatul și dăm la cuptor timp de 40 de minute. Când este gata, se scoate prăjitura din cuptor, se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servită. Prăjitura cu bulion are un aspect precum checul, însă gustul este unul dulce-acrișot. Prăjitura cu bulion este gustoasă, aromată și ideală de pregătit în zilele de post. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un desert irezistibil. Prăjitura cu bulion se face rapid, este pufoasă, gustoasă, iar rețeta este la îndemâna oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *