Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu budincă de lămâie. Ușoară ca un fulg de zăpadă!

Prăjitură cu budincă de lămâie. Ușoară ca un fulg de zăpadă!

11 oct. 2023, 10:50,
BZI.ro, în Culinar

Prăjitura cu budincă de lămâie este formată dintr-un aluat de pandișpan aromat, de culoare galbenă, care se toarna în tavă peste un strat cremos de budincă de lămâie, iar apoi este băgată la cuptor. Acesta este un truc prin care veți obține un blat umed, ușor și foarte aromat. Dacă vă plac lămâile, atunci veți adora această prăjitură!

Modul simplu de a prepara prăjitură cu budincă de lămâie

Acest pandișpan aerat cu budincă este un desert ușor și lejer, perfect de savurat după o masă copioasă. Este ușor ca un fulg de zăpadă, iar budinca de lămâie îi oferă o consistență atât de cremoasă, încât aproape că se topește în gură! Puteți servi prăjitura cu înghețată de vanilie sau cu frișcă, pentru o variantă mai puțin calorică. Fiecare mușcătură din această prăjitură este magică, mai ales atunci când este servită caldă, alături de o porție mare de înghețată de vanilie delicioasă. Ingredientele pentru preparare constau din 680 grame de cremă sau budincă lămâie preparată conform instrucțiunilor de pe plic, 227 grame de cremă de brânză la temperatura camerei, 1 ou mare la temperatura camerei, 60 grame de zahăr granulat, 1 cutie de 400 de grame de amestec pentru prăjitură cu lămâie, 113 grame de unt sărat rece.

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade. În timp ce se încălzește, ungeți ușor o tavă de copt cu dimensiunea de 23×33 cm. Turnați budinca de lămâie (sau crema de lămâie) în tava de copt, asigurându-vă că o distribuiți uniform pe fundul tăvii. Într-un castron, amestecați crema de brânză moale, oul și zahărul granulat până obțineți o compoziție cremoasă. După ce ați amestecat totul bine, turnați câte puțin din această compoziție peste stratul de budincă de lămâie, încercând să o distribuiți uniform. Presărați amestecul de prăjitură cu lămâie peste stratul cremos. După ce ați terminat, tăiați untul rece în felii subțiri și așezați-le într-un singur strat deasupra amestecului de prăjitură cu lămâie.

Introduceți tava în cuptor și coaceți timp de aproximativ 40-45 de minute. Ceea ce trebuie să obțineți este o crustă aurie cu bule de-a lungul marginilor. Odată ce observați aceste bule, este semn că prăjitura poate fi scoasă din cuptor. Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se odihnească timp de aproximativ 15 minute. Pentru un gust și mai delicios, adăugați o porție de înghețată de vanilie sau o lingură generoasă de frișcă bătută.

Cum să faci acasă budinca și amestecul pentru prăjitură

În cazul în care nu vreți să folosiți amestec pentru prăjitură cumpărată, puteți face acasă un aluat din câteva ingredinte la îndemână. Pentru aceasta, va fi nevoie de 300 g făină, 200 g zahăr (puteți folosi puțin mai puțin, după gust), 2 lămâi (coaja și zeama), 1 plic de praf de copt (16 g).

De asemenea, dacă nu doriți să folosiți budincă la plic, o puteți prepara chiar voi folosind 500 ml lapte (preferabil integral), 4 lingurițe de amidon (de porumb sau făină), 4 gălbenușuri de ou, coaja rasă și zeama de la 2 lămâi, 100 g zahăr, 1 linguriță extract de vanilie. Începeți prin a pregăti un bol în care veți combina amidonul și aproximativ 1/4 din cantitatea totală de lapte. Amestecați bine pentru a obține o pastă netedă. Lăsați-o deoparte. Într-un alt vas, bateți gălbenușurile de ou cu zahărul până când obțineți o compoziție omogenă și galbenă. Adăugați extractul de vanilie, zeama și coaja de lămâie, și amestecați.

Încălziți restul de lapte într-un vas sau o cratiță la foc mediu, dar nu trebuie lăsat să dea în clocot. Adăugați pasta de amidon în laptele încălzit, amestecând încontinuu. Continuați să amestecați până când amestecul începe să se îngroașe. Acesta este momentul în care budinca începe să se formeze. Amestecați constant pentru a nu se forma cocoloașe. După ce amestecul de lapte și amidon s-a îngroșat, turnați-l treptat în amestecul de gălbenuș cu zahăr. Amestecați bine în timp ce turnați, astfel încât să obțineți o compoziție omogenă, și puneți-l în cratiță la foc mediu, amestecând până când budinca începe să fiarbă și să se îngroașe. După ce budinca de vanilie s-a îngroșat la consistența dorită, luați-o de pe foc și o puteți folosi la prepararea prăjiturii cu budincă de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *