Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu brânză fără aluat. Cum să pregătești rapid un desert aromat și gustos

Prăjitură cu brânză fără aluat. Cum să pregătești rapid un desert aromat și gustos

07 apr. 2022, 14:31,
BZI.ro, în Culinar

Atunci când vrem să pregătim ceva dulce acasă, ideală este savuroasa prăjitură cu brânză fără aluat. Aceasta este ușor de făcut și avem nevoie de câteva ingrediente. Delicioasa prăjitură poate fi făcută cu brânză dulce și stafide, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, vom obține o prăjitură irezistibilă și pe placul tuturor celor de la masă. Iată cum să pregătești rapid un desert aromat și gustos.

Cea mai bună prăjitură cu brânză fără aluat

Multe gospodine pregătesc gustoasa prăjitură cu brânză fără aluat atunci când vor să îi încânte pe cei de la masă cu un desert irezistibil. Aceasta se face foarte ușor, iar dacă folosim câteva arome inedite, vom oferi acestei prăjituri un plus de savoare. Acest desert este ideal atât la mesele festive, dar și în momentele în care vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert fin, cremos și gustos.

Pe lângă prăjitura cu brânză fără aluat putem face și o prăjitură cu foi și cremă de ciocolată. Aceasta este adorată de cei mici pentru blatul pufos și cele două straturi de cremă delicioasă.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale de casă, ideală este prăjitura cu aluat răzuit. Acest desert aromat ne va aminti de vremea copilăriei și de bucatele de odinioară făcute de bunica.

Gustoasa prăjitură cu brânză se face foarte ușor, iar la final ne vom bucura de un desert gustos și rafinat.

Rețeta simplă pentru un desert gustos și aromat

Pentru a pregăti acasă prăjitura cu brânză fără aluat avem nevoie de 4 ouă, 500 g de brânză de vaci, 125 g de smântână, 150 g de zahăr pudră, 100 g de unt, 1 pliculeț de praf de copt, coajă rasă de lămâie, esență de vanilie și câteva linguri de făină.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile împreună cu zahărul până când acesta se topește și se obține o compoziție spumoasă. Ulterior se adaugă gălbenușurile, apoi se pune untul la topit. După ce se răcește, se amestecă untul împreună cu brânza dulce și smântâna, apoi se adaugă esența de vanilie, coaja rasă de lămâie și praful de copt.

După ce se amestecă bine ingredientele, se adaugă câteva linguri de făină până când obținem o pastă groasă sau o compoziție cremoasă. Între timp pregătim tava în care vom coace delicioasa prăjtură cu brânză fără aluat. Se unge tava cu puțin unt, se pune puțină făină apoi se toarnă compoziția. Se lasă la cuptor timp de 40 de minute, apoi se scoate și se lasă la răcit.

La final, vom obține o prăjitură cu brânză gustoasă și cremoasă. Cu siguranță acest desert va fi pe placul tuturor celor de la masă. Prăjitura se servește rece și în orice moment al zilei, aceasta fiind hrănitoare și aromată.

Dacă vom adăuga câteva stafide în acest desert, putem să transformăm delicioasa prăjitură într-o pască fără aluat savuroasă și ideală pentru masa de Paști, alături de niște cornulețe în două culori, fragede și făcute după rețeta de odinioară a bunicii.

Pentru un plus de savoare și un aspect inedit, putem decora prăjitura cu brânză fără aluat cu fructe de pădure proaspete sau cu puțin zahăr pudră.

Delicioasa prăjitură cu brânză fără aluat este preferata multora dintre noi. Aceasta se face foarte ușor, avem nevoie de puține ingrediente, dar la final ne vom bucura de gustul unui desert aromat și cremos.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *