Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu brânză de vaci simplă și rapidă. Două rețete irezistibile fără aluat 

Prăjitură cu brânză de vaci simplă și rapidă. Două rețete irezistibile fără aluat 

14 iul. 2022, 10:00,
în Culinar

Prăjitura cu brânză de vaci simplă este ușor de preparat și este gata în doar 60 de minute. Cele două rețete au un parfum dulce cu note de vanilie și lămâie. Deserturile nu au aluat, fiind dietetice. În umplutura lor se poate opta pentru stafide sau fructe uscate. 

Dacă vă plac deserturile pe bază de brânză de vaci, cele două trebuie încercate. Musafirii vor fi în extaz și se vor mânca cât ați clipi. O prăjitură la fel de gustoasă este și pandișpanul cu brânză și stafide. Aceasta este adorată de cei mici și se termină cu rapiditate de pe platou. 

Prăjitură cu brânză de vaci simplă, un desert pe gusturile tuturor

Desertul este unul foarte ușor de preparat. Acesta se prepară cu doar câteva linguri de făină, fiind lipsit de aluat. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 4 ouă, 150 grame de zahăr pudră, 500 grame de brânză de vaci, 125 grame de smântână, 100 grame de unt, o esență de vanilie, coaja de la o lămâie, câteva linguri de făină și jumătate de plic de praf de copt. Din cantitățile menționate veți obține circa 5 porții. Prăjitura poate fi servită rece, în orice moment al zilei. Mai mult de atât, desertul este îndrăgit de toată familia. Rețeta este excelentă, fiind un cheesecake irezistibil. 

Ouăle pe care le veți folosi vor trebui să fie la temperatura camerei. Albușurile vor fi separate de gălbenușuri, apoi vor fi bătute bine cu zahărul pudră. Când acestea vor fi spumă, se vor adăuga pe rând gălbenușurile și se amestecă în continuare. Untul va fi topit la foc mic, apoi se va lăsa la răcit. Ulterior, se va mixa cu brânza de vaci scursă și smântâna. În compoziție se va adăuga și o esență de vanilie, coaja de la o lămâie și praful de copt. Se vor pune 4 linguri de făină, astfel încât să obțineți o cremă groasă, ca o smântână. Tava va fi unsă în prealabil cu unt și presărată cu făină, apoi se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se toarnă compoziția în vas, apoi se lasă la copt în jur de 30-45 de minute. Prăjitura va fi lăsată la răcit, apoi se poate tăia și servi. Desertul poate fi mâncat și cu un topping de fructe de pădure, având un gust dulce-acrișor. 

Prăjitură cu brânză de vaci dietetică 

Dacă vă aflați la dietă și doriți o prăjitură simplă și rapidă, această rețetă este ideală. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente pe care le aveți la îndemnă cu siguranță. Pentru patru porții vă sunt necesare 2 ouă, 100 mililitri de lapte, 2 banane și 250 grame de brânză de vaci. Zahărul și scorțișoara vor fi puse după gust. Într-un bol se va mixa laptele împreună cu brânză până ce se va obține o cremă moale. Cu ajutorul unui blender se vor pisa bananele, apoi vor fi puse peste compoziția anterioară. Se amestecă bine până ce se omogenizează, apoi se adaugă gălbenușurile, scorțișoara și zahărul. 

Pentru a fi mai sănătoasă, compoziția prăjiturii se poate îndulci cu miere de albine. Albușurile vor fi bătute spumă, apoi vor fi integrate cu ajutorul unei spatule. Tava va fi tapetată cu hârtie de copt. Desertul se va lăsa pentru 35 minute la cuptorul  preîncălzit la 160 de grade. După ce este gata, se va lăsa la răcorit pentru câteva momente. Deasupra se poate presăra zahăr pudră sau miere de albine. 

Prăjitura cu brânză de vaci simplă poate fi adaptată după preferințele fiecăruia. Aceasta poate fi pregătită din doar câteva ingrediente, fiind dietetică și în același timp extrem de gustoasă. De asemenea, nu trebuie să ratați nici prăjitura cu brânză de vaci și griș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *