Pentru atunci când se anunță prieteni în vizită și dorești să prepari un desert simplu și rapid, poți face o prăjitură cu biscuiți și budincă de vanilie, fără coacere. Rețeta nu necesită nici foarte multe ingrediente, nici timp îndelungat de preparare, iar efortul depus este minimum.
Rețetele de deserturi fără coacere sunt la mare căutare atunci când ai musafiri, iar timpul nu îți este chiar prieten bun. Dacă te numeri printre cei care caută astfel de retețe, trebuie pe lista de preparate și rețeta de prăjitură cu biscuiți și budincă de vanilie, fără coacere.
Prăjitură cu biscuiți și budincă de vanilie, fără coacere
Nu ai nevoie de ingrediente complexe și nici de metode anevoioase de preparare pentru un astfel de desert. Se prepară într-un timp scurt, iar efortul depus este minimum.
Biscuiții îi găsești în orice magazin alimentar și nu îți rămâne decât de preparat budinca de vanilie. Apoi formezi desertul într-o tavă suprapunând straturi de biscuiți însiropați în lapte și straturi de budincă.
Iar dacă dorești desertul și mai spectaculos, poți înlocui biscuiții cu pișcoturi. Iată lista completă de ingrediene și pașii necesari pentru prepararea prăjiturii fără coacere pe bază de biscuiți și budincă de vanilie.
Pentru baza prăjiturii ai nevoie de 1kg biscuiți populari și 500 ml lapte rece. Pentru budinca de vanilie și decor ai nevoie de 6 gălbenușuri de ouă medii, 200 gr zahăr, 50 gr zahăr vanilinat, 1200 ml lapte, 100 gr amidon de porumb, 50 gr făină, 250 gr unt cu 82 % grăsime, 1 linguriță cu extract de vanilie, 1 praf de sare, 100 gr ciocolată amăruie pentru decor.
Pentru că nu ai de preparat decât budinca de vanilie începe cu prepararea acesteia. Amestecă într-o cratiță gălbenușurile cu sarea și zahărul, până la omogenizare. Apoi adaugă puțin lapte rece și amidonul de porumb amestecat cu făina. Pune într-o oală restul de lapte la fiert. Când începe să fiarbă adaugă compoziția de gălbenușuri cu amidon și făina, amestecând intens cu un tel, pentru omogenizare.
Fierbe budinca până când devine consistentă, amestecând continuu pentru a nu se lipi de pereții vasului. Stinge focul și adaugă extractul de vanilie. Așază o folie de prospețime peste budincă, pentru a nu se crea crustă la suprafața acesteia. Las-o să se răcească sub folie. După răcirea completă amestecă untul moale cu zahărul vanilinat și încorporează-l treptat în budincă.
Cum montezi delicioasa prăjitură
Ia o tavă dreptunghiulară și îmbracă-i interiorul cu folie. Apoi așază la baza tăvii un rând de biscuiți trecuți prin lapte. Peste aceștia întinde un strat subțire din budinca de vanilie. Așază peste budincă un alt rând de biscuiți trecuți prin lapte și repetă procedeul până când se termină biscuiții.
Oprește 2 – 3 linguri din budinca de vanilie și pentru decorul final al prăjiturii. Acoperă prăjitura cu folie și puna tava în frigider pentru 2 – 3 ore sau până când budinca capătă fermitate. Apoi poți răsturna prăjitura pe un platou sau pe un tocător de lemn. Întinde deasupra ei budinca de vanilie oprită, iar peste aceasta răzuiește ciocolata amăruie.
Combinația dintre budinca de vanilie și ciocolata amăruie este delicioasă, iar aspectul este apetisant. Mai poți adăuga peste prăjitură și fistic mărunțit, pentru un plus de culoare și gust crocant.
În privința biscuiților necesari pentru blat, o opțiune bună este să alegi biscuiți simpli, dar poți pune și biscuiți subțiri și crocanți cu unt. Sunt la fel de buni și biscuiții cu ovăz, cei cu cacao sau fursecurile.
Dacă optezi pentru o glazură, poți să topești ciocolata și untul pe foc mic. O întinzi peste biscuiți și dai prăjitura la frigider peste noapte. Apoi decorezi prăjitura cu biscuiți după imaginație la servire.