Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu banană și iaurt. Un desert cremos, gustos și sănătos

Prăjitură cu banană și iaurt. Un desert cremos, gustos și sănătos

17 ian. 2024, 08:50,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert aromat, pufos și savuros, ideală este o prăjitură cu banană și iaurt. Aceasta se face cu puține ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată rețeta pentru un desert cremos, gustos și sănătos.

Prăjitură cu banană și iaurt

Când vine vorba de prăjiturile de casă, rețetele sunt inedite, spectaculoase și incredibil de gustoase. Pe placul multora dintre noi sunt deserturile făcute după rețeta bunicii, amintind celor de la masă de vremea copilăriei.

Prăjitura Albă ca Zăpada este una dintre cele mai apreciate prăjituri de casă. Aceasta se face cu foi fragede coapte la dosul tăvii și cu o cremă fină de vanilie. Pentru iubitorii de deserturi pufoase și aromate ideală este o prăjitură negresă cu nucă, stafide și cacao.

Dacă vrem să pregătim o prăjitură cremoasă, aromată și sănătoasă, prăjitura cu banană și iaurt este desertul perfect. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un răsfăț culinar.

Prăjitura cu banană și iaurt este pufoasă, are o textură fină și dacă punem câteva arome inedite, desertul va fi irezistibil pentru toți cei de la masă. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Această prăjitură poate fi servită la orice masă și la orice ocazie, fiind pe placul tuturor. Desertul savuros merge și dimineața, alături de o cafea aromată.

Cum să pregătești rapid un desert pufos, aromat și sănătos

Pentru prăjitura cu banană și iaurt vom avea nevoie de 400 g de iaurt grecesc, 250 g de mascarpone, 50 g de zahăr pudră, 1 pliculeț de gelatină, 2 banane, o pungă cu pișcoturi, zeama de la un compot de vișine, fulgi de ciocolată pentru decor și cacao.

Într-un bol mare se amestecă iaurtul grecesc cu mascarpone și se adaugă puțin zahăr vanilat. Gelatina se va hidrata în puțină zeamă caldă de compot. După aceea se pregătește o formă de copt și se așază o folie aliementară pe fundul tăvii.

Pișcoturile se însiropează în zeama de la compotul de vișine apoi se așază un strat de pișcoturi în tavă. Se pune jumătate din crema fină, apoi se așază felii de banană. Se mai pune un strat subțire de cremă și se mai așază un strat de pișcoturi însiropate. Deasupra se toarnă restul de cremă și se uniformizează apoi se pune prăjitura la frigider pentru câteva ore.

După aceea se scoate desertul și se ornează cu pudră de cacao și fulgi de ciocolată. Prăjitura cu banană și iaurt are o textură fină, o aromă aparte și un gust desăvârșit. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. La fel de bine putem face și un chec pufos cu banane și iaurt. Pentru acesta putem folosi și nucă măcinată pentru decor sau un sos de caramel care să ofere checului mai multă savoare și o textură ușor crocantă la exterior, dar moale la interior. Pentru decor putem folosi și o glazură fină de ciocolată neagră sau albă, în funcție de preferințe. Deserturile făcute cu banane au o textură cremoasă și sunt sățioase și sănătoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *