Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu ananas. Un desert răcoritor și aromat

Prăjitură cu ananas. Un desert răcoritor și aromat

10 nov. 2023, 11:49,
în Culinar

La ceas aniversar sau într-o zi obișnuită putem pregăti o prăjitură cu ananas. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație. Prăjitura cu ananas este cremoasă, are o textură fină, iar blatul se poate însiropa. Iată rețeta cu care vei obține acasă un desert răcoritor și aromat.

Prăjitură cu ananas

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Una dintre cele mai apreciate prăjituri este cea cu ananas. Prăjitura cu ananas este delicioasă, răcoritoare și este ideală de servit la orice ocazie.

Prăjitura poate fi făcută cu ananas proaspăt su cu ananas din conserve, iar pentru blat putem opta pentru unul cu cacao sau cu ciocolată, simplu, însă pentru un plus de savoare îl putem însiropa. Acest desert este ideal la mesele festive, dar și atunci când vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce.

Pe lângă această prăjitură, putem face pentu cei dragi și o prăjitură amandină de casă. Aceasta se face cu multă ciocolată și se glasează într-un sos aromat. La fel de bine putem face și o prăjitură cu gutui rase. Aceasta este adorată de cei care preferă rețetele tradiționale de desert, ce le amintesc de vremea copilăriei.

Prăjitura cu ananas este delicioasă, aromată și cremoasă, iar pentru decor putem folosi frișcă, fulgi de ciocolată sau fructe proaspete.

Rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil

Pentru delicioasa prăjitură cu ananas vom avea nevoie de 2 căni cu făină, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 2 ouă, 2 căni cu zahăr, jumătate de linguriță de sare, o conservă de ananas, câteva linguri de unt, jumătate de cană de lapte condensat și esență de vanilie.

Într-un vas mare se amestecă făina împreună cu bicarbonatul de sodiu, cu sarea și zahărul. Într-un bol separat se mixează ouăle până devin spumoase apoi se adaugă ananasul tăiat cubulețe. Această compoziție se pune peste cea de făină și se amestecă ușor. Se pune totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se uniformizează. Se coace la foc potrivit timp de jumătate de oră.

Între timp se pregătește siropul pentru delicioasa prăjitură cu ananas. Într-o cratiță se topește untul și se toarnă laptele condensat împreună cu esența de vanilie și o cană cu zahăr. Se lasă totul la fiert până când zahărul se topește și se obține un sirop aromat.

Se scoate prăjitura din cuptor apoi se toarnă siropul. Se lasă prăjitura câteva minute apoi se porționează pentru a fi servită. Prăjitura cu ananas este pe placul tuturor celor de la masă. Are un gust deosebit, o textură aparte și merge servită la orice masă. Acest desert se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Prăjitura cu ananas poate fi ornată cu frișcă sau cu fulgi de ciocolată, în funcție de preferințe. La fel de bine putem face și un tort cu ananas sau un chec pufos. Pentru cei pretențioși, ideală este o tartă cu ananas, făcut cu aluat fraged și aerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`