Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu aluat răzuit, desertul din vremea copilăriei. Cum să pregătești acasă cea mai bună prăjitură după rețeta bunicii

Prăjitură cu aluat răzuit, desertul din vremea copilăriei. Cum să pregătești acasă cea mai bună prăjitură după rețeta bunicii

10 feb. 2022, 10:42,
în Culinar

Delicioasa prăjitură cu aluat răzuit este desertul din vremea copilăriei. Pufoasă și extrem de gustoasă, această prăjitură aromată este preferata tuturor. Desertul este nelipsit de la masă, iar prăjitura cu aluat răzuit este ideală atât pentru momentele festive, pentru sărbători, dar și atunci când vrem să ne bucurăm de un desert savuros și ușor de făcut. Iată cum să pregătești acasă cea mai bună prăjitură după rețeta bunicii.

Cea mai bună prăjitură cu aluat răzuit, desertul din copilărie

Când vine vorba de prăjituri făcute acasă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Printre preferatele celor mari și mici este și prăjitura cu aluat răzuit. Aceasta se face foarte ușor acasă și avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație. Acest desert este adorat de cei mici nu doar pentru gustul deosebit, ci și pentru că poate fi savurată împreună cu o cană cu lapte.

În funcție de ingredientele și aromele folosite, vom obține o prăjitură sănătoasă și delicioasă care ne va aminti de copilărie. Printre prăjiturile preferate de cei mici se află și prăjitura Floare de Colț, dar și delicioasa prăjitură Înghețată falsă. Acestea sunt cremoase și au un blat pufos, iar gustul este de neuitat.

Prăjitura cu aluat răzuit poate fi pregătită și pentru masa de Paști alături de un platou cu prăjituri festive de casă. Cu siguranță prăjitura cu aluat răzuit va ieși în evidență datorită aspectului inedit, acest desert fiind numit și ,,prăjitura râioasă.”

Pe lângă această prăjitură care amintește de vremea copilăriei, gospodinele pregătesc acasă și plăcinte delicioase. Pentru a obține cel mai bun desert, gospodinele fac un aluat fraged de plăcintă pentru ca acestea să fie pufoase și gustoase. Aluatul pentru plăcinte este ușor de făcut, însă trebuie să ținem cont de câteva trucuri pentru un preparat fără cusur.

Prăjitura cu aluat răzuit este desertul perfect pentru mesele festive, această prăjitură de casă fiind preferata tuturor.

Cea mai bună prăjitură de casă după rețeta bunicii

Prăjitura cu aluat răzuit este ușor de făcut acasă și avem nevoie de puține ingrediente. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta veche a bunicii, vom obține un desert gustos și de neuitat.

Ingrediente

500 g făină

350-400 g dulceață (după preferințe)

200 g unt

200 g zahăr

2 ouă

1 linguriță de praf de cop

1 linguriță de zahăr vanilat

Mod de preparare

Într-un bol de dimensiuni mari se pune untul topit împreună cu zahărul, ouăle și zahărul vanilat. Se amestecă bine până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă apoi făina și praful de copt, apoi se amestecă până obținem un aluat moale și elastic. Se împarte aluatul în două bucăți, iar bucata mai mică de aluat o punem la congelator.

Între timp, întindem cealaltă bucată de aluat, apoi o punem într-o tavă de cuptor pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Deasupra foii de aluat întindem uniform dulceața. Scoatem apoi aluatul din frigider și îl dăm prin răzătoare. Aluatul ras se pune deasupra, peste dulceață, apoi se lasă prăjitura la cuptor timp de 30 de minute.

Când este gata, se scoate prăjitura din cuptor și se lasă la răcit, apoi se porționează. Deasupra se poate pune puțin zahăr pudră. Cu siguranță delicioasa prăjitură va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Delicioasa prăjitură cu aluat răzuit este ușor de făcut acasă, iar gustul deosebit amintește de vremea copilăriei. Această prăjitură de casă este preferată atât de cei mari, cât și de cei mici.

Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024