Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu albușuri. Rețeta cu care vei pregăti un desert pufos și incredibil de gustos

Prăjitură cu albușuri. Rețeta cu care vei pregăti un desert pufos și incredibil de gustos

19 sept. 2023, 08:42,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine pricepute în bucătărie pregătesc pentru cei dragi o prăjitură cu albușuri. Aceasta are o aromă aparte, o textură fină și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Prăjitura cu albușuri poate fi ornată în diferite moduri și se poate face cu cremă de vanilie, de ciocolată sau cu fructe proaspete și din compot. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert pufos și incredibil de gustos.

Prăjitură cu albușuri

Când vine vorba de savurosul desert de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Fie că pregătim un desert rafinat, spectaculos și cremos, fie alegem un desert tradițional, făcut după rețeta bunicii, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Una dintre cele mai îndrăgite și apreciate prăjituri este delicioasa prăjitură cu albușuri. Aceasta este pufoasă, aromată și gustoasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă acest desert de casă savuros și ușor de făcut, putem să îi cucerim pe cei dragi și cu o prăjitură cu iaurt și ouă. Pentru iubitorii de delicii făcute după rețeta bunicii, ideal este un chec făcut la două tăvi. Checul poate fi făcut simplu, cu vanilie, ciocolată sau cu fulgi de cicolată în interior, dar și cu fructe uscate.

Prăjitura cu albușuri este delicioasă, fină și ușor de pregătit acasă. Una dintre cele mai îndrăgite rețete este cea cu nucă de cocos și ananas.

Rețeta cu care vei pregăti un desert de casă irezistibil

Dacă vrem să pregătim o prăjitură cu albușuri, pufoasă și aromată, vom avea nevoie de 8 albușuri, 150 g de zahăr, 150 g de nucă de cocos, 2 linguri de amidon și un praf de sare, ingrediente necesare pentu blat. Pentru cremă vom folosi 800 g de compot de ananas, 200 ml de frișcă și 8 g de gelatină, iar pentru însiropat vom avea nevoie de 100 ml de suc de ananas din compot și 16 g de zahăr. Pentru glazură vom folosi 2 albușuri de ou, 100 g de zahăr pudră și suc de lămâie. Pentru un plus de savoare vom adăuga și coajă rasă de lămâie, de portocală și esență de vanilie.

Mai întâi se pregătește blatul de albușuri. Într-un bol mare se mixează albușurile cu un praf de sare apoi se adaugă zahărul tos și se încorporează treptat amidonul cu nuca de cocos. Va rezulta o conpoziție cremoasă, densă și aromată. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziția de albușuri, se nivelează și se dă la cuptor timp de 20 de minute. După aceea se prepară crema delicioasă. Într-un vas se mixează frișca apoi se pune gelatinaa la hidratat în 50 ml de sirop din compot de ananas.

După accea se pune la încălzit siropul de ananas apoi se adaugă gelatina hidratată. După aceea se adaugă și ananasul tăiat în cubulețe mici. Se amestecă toate ingredientele apoi se adaugă frișca. Blatul se însiropează cu sirop de ananas amestecat cu zahărul și esența de vanilie.

Crema aromată se pune peste blatul însiropat apoi se ține prăjitura cu albușuri la frigider timp de câteva ore. Între timp se pregătește glazura făcută din 2 albușuri, zahăr pudră și zeama de la o lâmâie. Se scoate prăjitura de la rece, se toarnă glazura apoi se dă din nou la frigider. Se scoate desertul, se porționează și se servește ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Prăjitura cu albușuri este pufoasă, aromată și ideală de pregătit la mesele festive. Acest desert este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *