Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert irezistibil, putem face o prăjitură cu afine și iaurt. Aceasta are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideală de servit la mesele festive alături de alte prăjituri fragede și gustoase. Prăjitura cu afine și iaurt se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri ale marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta unui desert rafinat și aromat.
Prăjitură cu afine și iaurt
Când vine vorba de delicioasele prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este delicioasa prăjitură cu afine și iaurt. Aceasta are o savoare aparte, este cremoasă, fină și gustoasă.
Prăjitura cu afine este ideală de servit la mesele festive alături de alte deserturi irezistibile. Pentru iubitorii de delicii tradiționale, făcute după rețeta bunicii, putem face și o prăjitură negresă cu vișine.
La fel de bine putem să îi impresionăm pe cei dragi cu o prăjitură grecească cu portocale. Aceasta este rafinată, are un aspect deosebit și este apreciată de toți cei de la masă. Prăjitura cu afine și iaurt este desertul perfect la orice ocazie.
Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu
Pentru delicioasa prăjitură cu afine vom avea nevoie de 1 pachet de pișcoturi, 250 ml de lapte, 350 g de iaurt grecesc, 150 ml de smântână, 150 g de zahăr pudră vanilat, 15 g de gelatină, 1 praf de sare, 250 g de afine, 50 g de zahăr, 2 linguri de apă și 1 linguriță de amidon. Mai întâi se pregătește topping-ul de afine. Într-o cratiță se pun afinele împreună cu zahărul la foc mic apoi se adaugă o lingură de apă și se amestecă până când zahărul se topește și se obține un sirop aromat. Afinele se vor fierbe în acest sirop timp de 10 minute până când se vor înmuia.
Amidonul se dizolvă într-o lingură de apă și se adaugă peste afine. Se amestecă totul foarte bine până când se obține un topping cremos. Următorul pas constă în pregătirea cremei de iaurt. Gelatina se pune în apă la hidratat, iar smântâna se amestecă până devine cremoasă și fină apoi se adaugă zahărul. După aceea se pune iaurtul și gelatina hidratată.
Într-o tavă tapetată cu folie alimentră se așază pișcoturile date pe rând în lapte. Se pune o lingură din toppingul de afine în crema de iaurt apoi se toarnă crema peste pișcoturi și se uniformizează. La final se mai așază un rând de pișcoturi însiropate și se ornează prăjitura cu câteva linguri de topping de afine. Se pune tava la frigider pentru câteva ore pentru a se întări crema apoi se scoate prăjitura de la rece și se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță aceasta îi va cuceri pe toți cei de la masă.
Prăjitura cu afine și iaurt are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive alături de alte deserturi delicioase. Prăjitura cu afine este adorată de cei mari și mici și poate fi făcută la orice ocazie. Acest desert rafinat îi va cuceri pe toți de la masă.