Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu afine și bezea. Cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu un desert rafinat

Prăjitură cu afine și bezea. Cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu un desert rafinat

15 feb. 2023, 13:18,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un desert aromat și sofisticat, ideală este o prăjitură cu afine și bezea. Acest deliciu poate fi făcut și la mesele festive alături de alte prăjituri gustoase, dar la fel de bine poate fi pregătit ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o prăjitură irezistibilă. Iată cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu un desert rafinat.

Prăjitură cu afine și bezea

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este prăjitura cu afine și bezea. Aceasta este compusă dintr-un blat pufos și aromat decorat cu afine și umplut cu bezea. Desertul savuros este perfect la ceas de sărbătoare, dar și în momentele în care vrem să ne răsfățăm cu o prăjitură delicioasă și cu un aspect deosebit.

Prăjitura cu afine și bezea are un gust dulce-acrișor aparte și poate fi transformată într-un adevărat spectacol culinar. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar este garantat. Pe lângă savuroasa prăjitură cu afine și bezea, putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură cu foi și cremă de lămâie. Aceasta are o aromă aparte și este adorată de cei mari și mici.

Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei făcute după rețeta bunicii, putem pregăti o prăjitură cu mere caramelizate. Aceasta este ușor de făcut și avem nevoie de câteva ingrediente, însă rezultatul va fi unul spectaculos.

Rețeta cu care vei pregăti la tine în bucătărie un desert irezistibil

Dacă vrem să facem acasă o delicioasă prăjitură cu afine și bezea, vom avea nevoie de 3 ouă, 200 g de unt, 200 g de zahăr, 200 g de iaurt grecesc, 400 g de făină, 7 g de praf de copt, esență de vanilie, 1 vârf de linguriță de sare, 200 g de afine și 50 g de zahăr pudră, ingrediente necesare pentru blat. Pentru gustoasa bezea vom folosi 3 albușuri, 100 g de zahăr, sucul de la 1 lămâie și 1 praf de sare.

Într-un bol se pune untul moale și se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr și puțină sare. Se amestecă foarte bine toate ingredientele până când se obține o compoziție omogenă. Se adaugă după aceea gălbenușurile bătute spumă și esența de vanilie. Se pune un pic de sare și se adaugă treptat zahărul apoi se mixează din nou până când se formează o bezea fermă.

Se dizolvă praful de corp în iaurtul grecesc apoi se toarnă peste compoziția de gălbenușuri. Se adaugă treptat făina, apoi se încorporează și bezeaua de albușuri. Se unge o tavă cu puțin ulei și se întinde uniform aluatul pentru blat. Afinele se amestecă împreună cu zahărul vanilat  și se toarnă peste blatul de prăjitură.

Se pune blatul la copt timp de 25 de minute apoi când este gata se scoate din cuptor. Se pregătește bezeaua delicioasă. Se mixează albușurile împreună cu sarea, zahărul și sucul de la o lămâie. Se toarnă bezeaua peste blat, se întinde uniform și se pune prăjitura din nou la cuptor timp de 15 minute până când bezeaua se rumenește ușor. La final, se scoate prăjitura din cuptor și se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține la final un desert irezistibil.

Prăjitura cu afine și bezea este gustoasă, aromată și ideală de pregătit la mesele festive. Aceasta este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *