Prima pagină » Culinar » Prăjitura cremșnit. Un desert ideal la mesele festive

Prăjitura cremșnit. Un desert ideal la mesele festive

25 iul. 2023, 14:24,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert savuros, cremos și cu un aspect deosebit putem face prăjitura cremșnit. Aceasta are o savoare aparte, este delicioasă și necesită mai multă atenție în preparare, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Prăjitura cremșnit se face după rețeta marilor bucătari, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată cum poți pregăti un desert ideal la mesele festive.

Prăjitura cremșnit

Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase. Pe placul multora dintre noi este prăjitura cremșnit. Acesta este cremoasă, aromată și are un aspect deosebit care îi va cuceri pe cei de la masă.

Acest desert se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple succesul culinar va fi garantat. Prăjitura cremșnit este ideală la orice ocazie, la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert încântător.

Pe lângă acest desert savuros putem face și o prăjitură cu zmeură și mascarpone. Prăjitura cu zmeură are o savoare aparte, iar gustul dulce-acrișor îi va cuceri pe cei de la masă. Pentru iubitorii de deserturi cremoase, gustoase și rafinate ideală este și prăjitura Tosca. Aceasta are două straturi de cremă, un blat pufos și însiropat și un aspect deosebit. Prăjitura Tosca poate fi decorată cu fulgi de ciocolată, fulgi de cocos sau cu un sos de caramel.

Delicioasa prăjitură cremșnit este pe placul multora dintre noi și ușor de pregătit acasă, cu doar câteva ingrediente.

Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

Pentru prăjitura cremșnit vom avea nevoie de 1 pachet de foi cremșnit și 250 ml de frișcă, iar pentru cremă vom folosi 500 ml de lapte, 4 ouă, 4 linguri de făină, 10 linguri de zahăr și 1 pliculeț de zahăr vanilat. Pentru decor vom avea nevoie de 150 g de zahăr pudră.

Mai întâi se amestecă într-un bol mare făina cu 100 ml de lapte. Restul de lapte se bate împreună cu ouăle, zahărul și zahărul vanilat și se pune compoziția la foc mic. Când compoziția începe să fiarbă, se adaugă și amestecul de făină cu lapte. Se lasă la fiert totul la foc mic până când se obține o cremă densă și fină.

Într-o tavă întinsă se pune prima foaie de cremșnit apoi se toarnă crema și se uniformizează apoi se adaugă frișca bine bătută și se nivelează. Opțional mai putem pune deasupra o foaie de cremșnit și puțină frișcă. Delicioasa prăjitură se pune la frigider până a doua zi apoi se scoate și se porționează pentru a fi servită. Pentru un aspect inedit și un plus de savoare, se pudrează prăjitura cu zahăr vanilat.

Prăjitura cremșnit este rafinată, gustoasă și are un aspect deosebit. Acest desert se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă folosim un strop de imaginație rezultatul va fi unul încântător. Savurosul desert este adorat de cei mari și mici datorită cremei delicioase și foii pufoase și aromate. Prăjitura cremșnit poate fi preparată după preferințe, rețetele fiind diverse și spectaculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *