Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Prajitura „Craciunita” – Prajitura de casa cu doua blaturi
Prajitura

Prajitura „Craciunita” – Prajitura de casa cu doua blaturi

22 dec. 2016, 10:17,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:17661;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Prajitura Maria, este o formidabila prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos.

Ingrediente:

Pentru blat 1:

  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri apa
  • 7 linguri de faina

Pentru blat 2:

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuca de cocos
  • 2 linguri de faina

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar pudra+ inca 4 linguri
  • 300 g unt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare:

Primul blat:
Se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri de zahar, 2 linguri apa. Se adauga 6 galbenusuri si 7 linguri de faina. Se coace in tava unsa si infainata.(o tava mai mare 36/24)

Blatul al doilea:
Se separa ouale, iar 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, apoi se adauga 150 gr nuca de cocos si 2 linguri de faina. Se coace la fel ca primul blat ,in aceeasi tava mare.
Blaturile se lasa la racit la temperatura camerei.

Cele 6 galbenusuri ramase de la al doilea blat, se fierb pe abur impreuna cu 8 linguri de zahar pudra, pana se ingroasa. Se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu cele 4 linguri de zahar pudra. Se adauga esenta de vanilie, atat cat ne place la gust si se trece la montarea prajiturii.

Crema se pune peste primul blat, peste care se aseaza al doilea si deasupra se face o glazura cu cacao si se presara fulgi de nuca de cocos. Daca doriti crema de cacao, adaugati 4 linguri cacao in crema.

Glazura de cacao:
Se amesteca pe foc, 150 g zahar pudra, cu doua linguri cu caco, 3 linguri de apa si doua-trei linguri de ulei. In functie de cat de elastica o vreti. Uleiul sa pune in glazura doar dupa ce se ia de pe foc. Se lasa doar un pic sa se racoreasca, ca sa nu se ingroase si sa se poata intinde.
Dupa montare, prajitura va fi pusa la rece pentru cateva ore.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`