Prima pagină » Culinar » Prăjitura casei cu blat pufos și gem. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi

Prăjitura casei cu blat pufos și gem. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi

09 nov. 2023, 09:38,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine pregătesc pentru cei din familie prăjitura casei cu blat pufos și gem. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Prăjitura casei făcută cu blat pufos și gem este ideaală de servit la orice masă alături de alte bucate alese. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi.

Prăjitura casei cu blat pufos și gem

Când vine vorba de desert, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este prăjitura casei cu blat pufos și gem. Aceasta are o savoare deosebită, merge de minune la mesele festive și nu numai și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Prăjitura casei cu blat pufos și gem se face rapid și poate fi servită și dimineața, alături de o cafea aromată. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert savuros.

Pe lângă acest desert, putem face pentru cei dragi și o prăjitură negresă, cu nucă și glazură de ciocolată. Aceasta este pufoasă, fragedă, aromată și rafinată.

La fel de bine putem face o prăjitură cu gutui rase, vedeta sezonului de toamnă. Această prăjitură are o savoare deosebită și se face rapid, cu doar câteva ingrediente.

Rețeta cu care vei pregăti desertul copilăriei

Dacă vrem să pregătim prăjitura casei cu blat pufos și gem vom avea nevoie de 550 g de făină, 150 ml de apă minerală, 7 g de amoniac, 50 ml de ulei, 200 g de zahăr, 3 ouă, 400 g de gem de prune, 150 g de nucă, 100 g de ciocolată, esență de vanilie, coajă rasă de lămâie și de portocală și esență de migdale.

Într-un bol se amestecă zahărul împreună cu ouăle apoi se adaugă uleiul, apa minerală și făina împreună cu amoniacul. După ce toate ingredientele se omogenizează vom obține un aluat dens. Acesta se va turna într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.

După aceea se amestecă gemul de prune cu esența de migdale și coaja rasă de portocală și de lămâie. Se pune gemul peste foaia de aluat și se uniformizează apoi se adaugă un strat de miez de nucă zdrobit.

Se pune prăjitura casei la cuptor și se poate verifica dacă aluatul este gata aplicând testul cu scobitoarea. La final se scoate din cuptor și se ornează prăjitura cu ciocolată albă rasă. Cu siguranță aceasta va fi adorată de toți cei de la masă.

Se lasă prăjitura la răcit și se porționează pentru a fi servită. Prăjitura casei făcută cu blat pufos și gem de prune este aromată, gustoasă și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Dacă pregătim acest desert după rețeta bunicii, vom obține un adevărat deliciu culinar. Prăjitura casei poate fi făcută cu diferite tipuri de dulceață sau cu cremă de cioolată. La fel de bine putem găti delicioasa prăjitură cu câteva fructe proaspete, în funcție de preferințe. Pentru decor putem folosi alune, miez de nucă, fulgi de cocos, o glazură de ciocolată sau fructe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *