Prima pagină » Culinar » Prăjitura Carpați cu cremă caramel. Cum să oferi desertului o textură crocantă și mai multă savoare

Prăjitura Carpați cu cremă caramel. Cum să oferi desertului o textură crocantă și mai multă savoare

18 ian. 2024, 08:38,
BZI.ro, în Culinar

Prăjitura Carpați cu cremă caramel este ideală de pregătit la mesele festive alături de alte delicii. Acest desert este cremos, gustos și necesită atenție în alegerea ingredientelor pentru ca la final să ne răsfățăm papilele gustative. Iată cum să oferi desertului o textură crocantă și mai multă savoare.

Prăjitura Carpați cu cremă caramel

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert aromat, rafinat și cu un aspect deosebit, putem pregăti delicioasa prăjitură Carpați cu cremă caramel. Aceasta se face cu ingrediente alese cu grijă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Prăjitura Carpați cu cremă caramel este ideală de servit ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pentru un desert perfect, avem nevoie de un blat pufos și însiropat, de o cremă fină și de ciocolată sau de frișcă pentru decor. Cu un strop de imaginație și îndemânare vom obține o prăjitură pe placul tuturor celor de la masă.

La fel de bine putem pregăti și o plăcintă cu mere cu foi. Acest deliciu le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pentru iubitorii de prăjituri cremoase și rafinate putem face rapid o prăjitură cu banane și iaurt. Aceasta ae o textură fină și o aromă aparte. Rețetele de prăjituri cu cremă sunt inedite, gustoase și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Rețeta unui desert aromat și rafinat

Pentru delicioasa prăjitură Carpați cu cremă caramel vom avea nevoie de 3 ouă, 200 g de zahăr, 250 ml de ulei, 250 ml de lapte, 900 g de făină, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de oțet, esență de vanilie și 1 vârf de cuțit de sare, ingrediente necesare pentru foile ce se vor coace la dosul tăvii. Pentru crema caramel vom folosi 1-2 litri de lapte, 450 g de zahăr, 130 g de făină, 250 g de unt și 1 vârf de liguriță de sare. Pentru glazură și decor vom avea nevoie de 200 g de ciocolată, 50 g de unt și 100 ml de lapte.

Mai întâi vom pregăti aluatul pentru foi fragede. Într-un vas se bat spumă ouăle împreună cu sarea, zahărul și esența de vanilie. După aceea se adaugă treptat uleiul, laptele și bicarbonatul de sodiu stins cu oțetul. Se pune și făina apoi se amestecă foarte bine și se începe frământarea aluatului. Se învelește aluatul în folie alimentară și se lasă la odihnit timp de 30 de minute. După aceea se împarte în 9 bucăți pentru a obține 9 foi de aluat. Acestea se vor coace la dosul tăvii, pe ambele părți, până se rumenesc ușor.

Următorul pas constă în pregătirea cremei caramel. Se pune zahărul într-o cratiță la caramelizat și se amestecă foarte bine cu o spatulă. Într-o altă cratiță se pune laptele la fiert și se adaugă un praf de sare. Când zahărul este caramelizat, se adaugă un pic de făină și se amestecă intens pentru a nu se forma cocoloașe. Se toarnă și laptele fierbinte și se ametecă apoi se lasă crema la fiert timp de 5 minute.

La final, se adaugă untul tăiat cubulețe și se ia crema de pe foc. Aceasta se  împarte în 9 pentru a putea unge cele 9 foi de aluat. După ce am procedat astfel, se învelește prăjitura cu folie alimentară și se dă la frigider pentru câteva ore.

Se vor tăia prăjiturile sub formă de piramidă apoi deasupra se ung cu puțină cremă caramel. După ce prăjiturile sunt gata, se pregătește glazura pentru decor. Se rupe ciocolata în bucăți mici și se pune la topit într-o cratiță împreună cu untul și laptele. Se amestecă foarte bine și se toarnă glazura peste prăjituri apoi se adaugă fulgi de cocos și alune sfărâmate.

Prăjitura Carpați cu cremă caramel are o savoare aparte, un aspect deosebit și merge de minune la mesele festive. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *