Prima pagină » Culinar » Prăjitura cappuccino, un desert irezistibil. Cum să obții o prăjitură cremoasă, aromată și cu un blat pufos

Prăjitura cappuccino, un desert irezistibil. Cum să obții o prăjitură cremoasă, aromată și cu un blat pufos

04 ian. 2024, 09:16,
în Culinar

Prăjitura cappuccino este un desert irezistibil. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura făcută cu aromatul cappuccino are o textură aparte, o savoare deosebită și merge servită la orice masă și la orice ocazie. Iată cum să obții la tine în bucătărie o prăjitură cremoasă, aromată și cu un blat pufos.

Prăjitura cappuccino, un desert irezistibil

Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasele prăjituri cu cremă, cu blat pufos simplu sau însiropat sau cu foi fragede până la cele făcute cu frișcă sau cu fructe, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de îndemânare și imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Prăjitura cappuccino este incredibil de aromată și poate fi ornată în diferite moduri, în funcție de gust și de preferințe.

Pe lângă acest desert, putem face pentru cei dragi și o prăjitură însiropată, cu nucă și ciocolată. Pentru iubitorii de deserturi făcute după rețeta bunicii, ideale sunt niște nuci cu miere umplute cu cremă de ciocolată. Acestea nu lipsesc de la mesele de sărbătoare și amintesc celor dragi de vremea ccopilăriei.

Prăjitura cappuccino este aromată, cremosă și gustoasă, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Cum să pregătești rapid un desert de casă irezistibil

Pentru prăjitura cappuccino vom avea nevoie de 5 albușuri, sare, 5 linguri de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 2 linguri de ulei, 1 pliculeț de praf de copt, 5 linguri de făină, 5 linguri de nucă măcinată, ingrediente necesare pentru blat.

Pentru cremă vom folosi 10 linguri de zahăr, 5 linguri de amidon, 5 gălbenușuri, 600 ml de lapte, 3 pliculețe de cappuccino și 150 g de unt. Pentru glazură vom avea nevoie de 50 ml de frișcă lichidă și 80 g de ciocolată neagră. Pentru stratul de biscuiți vom folosi 18 biscuiți simpli și 100 ml de lapte.

Mai întâi vom pregăti blatul pufos pentru prăjitură. Într-un bol se bat albușurile cu un praf de sare apoi se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat. Se toarnă și uleiul apoi se pune praful de copt, făina și nuca măcinată. Se amestecă totul foarte bine și se toarnă compoziția cremoasă de blat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace blatul timp de 35 de minute, iar când este gata se lasă la răcit.

Între timp vom pregăti crema. Într-o cratiță se amestecă zahărul cu amidonul și gălbenușurile. Se toarnă treptat și laptele apoi untul și se lasă crema pe foc până când începe să se îngroașe. La final, se adaugă plicurile de cappuccino și se amestecă foarte bine timp de câteva minute.

Pentru glazură se amestecă frișca fierbinte cu ciocolata. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Pe blat se întinde crema apoi se așază un strat de biscuiți înmuiați în lapte. Glazura se pune peste stratul de biscuiți, se uniformizează și se pune desertul la frigider timp de câteva ore.

Prăjitura cappuccino are o textură aparte și o aromă deosebită, fiind ideală de servit la orice masă și la orice ocazie. Rețeta este simplă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Diseară, discuții aprinse între jurați la muletă. În audiții, un concurent care a fost Chef în restaurante cu stele Michelin
Playtech.ro
Cea mai ieftină ţară din lume. Plăteşti mai puţin de 9 lei pe o porţie uriaşă de mâncare. Turiştii încă nu ştiu de ea
observatornews.ro
Reacția unui elev ieșit de la simularea la română, întrebat despre Camil Petrescu: "E la noi în liceu?"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Românii vor avea o nouă minivacanță. Câte zile libere au primit
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Moartea fratelui lui Gică Hagi a zguduit familia „Regelui”. Tragedia a fost ținută secret de către tot neamul
Playtech.ro
Meteora de România este la doar două ore şi jumătate de Bucureşti. Microrelieful spectaculos este prea puţin vizitat
Dailybusiness.ro
Îngrijirea mușcatelor primăvară. Când le poți scoate în balcon sau în grădină
RomaniaTV
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2025 EDU.RO. Subiectul care a dat bătăi de cap elevilor. Doi profesori corectează fiecare lucrare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Carmen Șerban, total schimbată în urma operațiilor estetice. Arată cu 20 de ani mai tânără / GALERIE FOTO
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`