Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert cremos, aromat și rafinat la sfârșit de săptămână, putem face prăjitura Cabana. Aceasta are un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive alături de alte delicii. Iată rețeta cu care vei obține un desert perfect pentru weekend.
Prăjitura Cabana
Când vine vorba de rețetele de prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de secrete culinare. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert savuros, putem face niște prăjituri Cabana. Pentru a obține acest deliciu, avem nevoie de ingrediente alese cu grijă, de un strop de imaginație și de răbdare când vine vorba de decor.
La final, rezultatul va fi peste măsura așteptărilor. Prăjitura Cabana este ideală în weekend, fie că avem musafiri, fie că dorim să ne răsfățăm cu un desert rafinat. Pentru iubitorii de delicii cu multă cremă și blat pufos sau foi fragede, această prăjitură este alegerea perfectă.
Pe lângă prăjitura Cabana, putem face în zilele de weekend și o prăjitură cappucino. Aceasta are o aromă aparte și poate fi ornată cu frișcă și boabe de cafea sau cu pudră de cacao. La fel de bine putem face și o prăjitură cu afine și iaurt. Aceasta are o textură aerată și merge de minune la orice masă.
Prăjitura Cabana este savuroasă și merge de minune în zilele de weekend.
Rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil
Pentru prăjitura Cabana vom avea nevoie de 1 kg de făină, 400 ml de lapte, 4 ouă, 300 ml de ulei, 200 g de zahăr, 1 pliculeț de praf de copt, 1 praf de sare, ingrediente necesare pentru foi. Pentru cremă vom folosi 400 g de zahăr, 12 linguri de făină, 1,5 l de lapte, 200 g de unt, iar pentru glazură vom folosi 100 g de ciocolată, 50 ml de lapte și 10 g de unt.
Mai întâi se fac foile pentru gustoasa prăjitură Cabana. Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul apoi se adaugă laptele și uleiul. După ce toate ingredientele s-au omogenizat se încorporeză făina cu un praf de sare.
Se frământă bine aluatul apoi se împarte în 10 bile de aluat. Se întinde foarte bine fiecare bucată de aluat pentru a obține foi subțiri. Se vor coace foile de aluat pe dosul tăvii. După aceea vom pregăti crema. Într-o cratiță se pune zahărul la caramelizat apoi se adaugă făina, laptele și untul și se amestecă foarte bine. Se fierbe crema la foc mic până devine densă și fină.
Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se așază prima foaie de aluat într-o tavă întinsă și se pune un strat de cremă apoi se uniformizează. Se procedează așa până rămâne doar o foaie de aluat și câteva linguri de cremă pe care le vom păstra pentru decor.
Se pune prăjitura la rece timp de câteva ore. Se taie prăjitura în trei, apoi se vor mai tăia încă o dată sub formă de triunghiuri pentru a putea forma căbănuțele. Se așază câte două triunghiuri unul lângă celălalt și se lipesc între ele cu cremă. Astfel, vom obține o prăjitură Cabana delicioasă și cu un aspect deossebit.
La final, vom pregăti rapid glazura de ciocolată. Într-o cratiță punem laptele la fiert apoi adăugăm ciocolata și untul. Se amestecă toate ingredientele apoi se ung lateralele prăjiturii cu glazura delicioasă. Se presară peste căbănuțele din ciocolată fulgi de cocos sau bombonele de zahăr, tip perluțe.
Prăjitura Cabana arată spectaculos, este gustoasă și ideală de pregătit la orice masă. Acest desert îi va cuceri pe toți cei dragi.