O prajitura care iti va aminti de dulciurile bunicii, si nu doar prin denumire. Folosind ingrediente simple, naturale, Prajitura Bunica are acel gust al copilariei pe care cu totii vrem sa ni-l reamintim din cand in cand.
Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 300 g zahar
- 6 linguri apa
- 2 linguri cacao
- 1 praf de copt
- 200 g faina
Pentru crema:
- 150 ml lapte
- 2 oua
- 200 g zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 250 g unt
Pentru glazura:
- 150 g ciocolata
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma tare. Freci galbenusurile cu zaharul, apa, praful de copt, apoi incorporezi albusurile. La final, pui faina amestecata cu cacaua. Torni compozitia in tava tapetata si o tii la cuptor pana cand trece testul scobitorii. Pentru crema, combini laptele, ouale, zaharul si zaharul vanilat, le pui pe foc si amesteci pana cand se ingroasa crema. O dai deoparte, o lasi la racorit si adaugi untul frecat spuma. Tai blatul in jumatate, pe lung, ungi prima foaie cu jumatate de crema. Asezi o doua foaie si pui restul de crema. Amesteci toate ingredientele pentru glazura, le pui pe foc pana se omogenizeaza si torni glazura peste prajitura.