Dacă vrem să pregătim acasă un desert savuros, gata în doar câteva minute, putem face o prăjitură bună și rapidă, cu budincă de vanilie, biscuiți, căpșuni și frișcă. Aceasta are un aspect deosebit, este incredibil de gustoasă și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Iată rețeta simplă, pas cu pas.
Prăjitură bună și rapidă
Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase. Pe placul multora dintre noi sunt prăjiturile rapide, fără coacere, dar extrem de gustoase. Una dintre cele mai apreciate prăjituri rapide și savuroase este cea cu budincă de vanilie, biscuiți, căpșuni și frișcă.
Acest desert este rafinat, are un aspect deosebit și merge servit la mesele festive alături de alte prăjituri gustoase. La fel de bine putem să îi cucerim pe cei de la masă cu o prăjitură cu blat de biscuiți, sos de caramel și nucă măcinată. Putem face rapid și o prăjitură cu doar 3 ingrediente. Prăjitura fără coacere făcută cu bicuiți, cremă de brânză și lapte este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Pentru prăjitura din 3 ingrediente fără coacere vom avea nevoie de 350 g de biscuiți simpli, 400 g de brânză proaspătă de vaci și 6 linguri de lapte condensat. Pentru a oferi desertului un plus de aromă putem adăuga și zahăr vanilat și ciocolată pentru decor.
Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, ideală este prăjitura Albă ca Zăpada. Aceasta se face cu foi fragede coapte la dosul tăvii și cu o cremă fină de vanilie. Prăjitura aromată le va aminti celor dragi de rețetele bunicii.
Rețeta cu care vei obține un desert irezistibil
Dacă vrem să facem o prăjitură bună și rapidă, ideală este cea cu blat de biscuiți, cu budincă de vanilie, căpșuni și frișcă. Pentru aceasta vom avea nevoie de 1 litru de lapte, 400 g de biscuiți simpli, 150 g de biscuiți cu cacao, 250 g de unt, 200 g de zahăr tos, 4 banane, 200 g de smântână, 4 plicuri de praf de budincă de vanilie, 5 căpșuni, esență de vanilie și 350 ml de frișcă lichidă.
Într-o cratiță se pun 3 sferturi din cantitatea de lapte apoi se adaugă praful de budincă. Se amestecă foarte bine apoi se pune cratița la foc potrivit și se adaugă zahărul. Se pun după aceea și biscuiții simpli fărâmați. Când laptele începe să fiarbă se adaugă budinca diluată și untul pentru a se topi. Se ia cratița de pe foc și se adaugă smântâna. Budinca pregătită se va pune peste biscuiții rupți.
Pregătim o tavă întinsă și tapetată cu folie alimentară și turnăm jumătate din cantitatea de budincă cu biscuiți. Se uniformizează și se presează bine cu o paleta apoi se așază feliile de banană apoi căpșunile tăiate în jumătate.
Punem după aceea restul de budincă cu biscuiți apoi așezăm stratul de biscuiți cu cacao însiropați înainte cu compot. După aceea pregătim frișca și o turnăm peste prăjitură pentru a o decora. Adăugăm și fulgi de ciocolată neagră și dăm prăjitura la rece timp de câteva ore. Această prăjitură delicioasă va fi adorată de toți cei de la masă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.