Prima pagină » Culinar » Prăjitură Boema cu cafea. Cum să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert irezistibil

Prăjitură Boema cu cafea. Cum să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert irezistibil

22 feb. 2023, 13:43,
BZI.ro, în Culinar

Atunci când vrem să pregătim un desert savuros, cremos și cu un aspect deosebit, ideală este o prăjitură Boema cu cafea. Aceasta necesită mai mult timp de preparare și un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Prăjitura Boema poate fi făcută și la mesele festive alături de alte prăjituri delicioase. Iată cum să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert irezistibil.

Prăjitură Boema cu cafea

Atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unei prăjitură aromate, cremoase și rafinate, putem face o prăjitură Boema cu cafea. Acest desert inedit are o savoare aparte datorită cafelei, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține la final un adevărat deliciu. Prăjitura Boema este pe placul multora dintre noi, fiind nelipsită la ceas aniversar alături de un tort curcubeu.

Pentru prăjitura Boema cu cafea trebuie să pregătim un blat fraged, o cremă de frișcă, o cremă de cafea și un sirop aromat. Pe lângă acest desert rafinat putem pregăti la mesele festive și prăjitura Floare de Colț. Aceasta este cremoasă, fină și poate fi decorată în diferite moduri, după preferințe.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale făcute după rețeta de odinioară a bunicii ideală este o prăjitură cu mere caramelizate. Aceasta este aromată, gustoasă și se face rapid cu câteva ingrediente. Prăjitura Boema cu cafea este perfectă la orice ocazie specială, dar și în momentele în care vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil

Pentru prăjitura Boema cu cafea vom avea nevoie de 5 ouă, 5 linguri de zahăr pudră, 3 linguri de ulei, 5 linguri de făină, 2 linguri de cacao, esență de vanilie și 1 linguriță de praf de copt, ingrediente necesare pentru blat. Pentru crema de cafea vom folosi 4 ouă, 200 g de zahăr, 200 ml de cafea, 600 ml de smântână, 2 pliculețe de zahăr vanilat și 10 g de gelatină. Pentru crema de frișcă vom avea nevoie de 400 ml de smântână, 150 g de mascarpone, 50 g de zahăr pudră și esență de vanilie, iar pentru sirop vom folosi 100 ml de cafea și 1 lingură de zahăr.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile spumă împreună cu un praf de sare. După aceea se adaugă în compoziție zahărul pudră și se mixează din nou. Într-un bol separat se amestecă gălbenușurile cu uleiul și esența de vanilie apoi se toarnă peste compoziția de albușuri și se mixeaxă din nou până când obținem un amestec spumos.

Se amestecă făina cu praful de copt și cacaoa într-un vas mare apoi se toarnă compoziția de ouă și se mixează foarte bine. Compoziția de blat se pune într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor timp de jumătate de oră. Când este gata, se scoate blatul din cuptor și se pregătește după aceea crema de cafea.

Se pune gelatina la hidratat în apă rece. Se amestecă ouăle împreună cu zahărul și cafeaua apoi se pune la fiert pe baie de aburi până când compoziția începe să se îngroașe. Se adaugă după aceea gelatina în crema caldă și se amestecă foarte bine. Se lasă crema la răcit apoi se mixează smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul vanilat. Se pune o parte din frișcă în crema cu cafea. Restul de frișcă se încorporează în compoziție.

Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. După ce se însiropează blatul cu cafea se pune peste acesta crema de cafea în strat uniform, apoi se dă la frigider timp de câteva ore. Peste 3 ore se scoate blatul de la rece și se adaugă un strat de cremă de frișcă apoi se nivelează pe toată suprafața blatului. La final prăjitura se decorează cu un strat de frișcă și fulgi de ciocolată neagră. Delicioasa prăjitură se porționează după preferințe și se servește.

Prăjitura Boema cu cafea este gustoasă, aromată și are un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive. Acest desert rafinat poate fi făcut la ceas aniversar, dar și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *