Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Prajitura Ambasador – Desertul care nu mai are nevoie de nici o descriere, intr-atat e de bun si de usor de preparat
Prajitura Ambasador - Desertul care nu mai are nevoie de nici o descriere, intr-atat e de bun si de usor de preparat

Prajitura Ambasador – Desertul care nu mai are nevoie de nici o descriere, intr-atat e de bun si de usor de preparat

14 dec. 2017, 13:21,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:21149;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Excelenta pentru masa de Craciun si Revelion, dar si pentru o onomastica sau zi de nastere! Prajitura Ambasador – Desertul care nu mai are nevoie de nici o descriere, intr-atat e de bun si de usor de preparat

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 7 linguri pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • frisca

Citeste si Negresele lui Mos Craciun – Ii inveselesc si pe cei mai mofturosi musafiri

Pentru crema:

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 lingurite faina
  • 2 plicuri vanilie

Pentru sirop:

  • 200 gr zahar caramelizat
  • 1 litru ceai negru concentrat
  • 100 ml rom

Citeste si Prajitura betivana – Desert recomandat doar pentru adulti

Mod de preparare:

Blatul:
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace la foc mic aproximativ 40 min.

Citeste si Prajitura asta n-a mai apucat si a doua zi. Am facut un platou, iar musafirii au mancat-o pe toata. Deci va garantez ca e foarte buna si ca va fi mancata pana la ultima feliuta aceasta prajitura cu ness si ciocolata

Crema:
800 ml lapte se pun la fiert. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, faina si restul de lapte. Cind laptele fierbe, se adauga compozitia de lapte cu faina si ou, amestecindu-se mereu si se mai fierbe 2-3 minute. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema, numai cind aceasta este complet racita.
Blatul se aseaza intr-o tava cu margini mai inalte, se insiropeaza bine si apoi se intinde uniform crema. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 1 cm. Prajitura se taie in patrate mari dupa ce a stat la frigider o jumatate de ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`