Excelenta pentru masa de Craciun si Revelion, dar si pentru o onomastica sau zi de nastere! Prajitura Ambasador – Desertul care nu mai are nevoie de nici o descriere, intr-atat e de bun si de usor de preparat
Ingrediente:
Pentru blat:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 7 linguri pesmet
- 1 plic praf de copt
- vanilie
- frisca
Citeste si Negresele lui Mos Craciun – Ii inveselesc si pe cei mai mofturosi musafiri
Pentru crema:
- 1 litru lapte
- 8 oua
- 10 linguri zahar
- 8 lingurite faina
- 2 plicuri vanilie
Pentru sirop:
- 200 gr zahar caramelizat
- 1 litru ceai negru concentrat
- 100 ml rom
Citeste si Prajitura betivana – Desert recomandat doar pentru adulti
Mod de preparare:
Blatul:
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace la foc mic aproximativ 40 min.
Crema:
800 ml lapte se pun la fiert. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, faina si restul de lapte. Cind laptele fierbe, se adauga compozitia de lapte cu faina si ou, amestecindu-se mereu si se mai fierbe 2-3 minute. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema, numai cind aceasta este complet racita.
Blatul se aseaza intr-o tava cu margini mai inalte, se insiropeaza bine si apoi se intinde uniform crema. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 1 cm. Prajitura se taie in patrate mari dupa ce a stat la frigider o jumatate de ora.