Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Prajitura Alcazar – Foi cu nuca si crema
Prajitura Alcazar - Foi cu nuca si crema

Prajitura Alcazar – Foi cu nuca si crema

08 sept. 2017, 16:17,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:20452;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

Pentru foi:
9 albusuri
un praf de sare
9 lg zahar
18 lg nuci macinate
esenta de vanilie

Pentru crema:
9 galbenusuri
9 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
4 lg lapte
300 g unt
1/2 zeama de lamaie
3 lg cacao

Pentru glazura:
150 g ciocolata
50 g unt
4 lg lapte

Mod de preparare:

Foi:
Impartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi astfel : mixam spuma 3 albusuri cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine tare, apoi nucile macinate si esenta de vanilie (amestecam cu o lingura, pentru a nu se lasa bezeaua). Repetam de inca 2 ori. Coacem foile in cuptorul preincalzit (10 min la 180 grade Celsius) in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Lasam foile sa se raceasca, apoi trecem cu un cutit cu lama lunga pe sub ele si le dezlipim de foaia de copt.

Crema:
Mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi laptele si punem crema pe baie de aburi pana se ingroasa (circa 12-15 minute).
Lasam sa se raceasca. Untul (eu am respectat reteta, dar mi se pare cam mult 400 g) de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate 1 lg din crema racita. La final adaugam putin cate putin din zeama de lamaie.
Impartim crema in doua. O parte ramane galbena iar in cealalta jumatate adaugam 3 lg de cacao

Glazura:
Punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic si amestecam cu un tel pentru omogenizare.

Asamblare:
foaie-crema galbena-foaie-crema cu cacao-glazura.

preluat de pe reteteculinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`