Ingrediente:
Pentru foi:
9 albusuri
un praf de sare
9 lg zahar
18 lg nuci macinate
esenta de vanilie
Pentru crema:
9 galbenusuri
9 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
4 lg lapte
300 g unt
1/2 zeama de lamaie
3 lg cacao
Pentru glazura:
150 g ciocolata
50 g unt
4 lg lapte
Mod de preparare:
Foi:
Impartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi astfel : mixam spuma 3 albusuri cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine tare, apoi nucile macinate si esenta de vanilie (amestecam cu o lingura, pentru a nu se lasa bezeaua). Repetam de inca 2 ori. Coacem foile in cuptorul preincalzit (10 min la 180 grade Celsius) in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Lasam foile sa se raceasca, apoi trecem cu un cutit cu lama lunga pe sub ele si le dezlipim de foaia de copt.
Crema:
Mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi laptele si punem crema pe baie de aburi pana se ingroasa (circa 12-15 minute).
Lasam sa se raceasca. Untul (eu am respectat reteta, dar mi se pare cam mult 400 g) de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate 1 lg din crema racita. La final adaugam putin cate putin din zeama de lamaie.
Impartim crema in doua. O parte ramane galbena iar in cealalta jumatate adaugam 3 lg de cacao
Glazura:
Punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic si amestecam cu un tel pentru omogenizare.
Asamblare:
foaie-crema galbena-foaie-crema cu cacao-glazura.
preluat de pe reteteculinare