Prima pagină » Culinar » Prăjitura Alcazar, desertul perfect pentru masa de Revelion. Rețeta simplă, pas cu pas

Prăjitura Alcazar, desertul perfect pentru masa de Revelion. Rețeta simplă, pas cu pas

29 dec. 2023, 08:10,
BZI.ro, în Culinar

Prăjitura Alcazar este desertul perfect pentru masa de Revelion. Această prăjitură este fină, cremoasă, aromată și are un aspect deosebit. Se face cu foi fragede și gustoase, cu o cremă fină, iar pentru decor se poate folosi o glazură de ciocolată. Iată rețeta simplă, pas cu pas, pentru a obține un desert pe placul tuturor celor de la masă.

Prăjitura Alcazar, desertul perfect pentru masa de Revelion

Când vine vorba de desertul de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și rafinate. De la prăjiturile de casă cu cremă, cu foi fragede sau cu fructe, până la cele cu blat de biscuiți sau cele fără coacere, dar și la fursecurile de casă simple sau cu alune, toate sunt pe placul multora dintre noi. Pentru iubitorii de prăjituri cu multă cremă și cu o savoare deosebită, ideală este prăjitura Alcazar.

Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pentru prăjitura Alcazar avem nevoie de foi fragede și pufoase, de cremă și o glazură, iar cu un strop de imaginație și îndemânare vom obține desertul perfect. Prăjitura Alcazar merge de minune la masa de Revelion alături de alte deserturi alese.

Pe lângă aceasta, putem pregăti și un chec cu mere și scorțișoară. Checul aromat le va aminti celor de la masă de copilărie și de rețetele bunicii. La fel de bine, putem să îi surprindem pe cei dragi cu o prăjitură cu mere și aluat răzuit. Aceasta este aromată, fragedă și poate fi servită la orice ocazie. Prăjitura Alcazar este adorată de cei mari și mici, iar cu un strop de imaginație și câteva ingrediente, vom obține la final un adevărat deliciu.

Cum să pregătești acasă o prăjitură delicioasă după cea mai simplă rețetă

Pentru prăjitura Alcazar vom avea nevoie de 9 albușuri, un praf de sare, 9 linguri de zahăr, 18 linguri de nucă măcinată și esență de vanilie, ingrediente necesare pentru foi. Pentru cremă vom folosi 9 gălbenușuri, 9 linguri de zahăr, 2 plicuri de zahăr vanilat, 4 linguri de lapte, 300 g de unt, zeama de la jumătate de lămâie și 3 linguri de cacao. Pentru glazură vom avea nevoie de 150 g de ciocolată, 50 g de unt și 4 linguri de lapte.

Mai întâi vom pregăti foile pentru prăjitură. Se împart cantitățile în trei și se coc trei foi. Se mixează trei albușuri cu un praf de sare apoi se adaugă zahărul și nucile măcinate împreună cu esența de vanilie. Se amestecă totul foarte bine pentru a se omogeniza. La fel se repetă procedeul de două ori pentru a obține la final trei compoziții pentru trei foi. Se coc foile  într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt. Când sunt gata se lasă foile la răcit apoi se desprinde de pe hârtia de copt cu ajutorul unui cuțit.

Următorul pas constă în pregătirea cremei. Într-un bol mare se mixează gălbenușurile cu zahărul apoi se toarnă laptele și se fierbe crema pe baie de aburi până când se îngroașă. Se adaugă și untul apoi se amestecă din nou. Se pune un pic de zeamă de lămâie apoi se împarte crema în două, o parte rămâne galbenă, iar în cealaltă parte vom pune trei linguri de cacao.

Glazura se pregătește rapid. Se pun toate ingredientele într-o cratiță, se amestecă foarte bine și se lasă la foc mic. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii Alcazar. Pe prima foaie se pune un strat de cremă galbenă, un strat de cremă de cacao, apoi iar o foaie. Se procedează la fel până sunt gata foile și se termină crema. La final, se toarnă glazură și se uniformizează. Cu siguranță acest desert va fi o încântare pentru toți cei de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024