Prima pagină » Titlurile zilei » Prăbușirea imperiului Totalgaz din Iași s-a lăsat cu scandal! Directorul Adrian Coca și patronul Ioan Pârău rămân fără proprietățile de lux. Imagini în exclusivitate cu domeniul milionarului – FOTO

Prăbușirea imperiului Totalgaz din Iași s-a lăsat cu scandal! Directorul Adrian Coca și patronul Ioan Pârău rămân fără proprietățile de lux. Imagini în exclusivitate cu domeniul milionarului – FOTO

03 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Adrian Coca a fost director la Totalgaz Industrie până anul trecut, după 22 de ani de activitate. Patronul Ioan Pârău l-a rugat să pună gaj o vilă ca să ajute compania aflată în dificultate. Adrian Coca nu a mai văzut banii, iar acum este căutat de executorii judecătorești. „Este posibil să rămân în stradă”, concluzionează fostul director comercial

Totalgaz Industrie SRL, companie fondată de afaceristul Ioan Pârău, era singura companie românească, cu sediul în Iași, care furniza seturi complete de echipamente pentru gaze naturale. Din cauza problemelor financiare, în anul 2020, societatea a intrat în insolvență. Conform datelor financiare din anul premergător intrării în insolvență, Totalgaz Industrie declara o cifră de afaceri de 58,8 milioane lei, pierderi de 7,8 milioane lei, datorii de 134,1 milioane lei (acumulate din credite neplătite – n.r.) și un număr de 211 angajați.

Acum, băncile, dar și alți creditori s-au îndreptat împotriva debitorului. Următorul termen de judecată în dosarul de insolvență este programat pe data de 24.02.2019, la Tribunalul Iași. Pe lista executorilor judecătorești a fost trecut Adrian Coca, director comercial în cadrul Totalgaz Industrie, până în anul 2020. În companie a lucrat mai bine de 22 de ani. Executorii au identificat vila luxoasă de pe aleea Profesor Petru Ioan Culianu, arteră paralelă cu șoseaua Păcurari. Reporterii BZI au aflat că situația este destul de tensionată între Ioan Pârău și Adrian Coca.

Adrian Coca riscă să rămână fără acoperiș deasupra capului

Pe data de 03.03.2021, Adrian Coca și soția acestuia, Crina, urmează să fie executați silit după ce au contractat, în 2016, un credit de la First Bank, în valoare de 6.282.290 lei, adică 1,3 milioane euro. De fapt, au garantat creditul. În aceste condiții, va fi scoasă la vânzare o suprafață de teren de 2.765 metri pătrați, dar și vila cu regimul de înălțime D+P+1+M. Suprafețele fiecărui nivel al construcției sunt imense. La demisol, suprafața utilă este de 75,50 mp, parter – 227,77 mp, etaj – 248,07 mp, mansardă – 213,04 mp. Proprietatea este completată de un garaj cu o suprafață construită de 71 mp. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 2.751.155 lei, aproximativ 570.000 de euro.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la termenul de vânzare, locul fixat și ora stabilită, având asupra lor acte de identitate și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Ciprian Ioan Sîrbu.

Proprietatea este plasată strategic, la câteva minute de centrul orașului, de mers cu mașina.

Ioan Pârău a construit vila chiar lângă proprietatea subalternului

În aceeași curte, o vilă asemănătoare are și Ioan Pârău, patronul total Gaz Industrie. De precizat că la câțiva pași a fost amenajată hala de producție a companiei, cu acces dinspre șoseaua Păcurari. În cazul omului de afaceri a pornit deja urmărirea silită. CEC Bank și Banca de Import – Export a României Eximbank SA încearcă să recupereze o creanță de aproape 20 de milioane de euro. Vila lui Ioan Părâu are la demisol 12 camere (108 mp), parter – 4 camere (334,74 mp), etaj – 3 camere (185,45 mp), mansardă – 3 camere (136,61 mp).

„Este o perioadă mai dificilă. Este o treabă destul de delicată (despre intrarea în insolvență – n.r.). Este dificil de trăit în România. Sunt șanse mari să ieșim din insolvență. Mai sunt contracte interne, externe. Avem un administrator care se ocupă de aceste probleme. Nu știam că este la executori, dar și eu am probleme. Noi locuim gard în gard (despre Adrian Coca -n.r.). El avrut să plece din firmă”, a precizat Ioan Pârău, fără să intre în detalii. În Totalgaz Industrie apare ca acționar și Jănica Pârău, soția afaceristului.

Fostul director îl acuză pe Ioan Pârău că îl aruncă pe străzi

Contactat telefonic de cărtre reporterii BZI, Adrian Coca a anunțat că riscă să rămână pe străzi din cauza colaborării cu Totalgaz SRL.

„Știu despre vânzarea la licitație, tocmai am primit notificarea. Nu eu am făcut datoria, sunt garant ipotecar. Am pus casa gaj pentru un împrumut făcut de Totalgaz. Plecarea mea din firmă nu are legătură cu asta. Ei au alte probleme acum. Este posibil să rămân în stradă pentru că nu am alte posibilități. Dacă avea de gând să plătească, plăteau până acum”, a mai spus fostul director comercial de la Totalgaz.

Între timp, Crina Coca, soția fostului director comercial, încearcă să mai salveze ceva din afacerile familiei. În 2020 a înființat societatea Vector Gaz Consult, cu obiect de activitate „consultanță pentru afaceri și management”. Deocamdată, nu sunt date financiare disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024