Prima pagină » Stiri si curiozitati » Poziții de alăptare. Moduri confortabile de poziționare a bebelușului la sân

Poziții de alăptare. Moduri confortabile de poziționare a bebelușului la sân

17 aug. 2022, 11:58,
în Stiri si curiozitati

Pentru majoritatea mamelor găsirea unor poziții de alăptare confortabile este o adevărată provocare. Prin urmare, mamele pot avea nevoie de ajutor suplimentar în predarea abilităților de alăptare. În special, ar putea avea nevoie de îndrumare cu privire la modul de poziționare a bebelușului și cum să-l atașeze la sân într-un mod confortabil atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Există multe poziții pentru a hrăni bebelușul care se potrivesc fiecărei mame care alăptează. Este foarte important ca mama să se simtă întotdeauna confortabil în timpul alăptării. De regulă, bebelușul trebuie poziționat astfel încât fața să fie întoarsă spre corpul mamei, iar capul, umerii și șoldurile să fie în linie. Posturile cele mai frecvent utilizate sunt leagănul, leagănul în cruce, prindere și culcarea laterală.

femeie care alapteaza un bebelus

Una dintre cele mai frecvent utilizate de mămici este poziția de hrănire relaxată sau înclinată

Poziții de alăptare. Cele mai frecvente moduri în care îți poți hrăni bebelușul

„Pătuțul” este cea mai frecventa poziție pentru alăptare. Astfel, mâna mamei sprijină copilul la sân. Capul bebelușului se află lângă cotul mamei, în timp ce brațul ei îl susține pe spate și pe gât. Pieptul bebelușului trebuie întors spre pieptul mamei.

Multe mămici își poziționează copilul în formă de „leagănul crucii”. În poziția „leagăn în cruce”, mama ia copilul cu cealaltă mână, față de poziția „leagăn”, sprijinindu-i capul și gâtul. Cu altă mână, ea poate susține sânul și, daca este necesar, îl poate strânge, astfel încât copilul sa fie mai convenabil sa apuce mamelonul. În această poziție, mama poate ghida cu ușurință bebelușul către sân atunci când acesta este gata sa o ia. În cazul în care mama suferă de o iritație sub sân în această poziție bebelușul nu o va deranja.

femeie care alapteaza un bebelus

Atunci când mama nu poate să-și țină bebelușul în brațe ea poate opta pentru poziția de alăptare întinsă pe o parte

Alăptând copilul în poza „captură”, bebelușul este situat pe partea mamei, corpul și picioarele lui sunt la îndemâna ei. Mama ține în mână capul copilului. În această poziție, puteți pune mâna și pe o pernă. Această poziție poate fi optimă pentru mamele care au avut o operație cezariană, deoarece în această poziție există o presiune mică sau deloc pe piept și abdomen. Însă, această poziție nu este foarte confortabilă pentru mămicile care au coșuri pe sân.

Această poziție poate fi, de asemenea, benefică pentru bebelușii care s-au născut cu o greutate mică sau care au dificultăți în a se prinde, deoarece capul bebelușului este pe deplin sprijinit în această poziție.

Cum poate proaspăta mămică să alăpteze întinsă pe o parte. De ce este recomandată această poziție

Atunci când mama nu poate să-și țină bebelușul în brațe ea poate opta pentru poziția de alăptare întinsă pe o parte. Astfel, mama stă întinsă pe o parte în fața copilului. Gura bebelușului este la același nivel cu mamelonul. Mama poate folosi și o pernă pentru a-și susține spatele și gâtul. Această poziție poate fi optimă și pentru mamele care au avut o operație cezariană, deoarece fiind întinsă există o presiune mică sau deloc pe piept și abdomenul acesteia.

femeie care alapteaza un bebelus

Este foarte important ca mama să se simtă întotdeauna confortabil în timpul alăptării

Una dintre cele mai frecvent utilizate de mămici este poziția de hrănire relaxată sau înclinată. Poziția de hrănire relaxată, cunoscută și sub numele de hrănire biologică, este adesea prima poziție de alăptare pentru majoritatea mamelor.

Dacă, imediat după naștere, copilul este așezat pe pieptul sau pe stomacul mamei, în mod normal, el întinde instinctiv mâna spre sân și încearcă să apuce mamelonul. Acest fenomen este cunoscut sub numele de reflexul de căutare a sânilor. Contactul piele pe piele stimulează instinctul de hrănire al sugarului, iar gravitația îl ajută să se prindă de sân și să-și mențină echilibrul.

Dar în aceste poziții de alăptare, puteți hrăni nu doar nou-născuții, acestea sunt perfecte pentru bebelușii de orice vârstă. Cea din urmă poziție poate fi utilă în special dacă bebelușul nu se prinde bine în alte poziții sau nu-i place să fie atins în timpul hrănirii. De asemenea, poziția relaxantă este frecvent folosită de mamele care au mult flux de lapte sau sânii prea mari. În cazul în care tânăra mămică suferă de noduli la sân este bine să folosiți o cremă pentru a ameliora disconfortul.

femeie care alapteaza un bebelus

Există multe poziții pentru a hrăni bebelușul care se potrivesc fiecărei mame care alăptează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 ianuarie 2025
11 ianuarie 2025