Prima pagină » Local » Poziţia oficială a DNA în legătură cu ancheta de la Jandarmeria Iași! Sunt vizate fapte de corupţie ale militarilor ieșeni
Poziţia oficială a DNA în legătură cu ancheta de la Jandarmeria Iași! Sunt vizate fapte de corupţie ale militarilor ieșeni

Poziţia oficială a DNA în legătură cu ancheta de la Jandarmeria Iași! Sunt vizate fapte de corupţie ale militarilor ieșeni

14 apr. 2021, 10:14,
George Cristian, în Local

Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat oficial în legătură cu anchetă de la Jandarmeria Iași și la alte sedii. DNA afirmă faptul că au fost mai multe percheziţii în legătură cu suspiciunea unor fapte de corupţie în rândul militarilor.

Conform celor de la DNA vizate în dosarul instrumentat de procurorii DNA sunt mai multe fapte de corupție care au fost comise în anul 2021.

Percheziții DNA în mai multe sedii printre care și la Iași

Conform celor de la DNA, procurorii au făcut mai multe percheziții domiciliare dar și la mai multe sedii. O parte dintre aceste percheziții s-au desfășurat și la Iași. Totuși, jurnaliștii BZI.RO au apelat în numeroase rânduri la un punct de vedere din partea autorităților locale care au infirmat informația. Aceștia au spus explicit că nu cunosc niciun eveniment instrumentat de DNA:

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2021.

În cursul zilei de 13 aprilie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în municipiul București și județele Iași, Vaslui și Giurgiu, dintre care trei sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului General al Poliției Române și al Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Ce spunea Jandarmeria Română

În schimb, la nivel național, Jandarmeria Română a confirmat faptul că DNA anchetează mai multe fapte de avansări în grad în cadrul instituției mai sus amintite. De altfel, potrivit surselor, ancheta se desfășoară, momentan, în rem:

„Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor”, a transmis Jandarmeria Română, într-un comunicat.

„Confirmăm efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităților de Jandarmerie. Instituția noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofițerilor și va pune la dispoziția organelor abilitate toate datele și documentele solicitate” a precizat instituția.

Vom reveni cu detalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *