Prima pagină » Sanatate » Poziția fătului pe săptămâni. Cea mai favorabilă postură a copilului pentru o naștere ușoară

Poziția fătului pe săptămâni. Cea mai favorabilă postură a copilului pentru o naștere ușoară

09 aug. 2022, 10:45,
în Sanatate

De la începutul sarcinii viitoarele mămici sunt curioase care este poziția fătului pe săptămâni. Însă cel mai mult, acestea doresc să cunoască când bebelușul lor întoarce capul spre pelvis. Astfel, este bine să știi că mai aproape de data preconizată a nașterii, copilul întoarce capul spre pelvis. Fenomenul apare de obicei spre sfârșitul celui de-al treilea trimestru de sarcină și se numește prezentare cefalică.

Această poziție este un semn că bebelușul este aproape gata să se nască. Între 27 și 40 de săptămâni, medicul efectuează un examen pentru a determina poziția fătului în uter. Atunci i se va dezvălui previa. Din prezentare, adică poziția copilului depinde de modul în care va decurge nașterea. Mult mai puține surprize așteaptă o femeie dacă copilul ocupă o poziție clasică în uter, cu susul în jos. Această poziție a capului fătului este cea mai favorabilă pentru naștere, deoarece în acest caz riscul de complicații pentru copil este minim. Cu toate acestea, nu vă fie teamă dacă poziția în uterul copilului dumneavoastră este diferită, pelviană sau transversală. Nici un astfel de verdict al medicului nu este critic, doar că nașterea ta va fi diferită.

grafica pozitia fatului in burta mamei

Între 27 și 40 de săptămâni, medicul efectuează un examen pentru a determina poziția fătului în uter

Poziția fătului pe săptămâni. Controlul necesar pentru a afla care este aceasta

Poziția fetală presupune poziția capului fătului, capul în jos, aceasta se detectează în luna a 7-a de sarcină, când medicul sondează abdomenul viitoarei femei în travaliu. Acest lucru va fi confirmat și de rezultatele examinării prin vagin și cu ultrasunete.

Prezentarea podologică a fătului, adică copilul fie „stă” pe fund, ridicând picioarele în sus, fie „ghemuit”, coborându-le sau apasă picioarele sub el, este recunoscută începând cu a 32-a săptămână de sarcină.

grafica pozitia fatului in burta mamei

Mult mai puține surprize așteaptă o femeie dacă copilul ocupă o poziție clasică în uter, cu susul în jos

Prezentarea transversală a fătului este atunci când copilul se află în spate și se determină începând cu a 20-a săptămână de sarcină. După ce a sondat burtica viitoarei mame, medicul va „descoperi” capul și fesele copilului pe părțile laterale.

Nu există o săptămână sau o zi anume în care femeile se pot aștepta ca copilul lor să fie în poziția favorabilă pentru sarcină. În unele cazuri, bebelușul se întoarce deja la începutul travaliului sau cu câteva ore înainte de debut. Pentru alte femei, acest lucru se întâmplă cu câteva zile sau săptămâni înainte de debutul travaliului.

Ce senzații trăiește viitoare mămică la mișcarea bebelușului

Trecerea la prezentarea cefalică mai aproape de ziua nașterii apare de obicei la femeile care au deja copii. Acest lucru se datorează faptului că corpul lor este deja familiarizat cu travaliul, așa că poate dura mai puțin timp pentru ca pelvisul să se adapteze la proces.

medic care efectueaza un control cu stetoscopul pe burta unei femei insarcinate

Prezentarea transversală a fătului este atunci când copilul se află în spate și se determină începând cu a 20-a săptămână de sarcină

Femeile care sunt însărcinate pentru prima dată pot descoperi că copilul se rostogolește cu câteva zile sau săptămâni înainte de naștere. Acest lucru se poate datora faptului că mușchii lor pelvieni au nevoie de mai mult timp pentru a se adapta pentru naștere.

Dacă o femeie crede că copilul ei s-a întors cu susul în jos, ar trebui să discute cu medicul ei. Medicul poate verifica poziția bebelușului, ceea ce îl va ajuta să prezică când va începe travaliul. Unele femei pot simți rostogolirea bebelușului ca o mișcare bruscă, palpabilă. Alții s-ar putea să nu simtă nimic și să rateze acest moment.

Din  moment ce femeile cunosc care este poziția fătului pe săptămâni sunt mai sigure că vor avea o naștere mult mai ușoară. Unele femei pot observa că stomacul lor pare să devină mai ușor după ce copilul își schimbă poziția. Poate că acest lucru se datorează faptului că copilul s-a mutat în zona pelviană, lăsând mai mult spațiu liber în abdomen. Această senzație de spațiu liber în stomac este motivul pentru care răsturnarea se numește și ușurare. Cu toate acestea, pentru unii, această ușurare poate fi înfricoșătoare.

femeie insarcinata care se tine de burta

Poziția fetală presupune poziția capului fătului, capul în jos, aceasta se detectează în luna a 7-a de sarcină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`