Prima pagină » Sanatate » Poze scabie copii. În cât timp apar primele simptome provocate de boală

Poze scabie copii. În cât timp apar primele simptome provocate de boală

15 iul. 2022, 10:45,
în Sanatate

De cele mai multe ori, părinții identifică o boală de piele după poze cu scabie la copii. Scabia este o boală foarte contagioasă. Boala este cauzată de un acarian al scabiei care trăiește pe pielea umană sau în stratul superior al epiteliului. Acest parazit se transmite ușor, astfel încât șansa de a contracta scabie la un copil este foarte mare. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii care frecventează grădinițele și școlile, taberele pentru copii și alte locuri în care copiii se adună.

De obicei, principalul simptom al scabiei la copii este mâncărimea. Aceasta crește după băi fierbinți, precum și pe timp de noapte. Trebuie să fii pregătit de faptul că somnul copilului tău va fi agitat și intermitent. Copilul începe să sufere de mâncărime deoarece apare o reacție alergică. Mâncărimea începe la câteva săptămâni după infecție. Iar atunci când este reinfectat, primele semne apar în câteva zile. Perioada de incubație pentru scabie este de obicei de 4 până la 6 săptămâni. Dacă copilul dumneavoastră a mai avut această infecție, poate dura 1 până la 4 zile până când simptomele vor apărea.

copil care are tot corpul acoperit de eruptii cutanate provocate de scabie

Dacă este necesar, medicul va recomanda administrarea de antihistaminice care pot reduce reacția alergică

Poze scabie copii. Cum arată erupțiile cutanate de pe pielea copilului tău

Scabia la un copil este ușor de recunoscut după numeroasele puncte mici roșii pe piele cauzate de erupției. La copiii cu vârsta sub 2 ani, erupția apare cel mai adesea pe palme, tălpi, cap și gât. La copiii mai mari apar erupții cutanate între degete, în pliurile și cutele încheieturilor și ale coatelor, precum și pe talie, șolduri, fese și organe genitale.

Acarienii nu numai că trăiesc pe corpul uman, ci depun și ouă acolo. Pentru a efectua acest lucru ele sparg prin mici tuneluri care sunt clar vizibile pe piele. Acestea sunt linii subțiri, sinuoase, gri sau albe, care arată ca un desen în creion.

copil care are tot corpul acoperit de eruptii cutanate provocate de scabie si tine in mana o jucarie

Cu acces în timp util la un dermatolog cu experiență, scabia se vindecă ușor

Când vă zgâriați zonele din corp cu mâncărime, pot apărea o nouă infecție, inflamație și roșeață. Prin urmare, la primele semne de scabie, este mai bine ca părinții să refuze automedicația și să consulte imediat un medic pentru a ameliora simptomele acute și pentru a prescrie terapia corectă. Este foarte important ca în momentul în care ai văzut erupțiile cutanate exact ca în poze pe pielea copilului tău să reacționezi imediat.

Cum se vindecă afecțiunea dermatologică. Terapia necesară pentru a stopa dezvoltarea bolii

Cu acces în timp util la un dermatolog cu experiență, scabia se vindecă ușor. Cel mai adesea, medicii recomandă preparate locale. Cursul standard de tratament pentru scabie la copii include două tratamente la distanță de 1 săptămână. În cazul în care este atașată o infecție bacteriană, ca urmare a zgârieturii, medicul poate prescrie antibiotice.

Dacă este necesar, medicul va recomanda administrarea de antihistaminice care pot reduce reacția alergică sau medicamente topice care ameliorează mâncărimea. Medicamentul trebuie aplicat pe întregul corp, de la gât până la degetele de la picioare. Sugarii și copiii mici trebuie să aplice crema sau unguentul și pe întregul cap, inclusiv pe scalp.

Este foarte important ca înainte de aplicare, să vă spălați bine bebelușul și să-l ștergeți la fel de bine. Efectuați prelucrarea cu medicamentele prescrise de medic în mănuși de unică folosință. Aplicați medicamentul, frecând ușor pielea, mișcându-vă de sus în jos.

bebelus care are tot corpul acoperit de eruptii cutanate provocate de scabie

De obicei, principalul simptom al scabiei la copii este mâncărimea

Medicii spun că este extrem de important să tratați cu atenție zonele în care se găsesc tuneluri provocate de acarianul scabiei. Nu uitați de locurile greu accesibile. Printre acestea locuri se numără pliuri ale corpului.

Nu spălați medicamentul atât timp cât este indicat în instrucțiuni, adică de la 8 ore la o zi. Dacă a trebuit să-l speli pe mâini, nu uita să aplici din nou remediul din nou. Explicați-i copilului să nu lingă zonele tratate ale pielii. Copiii foarte mici sunt sfătuiți să poarte mănuși atunci când urmează terapia pentru vindecarea scabiei.

Pentru a scăpa de erupțiile cutanate exact ca în poze provocate de scabie la copii asigurați-vă că procesați lucrurile care au intrat în contact cu pacientul, adică hainele, lenjerie de pat sau prosoape. Acestea pot fi spălate în apă fierbinte, dar nu mai puțin de 50 de grade. Din moment ce le-ai uscat, hainele trebuie călcate sau învelite strâns în polietilenă.  În ciuda manifestărilor neplăcute, scabia răspunde bine la tratament. Îți poți trimite copilul în siguranță la grădiniță sau la școală imediat după recuperare.

eruptii cutanate pe mana unui copil provocate de scabie

Acarienii nu numai că trăiesc pe corpul uman, ci depun și ouă acolo

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024