Prima pagină » Sanatate » Poze – ruptură musculară. Cum poate fi diagnosticată leziunea?

Poze – ruptură musculară. Cum poate fi diagnosticată leziunea?

22 dec. 2022, 10:00,
în Sanatate

Multe persoane încearcă să diagnosticheze după poze o ruptură musculară. O ruptură musculară este o leziune care apare atunci când un mușchi se micșorează brusc sau este suprasolicitat. Mușchiul coapsei este, de obicei, cel mai susceptibil la ruptură. O ruptură a mușchiului drept abdominal nu este neobișnuită.

O săritură neglijentă dintr-un start în alergare poate provoca o ruptură a mușchiului gambei. Pot exista, de asemenea, situații în care rupturile din țesutul muscular duc la o fractură osoasă în care există o dislocare semnificativă a fragmentelor. Cel mai frecvent, rupturile mușchiului inferior al piciorului și ale altor părți ale corpului apar la sportivii profesioniști, gimnaști, luptători, jucători de volei, halterofili sau canotori.

grafica persoana care se tine de brat

Simptomele unei rupturi musculare se caracterizează în primul rând prin durere intensă

Poze ruptură musculară. Prin ce se caracterizează acest disconfort

Simptomele unei rupturi musculare se caracterizează în primul rând prin durere intensă, care este localizată în mușchiul lezat. În plus, există simptome precum perturbarea funcției musculare, un defect al mușchiului care poate fi detectat prin examinare și palpare.

De asemenea, o ruptură poate fi semnalată de umflarea mușchiului în partea opusă rupturii, sub forma unei bătături. În unele cazuri o ruptură provoacă un hematom și umflături la locul vătămării. O ruptură musculară apare atunci când pacientul suferă o tăietură sau o lovitură. Dar, în peste 50% din cazuri, leziunea este cauzată de întinderea severă și supraîntinderea.

grafica persoana care se tine de umar

De asemenea, o ruptură poate fi semnalată de umflarea mușchiului în partea opusă rupturii

Principalul simptom este durerea acută imediat după un impact, o întindere sau o entorsă. Aceasta este urmată de pierderea de sânge și de hematom. Mobilitatea în zona afectată este afectată și orice încercare de a forța țesutul muscular va avea ca rezultat dureri severe. Acest simptom este întâlnit atât în cazul rupturilor totale, cât și în cazul celor parțiale. Rareori, există o depresiune în zona afectată, care poate fi simțită clar la palpare.

Când trebuie să apelezi la un medic specialist? Când pacientul are nevoie de ghips?

În cazul în care un mușchi se rupe parțial, se va aplica un ghips pentru a fixa membrul lezat într-o poziție fixă, pentru a apropia cât mai mult posibil marginile musculare afectate. O ruptură musculară completă necesită o intervenție chirurgicală, în care mușchiul în sine este suturat cu copci chirurgicale. De asemenea, se aplică suturi în cazul rupturii tendonului.

persoana care se tine de spate

Principalul simptom este durerea acută imediat după un impact, o întindere sau o entorsă

Îngrijirea medicală profesională este crucială pentru un prognostic bun. Procesul de recuperare va duce la recuperarea completă a funcției musculare. Dacă nu consultați un medic, există riscul de cicatrizare severă, care limitează mobilitatea musculară.

O ruptură musculară are nevoie de 4 până la 12 săptămâni pentru a se vindeca și a se recupera. Această leziune este periculoasă, deoarece mușchii pot să nu se vindece în mod corespunzător și să formeze un defect pe toată durata vieții. Dacă există vreo suspiciune că procesul de reabilitare este întârziat sau ineficient, trebuie consultat un chirurg traumatolog.

Este bine să știi că nu trebuie să te orientezi după poze atunci când vrei să înțelegi că ai suferi o ruptură musculară. De cele mai multe ori, afecțiunea apare din cauza atrofiei musculare la bătrânețe, modificări ale structurii musculare datorate bolii și slăbiciune musculară patologică. Ruptura apare adesea la halterofilii care lucrează cu greutăți critice. Probabilitatea de accidentare crește dacă nu se acordă suficient timp pentru preîncălzire și încălzire înainte de exerciții.

persoana care face un masaj mainii unei persoane

Îngrijirea medicală profesională este crucială pentru un prognostic bun

Bugetul.ro
40.000 de români au semnat contract pentru casele la 35.000 de euro. După luni bune, George Simion a spus și ce se alege de programul promis cetățenilor
redactia.ro
Ce ocupație are soția lui Ionel Ganea și cum a început povestea de dragoste dintre ei. Cei doi trec prin momente cumplite
Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
a1.ro
Cine este, de fapt, tatăl faimos al actriței Ilinca Gheorghiu din serialul "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Playtech.ro
Cât costă să deschizi un proces de succesiune. Românii plătesc dacă vor moştenire
observatornews.ro
Acum o lună, zâmbeau în poze, la nuntă. Acum, un şir de ghinioane a ucis-o pe mamă şi fiul de doar 3 ani. Tatăl nu are bani să-i îngroape
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Emisiunea care a rupt România. Audiențe de vis
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anunțul făcut în această dimineață schimbă tot! Este informația momentului despre cursa prezidențială
Playtech.ro
Jumătate din pensie, oprită de autorităţi, în iunie. Zeci de mii de pensionari, în pericol de poprire
Dailybusiness.ro
Atenționare urgentă pentru români. Suedia reintroduce controale stricte la frontiere, suspendând parțial Schengen!
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ! Gabi Bădălău este în culmea fericirii! 💗
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Bancnotele pe care trebuie să le schimbi. Nu mai sunt bune, au expirat! Anunțul Băncii Naționale
redactia.ro
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați»
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 mai 2025
12 mai 2025