Multe persoane încearcă să diagnosticheze după poze o ruptură musculară. O ruptură musculară este o leziune care apare atunci când un mușchi se micșorează brusc sau este suprasolicitat. Mușchiul coapsei este, de obicei, cel mai susceptibil la ruptură. O ruptură a mușchiului drept abdominal nu este neobișnuită.
O săritură neglijentă dintr-un start în alergare poate provoca o ruptură a mușchiului gambei. Pot exista, de asemenea, situații în care rupturile din țesutul muscular duc la o fractură osoasă în care există o dislocare semnificativă a fragmentelor. Cel mai frecvent, rupturile mușchiului inferior al piciorului și ale altor părți ale corpului apar la sportivii profesioniști, gimnaști, luptători, jucători de volei, halterofili sau canotori.
Poze ruptură musculară. Prin ce se caracterizează acest disconfort
Simptomele unei rupturi musculare se caracterizează în primul rând prin durere intensă, care este localizată în mușchiul lezat. În plus, există simptome precum perturbarea funcției musculare, un defect al mușchiului care poate fi detectat prin examinare și palpare.
De asemenea, o ruptură poate fi semnalată de umflarea mușchiului în partea opusă rupturii, sub forma unei bătături. În unele cazuri o ruptură provoacă un hematom și umflături la locul vătămării. O ruptură musculară apare atunci când pacientul suferă o tăietură sau o lovitură. Dar, în peste 50% din cazuri, leziunea este cauzată de întinderea severă și supraîntinderea.
Principalul simptom este durerea acută imediat după un impact, o întindere sau o entorsă. Aceasta este urmată de pierderea de sânge și de hematom. Mobilitatea în zona afectată este afectată și orice încercare de a forța țesutul muscular va avea ca rezultat dureri severe. Acest simptom este întâlnit atât în cazul rupturilor totale, cât și în cazul celor parțiale. Rareori, există o depresiune în zona afectată, care poate fi simțită clar la palpare.
Când trebuie să apelezi la un medic specialist? Când pacientul are nevoie de ghips?
În cazul în care un mușchi se rupe parțial, se va aplica un ghips pentru a fixa membrul lezat într-o poziție fixă, pentru a apropia cât mai mult posibil marginile musculare afectate. O ruptură musculară completă necesită o intervenție chirurgicală, în care mușchiul în sine este suturat cu copci chirurgicale. De asemenea, se aplică suturi în cazul rupturii tendonului.
Îngrijirea medicală profesională este crucială pentru un prognostic bun. Procesul de recuperare va duce la recuperarea completă a funcției musculare. Dacă nu consultați un medic, există riscul de cicatrizare severă, care limitează mobilitatea musculară.
O ruptură musculară are nevoie de 4 până la 12 săptămâni pentru a se vindeca și a se recupera. Această leziune este periculoasă, deoarece mușchii pot să nu se vindece în mod corespunzător și să formeze un defect pe toată durata vieții. Dacă există vreo suspiciune că procesul de reabilitare este întârziat sau ineficient, trebuie consultat un chirurg traumatolog.
Este bine să știi că nu trebuie să te orientezi după poze atunci când vrei să înțelegi că ai suferi o ruptură musculară. De cele mai multe ori, afecțiunea apare din cauza atrofiei musculare la bătrânețe, modificări ale structurii musculare datorate bolii și slăbiciune musculară patologică. Ruptura apare adesea la halterofilii care lucrează cu greutăți critice. Probabilitatea de accidentare crește dacă nu se acordă suficient timp pentru preîncălzire și încălzire înainte de exerciții.