Poze hemoroizi externi tratament: Recomandările medicilor pentru ameliorarea simptomelor

06 apr. 2022, 10:11
BZI.ro, în Sanatate

O mare parte de oameni își stabilesc diagnosticul după poze, identificând pentru hemoroizi externi tratament singuri. Hemoroizii deși e o problemă delicată, este destul de comună. Potrivit medicilor americani, apare la 10-15% dintre adulți cel puțin o dată în viață.

Unii oameni sunt jenați să consulte un medic și încearcă să scape singuri de boală folosind metode populare. Însă pentru a identifica tratamentul corect trebuie să înțelegi care sunt cauzele bolii. Mai mult de atât trebuie să știi cum să faci diferența dintre hemoroizi externi și interni. Hemoroizii interni nu sunt de obicei un motiv de îngrijorare, deoarece există puține terminații nervoase în rect. Zona din jurul anusului, dimpotrivă, este mai sensibilă, astfel încât hemoroizii externi sunt mult mai dificili de tratat. Singurul simptom comun în ambele forme de boală este sângerarea. Astfel, vei observa picături de sânge după defecare.

persoana care se tine de fund din cauza hemoroizilor externi

Este important să bei suficientă apă pentru a evita constipația

Cum să identifici că suferi de hemoroizi externi: Primele simptome ale bolii

Există câteva semne caracteristice pentru hemoroizii externi. Printre acestea se numără mâncărimea, arsura și durere în anus. De asemenea, în unele cazuri are loc umflarea zonei din jurul anusului. Uneori sunt palpați ganglioni din regiunea anală, acestea se pot manifesta sub forma unor cheaguri de sânge.

Cheagurile de sânge se rezolvă adesea de la sine, dar provoacă dureri severe la orice atingere, tuse, strănut și chiar stând în picioare. Cu inflamația cronică a venelor, pot apărea fisuri anale. Chiar și o puțină sângerare anală este un motiv pentru a merge la medic, mai ales dacă a apărut după 40 de ani. La această vârstă, amestecul de sânge în scaun nu indică neapărat hemoroizi.

persoana care se tine de fund din cauza hemoroizilor externi

În tratamentul hemoroizilor contează schimbările stilului de viață

Acesta poate fi un semnal al unor boli periculoase, cum ar fi cancerul colorectal sau colita ulceroasă. Dacă culoarea și consistența scaunului s-a schimbat, poate fi deja suspectată sângerare internă în alte părți ale tractului gastrointestinal. În orice caz, trebuie să consultați un medic cât mai rapid.

Poze hemoroizi externi tratament: Cum să ameliorezi durerea

În tratamentul hemoroizilor contează schimbările stilului de viață. Medicii recomandă, chiar dacă nu ai primit un diagnostic încă, să consumați mai multe alimente care conțin fibre. Aceste alimente sunt fructele care scad trigliceridele, legume și cerealele integrale.

Este important să bei suficientă apă pentru a evita constipația. Unii specialiști spun că este bine să te miști mai mult. Acest lucru nu numai că menține vasele în formă bună, dar îmbunătățește și motilitatea intestinală. De asemenea este indicat să golești intestinele la timp și în mod regulat.

persoana care se tine de fund din cauza hemoroizilor externi

Cheagurile de sânge se rezolvă adesea de la sine, dar provoacă dureri severe la orice atingere, tuse, strănut și chiar stând în picioare

Trebuie să știi că fecalele se întăresc dacă ignori nevoia de a merge la toaletă mult timp. Nu împinge și nu îți ține respirația în timpul unei mișcări intestinale, aceasta poate crește presiunea intra-abdominală și are un efect negativ asupra pereților vaselor de sânge.

Pentru ameliorarea simptomelor hemoroizilor externi te vor ajuta supozitoare rectale. Acestea, ca și în cazul supozitoarelor ovariene te vor ajuta să ameliorezi durere. Foarte indicate sunt preparatele locale specializate sub formă de unguent sau cremă care au efecte analgezice, antiinflamatoare și decongestionante.

Atunci când după poze ai identificat afecțiunea și pentru hemoroizi externi urmezi un tratament este bine să ai grijă și de igiena a zonei anale. Astfel, este mai bine să folosești nu hârtie igienică, care irită și mai mult pielea, ci șervețele umede sau un dus igienic. Unii medici recomandă băile medicinale sau spălăturile cu bicarbonat la fel ca și în cazul candidei. Este suficient să faci astfel de proceduri de 2-3 ori pe zi timp de 10-15 minute. Iar compresele reci te vor ajuta să ameliorezi umflarea și inflamația.

persoana care se tine de fund din cauza hemoroizilor externi

Unii oameni sunt jenați să consulte un medic și încearcă să scape singuri de boală folosind metode populare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *