Prima pagină » Sanatate » Poze cu scarlatina. Semnele care anunță dezvoltarea acestei afecțiuni grave

Poze cu scarlatina. Semnele care anunță dezvoltarea acestei afecțiuni grave

24 nov. 2023, 15:00,
în Sanatate

Atunci când ești în căutare de poze cu scarlatina trebuie să știi cum să recunoști semnele bolii. De asemenea, este important să știi că această boală este cauzată de o infecție cu bacteria Streptococcus pyogenes, aceeași bacterie care provoacă amigdalita streptococică. Semnele și simptomele scarlatinei pot fi variate, dar iată câteva dintre primele semne care ar putea indica această afecțiune.

Unul dintre primele simptome ale scarlatinei poate fi durerea în gât. Aceasta poate fi severă și poate fi însoțită de dificultăți la înghițire. Scarlatina începe adesea cu febră bruscă și frisoane. Temperatura corpului poate crește rapid. O erupție cutanată caracteristică este un semn distinctiv al scarlatinei. Aceasta poate apărea în 1-2 zile după debutul febrei și poate avea aspectul unui roșu intens, asemănător cu o erupție de culoare de culoarea curmalelor. Erupția poate fi mai pronunțată în pliurile articulațiilor și poate avea o textură asemănătoare hârtiei de șmirghel.

Poze cu scarlatina. Prin ce se manifestă această afecțiune gravă?

Limba pacienților cu scarlatină poate prezenta un aspect specific numit „limba de zmeură”, caracterizată de o acoperire albicioasă și pete roșii proeminente. Aceasta poate evolua ulterior spre o limbă de culoare roșie intensă, cu aspect fragil, denumită și „limba de căprioară”.

Gâtul pacienților cu scarlatină poate deveni umflat și dureros. Amigdalele pot prezenta roșeață și umflături. Unele persoane cu scarlatină pot prezenta durere abdominală și vărsături, în special copiii.

Este important de menționat că aceste semne și simptome pot varia, iar scarlatina poate fi uneori confundată cu alte afecțiuni, cum ar fi rujeola sau alte infecții respiratorii. Dacă suspectați că aveți scarlatină sau că un copil are această boală, este crucial să căutați asistență medicală pentru diagnostic și tratament adecvat. Tratamentul cu antibiotice este adesea necesar pentru a trata infecția streptococică și pentru a preveni complicațiile.

Cum poate fi evitată această afecțiune și ce metode de tratament există?

Evitarea scarlatinei implică în principal prevenirea și tratarea infecției cu bacteria Streptococcus pyogenes, care este cauza principală a acestei afecțiuni. Această boală poate fi evitată prin spălarea regulată a mâinilor cu apă și săpun. Acest simplu obicei poate reduce riscul de răspândire a bacteriilor.

Încercați să evitați contactul apropiat cu persoanele care au infecții ale tractului respirator superior, cum ar fi amigdalita streptococică, pentru a reduce riscul de a fi expus la bacteria care poate cauza scarlatina. Dacă aveți simptome de amigdalită streptococică (cum ar fi durere în gât și febră), consultați un medic și începeți tratamentul cu antibiotice dacă este recomandat.

Tratamentul cu antibiotice este esențial pentru a trata infecția cu Streptococcus pyogenes și pentru a preveni complicațiile. Dacă apar complicații, cum ar fi febra reumatică sau glomerulonefrita post-streptococică, acestea trebuie tratate în consecință. Persoanele diagnosticate cu scarlatină sau cu amigdalită streptococică ar trebui să rămână acasă până la cel puțin 24 de ore după începerea tratamentului cu antibiotice pentru a preveni răspândirea infecției.

Din moment ce ai observat că simptomele tale sunt asemănătoare cu cele prezentate în poze cu scarlatina, este indicat să căutați asistență medicală. Auto-medicația sau neglijarea simptomelor pot duce la complicații grave. Un medic va efectua un diagnostic corect și va prescrie tratamentul adecvat pentru a scăpa de aceste probleme.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Care este motivul, de fapt,  pentru care italienii nu au eliberat trupul neînsuflețit a lui Felix Baumgartner. Familia austriacului se revoltă
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ada Galeș a fost diagnosticată cu cancer la 34 de ani. Actrița urmează să fie operată pentru a patra oară. Ce mesaj a transmis
Playtech.ro
Înmormântarea lui Felix Baumgartner, amânată. Italienii refuză să elibereze trupul neînsuflețit al parașutistului. Ce investighează
observatornews.ro
Rezultate Titularizare 2025. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Playsport.ro
Un tânăr a ajuns la balamuc după ce ChatGPT i-a validat teoriile despre metafizică și...
Evz.ro
Cum prepari cele mai bune bruschete de pui, pas cu pas
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Cum e privită Mihaela Rădulescu în Austria după moartea prematură a lui Felix Baumgartner
Playtech.ro
Cu ce viteză maximă poți merge în marșarier? Ce spune Codul Rutier 2025 despre mersul cu spatele
Dailybusiness.ro
Produsul care aduce profit mai târziu decât se așteptau producătorii din România: „Piața era saturată de cele din Grecia”
RomaniaTV
SCANDAL în showbiz! Alexia Eram și Mario Fresh s-au certat într-un club de fițe din Mamaia. De față erau și iubiții lor. Aris a intervenit între ei!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Ce se întâmplă cu autopsia lui Felix Baumgartner. Abia acum s-a aflat decizia șocantă a autorităților
redactia.ro
Ce șanse are Mihaela Rădulescu să moștenească averea uriașă lui Felix Baumgartner 
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 iulie 2025
22 iulie 2025