Prima pagină » Sanatate » Poze cu hernie abdominală. Metodele prin care se stabilește diagnosticul

Poze cu hernie abdominală. Metodele prin care se stabilește diagnosticul

05 ian. 2023, 14:00,
în Sanatate

Tot mai multe persoane consultă poze cu hernie abdominală pentru a identifica boala. O hernie reprezintă de fapt o proeminență a oricărui organ sau a unei părți a acestuia din cavitatea abdominală. Aceasta se află sub piele printr-o deschidere naturală (inel ombilical, canal inghinal sau femural) sau printr-un defect al peretelui abdominal rezultat din o accidentare sau o operație efectuată anterior.

Herniile sunt una dintre cele mai frecvente boli chirurgicale. În funcție de locul de ieșire al herniei, există mai multe tipuri. Astfel, acestea se împart în funcție de caracter. O hernie poate fi inghinală, femurală, ombilicală, hernii ale liniei albe a abdomenului, linie spigeliană, postoperator, în zona cicatricei postoperatorii și posttraumatice.

Poze cu hernie abdominală. Primele simptome ale bolii și cum poate fi diagnosticată aceasta

Printre principalele semne care anunță o hernie este prezența unei proeminențe în regiunea inghinală sau ombilicală, de-a lungul liniei mediane a abdomenului. De asemenea, o astfel de proeminență poate fi simțită și în zona cicatricei postoperatorii, pe care pacienții o pot detecta în mod independent. Este bine să știi că în poziția dorsală, proeminența poate dispărea complet.

Multe persoane observă o hernie atunci când suferă de dureri de tragere în abdomenul inferior, în buric de intensitate variabilă, mai ales în timpul efortului fizic. Nelipsite sunt și durerile abdominale, de balonare, constipație asociate cu prezența aderențelor în interiorul sacului herniar cu hernii postoperatorii mari.

Consultarea cu un specialist vă permite imediat să stabiliți diagnosticul corect. Principalele metode de diagnosticare sunt diagnosticul clinic, adică examinarea, verificarea simptomelor caracteristice. Uneori, pentru clarificare, poate fi necesară o examinare cu ultrasunete sau tomografie computerizată.

Din ce cauză apare disconfortul. Cauzele herniilor

Afecțiunea apare din cauza slăbirii mușchilor peretelui abdominal anterior. De asemenea, printre motive se numără slăbiciune congenitală a țesutului conjunctiv și afecțiuni însoțite de creșterea presiunii în cavitatea abdominală.

Printre cauzele care provoacă accentuarea disconfortului se numără boli pulmonare cronice, cardiace, tulburări digestive, flatulență, balonare, constipație și cancer. Prezența unei hernie la o persoană reduce semnificativ calitatea vieții și capacitatea acesteia de a lucra. Cu toate acestea, nevoia de a elimina o hernie este dictată în primul rând de riscul unor posibile complicații.

Cea mai periculoasă complicație este strangularea herniei. În acest caz, orice organ al cavității abdominale, cel mai adesea ansele intestinale, intră în sacul herniar, care nu poate fi dat înapoi. Alimentarea cu sânge a organului sugrumat este întreruptă și acesta începe să moară, practic se descompune.

Care este cea mai periculoasă formă a bolii. Cum poți evita agravarea acesteia?

Simptomele unei hernii strangulare sunt apariția unei dureri ascuțite, tensiunea proeminenței herniei, care încetează să se mai reducă. După care se manifestă greața mai târziu, vărsăturile repetate și reținerea scaunului și a gazelor se alătură. Hernia încarcerată este o complicație formidabilă și este o indicație pentru o intervenție chirurgicală de urgență. Atunci vorbim despre salvarea vieții pacientului, și nu despre efectuarea unei intervenții chirurgicale plastice pe peretele abdominal.

Atunci când ai identificat după poze cu hernie abdominală că suferi de această boală trebuie să știi cum aceasta poate fi tratată. Singurul tratament este chirurgical. Operația are ca scop eliminarea herniei și închiderea locului „slab” din peretele abdominal. Această intervenție se numește hernioplastia. Există două metode de intervenție chirurgicală. Metoda tradițională „deschisă”, adică incizie peste hernie și metoda laparoscopica, închiderea defectului cu o plasă specială prin mici incizii în peretele abdominal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`