Prima pagină » Sanatate » Poze cu cancer de piele. Sfaturi pentru identificarea și prevenirea afecțiunii

Poze cu cancer de piele. Sfaturi pentru identificarea și prevenirea afecțiunii

18 iul. 2022, 12:00,
BZI.ro, în Sanatate

Ce să faci dacă găsești neoplasme suspecte pe corp exact ca în poze cu cancer de piele. În ciuda faptului că cancerul de piele este una dintre cele mai comune forme de cancer din lume, cu diagnosticare în timp util și terapie potrivită, afecțiunea este tratabilă.

Pentru a nu confunda un neoplasm malign cu o aluniță nouă sau o pată apărută din cauza vârstei, este bine să știi cum arată cancerul de piele și cum să verificați în mod independent organismul pentru a identifica posibile neoplasme. Cancerul de piele este un tip de boală ale cărei manifestări externe pot fi observate în stadiile incipiente. Prin urmare, este important să examinați în mod regulat pielea pentru modificări suspecte și să puteți observa semne de formațiuni ciudate exact ca în poze. Astfel, dacă observați o schimbare a formei a unei alunițe sau apariția unor pete roșii pe piele trebuie să apelați la un medic cât mai rapid.

o alunita periculoasa pe spatele unei femei

Pentru a evita dezvoltarea cancerului este indicată utilizarea regulată a cremelor hrănitoare pentru a preveni uscarea pielii, în special la persoanele în vârstă

Poze cu cancer de piele. Tipurile de afecțiune și manifestările acestora

Cancerul de piele include mai multe tipuri, dintre care cele mai frecvente sunt carcinomul bazocelular, carcinomul scuamos și melanomul. Toate diferă ca origine, simptome și prognostic.

Melanomul este o tumoare malignă care provine din celule pigmentare ale pielii. Melanomul este considerat cea mai periculoasă și agresivă formă de cancer. De obicei, afecțiunea este diagnosticată în doar 2-10% dintre cazurile tuturor cancerelor. Melanomul se caracterizează prin formarea rapidă a metastazelor care afectează alte organe ale corpului prin sânge și limfă.

Bazaliomul, adică cancerul de piele bazocelular, este cel mai frecvent tip de cancer de piele. Acest tip de cancer reprezentat și în poze este diagnosticat în 70% din cazuri. Acesta se dezvoltă în celulele epidermei. Cancerul bazaliomul apare mai ales la persoanele peste 60 de ani. Această formă a bolii se dezvoltă lent și este mai puțin predispusă la apariția metastazelor, prin urmare, are cel mai favorabil prognostic de tratament. Cu toate acestea, boala distruge rapid țesuturile din jur și adesea recidivează.

Carcinom cu celule scuamoase, acest tip apare în 11-25% din cazuri și poate metastaza la țesuturile din apropiere dacă nu se efectuează un tratament în timp util. Prognosticul tratamentului depinde de stadiul în care boala a fost diagnosticată. Astfel, în stadiile incipiente, eficacitatea terapiei și posibilitatea de remisie ajunge la 90%.

persoana care are langa ochi o eruptie cutanata

Pentru a reuși să previi apariția și manifestarea cancerului de piele exact ca în poze este bine să aplici zilnic protecția pentru față

Cum arată fiecare tip de cancer la debutul afecțiunii. Semne care te vor ajuta să recunoști boala în timp util

Basaliomul la începutul bolii arată ca o pată limitată, placă sau nodul dens, cu limite clare, gri-gălbui sau ceros. Uneori, aceștia sunt formați din câțiva noduli mici distanțați strâns, crescând încet în dimensiune. Creșterea acestora se întinde pe o perioadă de un an sau chiar mai mult.

Carcinomul scuamos la debutul bolii se caracterizează prin apariția unei papule, o îngroșare a pielii acoperite cu cruste sau puncte roșii, care se erodează rapid. Odată cu dezvoltarea cancerului pe fondul proceselor precanceroase, există o schimbare a aspectului unei formațiuni patologice de lungă durată pe piele. Apare ulcerația, indurația, creșterea în dimensiune, precum și absența efectului tratamentului conservator.

eruptie cutanata care semnalizeaza cancerul de piele

Melanomul este o tumoare malignă care provine din celule pigmentare ale pielii

Cele mai eficiente modalități de a evita dezvoltarea afecțiunii. Cum să te protejezi de razele soarelui

Pentru a reuși să previi apariția și manifestarea cancerului de piele exact ca în poze este bine să aplici zilnic protecția pentru față și a gâtului împotriva expunerii solare intense și prelungite. O cremă protectoare trebuie aplicată în special de persoanele cu ten deschis, greu de bronzat.

Pentru a evita dezvoltarea cancerului este indicată utilizarea regulată a cremelor hrănitoare pentru a preveni uscarea pielii, în special la persoanele în vârstă cu piele uscată și prezența hiperkeratozei.

În cazul în care suferi deja de o afecțiune a pielii aceasta trebuie tratată inclusiv prin intervenții chirurgicale. Spre exemplu o operație este necesară atunci când o persoană suferă de ulcere, negi cancerigeni și fistule nevindecătoare pe termen lung sau de alunițe cancerigene.

Pentru a evita manifestarea unor erupții cutanate exact ca în poze și infecția cu cancer de piele trebuie să asiguri protecția cicatricilor de pe piele împotriva leziunilor mecanice. De asemenea, respectarea strictă a măsurilor de siguranță și a măsurilor de igienă personală atunci când se lucrează în condiții de risc profesional. Prevenirea este mult mai ușoară decât tratamentul afecțiunii, astfel este extrem de important să ai grijă de pielea ta.

colaj mai multe alunite cu anomalii

Prin urmare, este important să examinați în mod regulat pielea pentru modificări suspecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *