Prima pagină » Sanatate » Poze cu boli de piele. Cele mai grave și frecvente afecțiuni dermatologice

Poze cu boli de piele. Cele mai grave și frecvente afecțiuni dermatologice

16 feb. 2023, 14:00,
în Sanatate

Tot mai multe persoane caută poze cu boli de piele pentru a identifica afecțiunea de care suferă. Bolile afectează pielea și anexele pielii. Printre acestea se numără glandele sebacee, glandele sudoripare, unghiile și părul. Bolile de piele afectează persoane de toate sexele și de toate vârstele. Unele sunt contagioase, iar altele sunt atât de periculoase încât pot fi fatale, așa că trebuie tratate imediat.

În centrul ihtiozei se află o întrerupere a procesului de keratinizare, hiperkeratoză, keratinizare excesivă cu îngroșarea pielii. În acest caz, pielea seamănă cu solzii de pește. Se face o distincție între ihtioza vulgară și ihtioza legată de sex. Ihtioza vulgară se bazează pe o tulburare în sinteza proteinei filagrina, care se leagă de o altă proteină, cheratina, responsabilă de keratinizarea pielii.

Poze cu boli de piele. Factorii care contribuie la dezvoltarea acestora

S-a constatat că sinteza filaggrinei este reglată de o genă situată în brațul lung al cromozomului. Mutația sau deteriorarea acestei gene duce la întreruperea sintezei filaggrinei și, în consecință, la keratinizare patologică și ihtioză.

Ihtioza legată de sex este cauzată de o deficiență a enzimei STS, steroid sulfataza. Această enzimă, care asigură hidratarea și elasticitatea pielii, este controlată de o genă specifică situată în cromozomul X. Ca și ihtioza, psoriazisul este o boală ereditară bazată pe modificări anormale ale celulelor pielii.

Aceste modificări sunt cauzate de mutații la diferite loci cromozomiale. Acești loci au fost identificați și numărați, numărul lor este de 9. La rândul său, fiecare locus conține mai multe gene responsabile de proprietățile și funcția pielii.

Prin ce se caracterizează psoriazisul și boala vitiligo?

Un factor ereditar sub forma unui deficit de pigment de melanină stă, de asemenea, la baza vitiligo. În cazul vitiligo și psoriazisului, nu bolile în sine sunt moștenite, ci predispoziția la ele. Ihtioza legată de X se caracterizează printr-o descuamare excesivă a pielii de pe gât, picioare și trunchi și se agravează odată cu vârsta, prezentând adesea hipogonadism și opacitate corneană.

Psoriazisul se caracterizează prin pete roșii confluente pe piele, care uneori pot sângera (trandafiri ai diavolului). Este adesea combinat cu patologii ale organelor interne. Vitiligo se caracterizează prin buzunare de depigmentare pe piele, care determină o intoleranță la lumina solară.

Cum are loc diagnosticul afecțiunilor? În ce constă tratamentul acestora

Bolile de piele pot apărea pe față, pe mâini, pe picioare și pe orice altă zonă. Bolile de piele ale piciorului, cum ar fi ciupercile, sunt frecvente. Bolile de piele sunt diagnosticate prin intermediul diferitelor teste de laborator și instrumentale, în unele cazuri fiind suficientă o examinare.

Multe boli sunt independente, unele sunt simptome ale unor boli interne ale organismului, de exemplu, bolile alergice ale pielii indică o stare imunitară redusă. Un dermatolog profesionist ar trebui să fie versat în chirurgie, neurologie, endocrinologie, imunologie, venerologie și genetică.

Este bine să privești poze cu boli de piele pentru a reuși să identifici afecțiunea de care suferi. Însă, nu este indicat să tratezi această afecțiune de unul singur, trebuie să apelezi la ajutorul unui medic specialist. Tratamentul bolilor de piele necesită o abordare serioasă și ar trebui să fie efectuat numai de un specialist. În niciun caz nu ar trebui să vă angajați în autotratament, deoarece simptomele multor boli sunt similare și nu indică întotdeauna o infecție subiacentă. Dacă bolile de piele sunt lăsate netratate, acestea pot deveni cronice și pot cauza probleme grave de sănătate.

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Cum a apărut Ilinca Simion la secția de vot din Mogoșoaia? Ce rochie a ales să poarte
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum a apărut Anamaria Gavrilă la secția de votare din Hunedoara. Mesajul scurt transmis de lidera partidului POT
Playtech.ro
Modificări importante la plata RCA. Ce opțiuni noi vor avea șoferii pentru a achita polițele
observatornews.ro
Rezultate finale alegeri prezidenţiale 2025. Nicuşor Dan este noul preşedinte al României
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Se modifică regulile la cumpărarea de apartamente noi. Pe cine avantajează noua lege
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Scene incredibile la urna de vot, cu Ion Țiriac. Mesaj controversat transmis fără să scoată o vorbă
Playtech.ro
Top 4 plante pe care să nu le ţii în dormitor. Îţi fac mai mult rău, sigur le ai şi tu
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
BOMBĂ în ziua alegerilor! Călin Georgescu ar putea fi arestat, a încălcat controlul judiciar
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Familia Sterp, din nou în culmea fericirii. Denisa și Iancu Sterp se pregătesc să devină părinți! Fanii i-au felicitat!
redactia.ro
Cum a apărut Mirabela Grădinaru la secția de vot din Făgăraș? Ce rochie a purtat
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`