Prima pagină » Sanatate » Poze cu boli de piele. Cele mai grave și frecvente afecțiuni dermatologice

Poze cu boli de piele. Cele mai grave și frecvente afecțiuni dermatologice

16 feb. 2023, 14:00,
în Sanatate

Tot mai multe persoane caută poze cu boli de piele pentru a identifica afecțiunea de care suferă. Bolile afectează pielea și anexele pielii. Printre acestea se numără glandele sebacee, glandele sudoripare, unghiile și părul. Bolile de piele afectează persoane de toate sexele și de toate vârstele. Unele sunt contagioase, iar altele sunt atât de periculoase încât pot fi fatale, așa că trebuie tratate imediat.

În centrul ihtiozei se află o întrerupere a procesului de keratinizare, hiperkeratoză, keratinizare excesivă cu îngroșarea pielii. În acest caz, pielea seamănă cu solzii de pește. Se face o distincție între ihtioza vulgară și ihtioza legată de sex. Ihtioza vulgară se bazează pe o tulburare în sinteza proteinei filagrina, care se leagă de o altă proteină, cheratina, responsabilă de keratinizarea pielii.

Poze cu boli de piele. Factorii care contribuie la dezvoltarea acestora

S-a constatat că sinteza filaggrinei este reglată de o genă situată în brațul lung al cromozomului. Mutația sau deteriorarea acestei gene duce la întreruperea sintezei filaggrinei și, în consecință, la keratinizare patologică și ihtioză.

Ihtioza legată de sex este cauzată de o deficiență a enzimei STS, steroid sulfataza. Această enzimă, care asigură hidratarea și elasticitatea pielii, este controlată de o genă specifică situată în cromozomul X. Ca și ihtioza, psoriazisul este o boală ereditară bazată pe modificări anormale ale celulelor pielii.

Aceste modificări sunt cauzate de mutații la diferite loci cromozomiale. Acești loci au fost identificați și numărați, numărul lor este de 9. La rândul său, fiecare locus conține mai multe gene responsabile de proprietățile și funcția pielii.

Prin ce se caracterizează psoriazisul și boala vitiligo?

Un factor ereditar sub forma unui deficit de pigment de melanină stă, de asemenea, la baza vitiligo. În cazul vitiligo și psoriazisului, nu bolile în sine sunt moștenite, ci predispoziția la ele. Ihtioza legată de X se caracterizează printr-o descuamare excesivă a pielii de pe gât, picioare și trunchi și se agravează odată cu vârsta, prezentând adesea hipogonadism și opacitate corneană.

Psoriazisul se caracterizează prin pete roșii confluente pe piele, care uneori pot sângera (trandafiri ai diavolului). Este adesea combinat cu patologii ale organelor interne. Vitiligo se caracterizează prin buzunare de depigmentare pe piele, care determină o intoleranță la lumina solară.

Cum are loc diagnosticul afecțiunilor? În ce constă tratamentul acestora

Bolile de piele pot apărea pe față, pe mâini, pe picioare și pe orice altă zonă. Bolile de piele ale piciorului, cum ar fi ciupercile, sunt frecvente. Bolile de piele sunt diagnosticate prin intermediul diferitelor teste de laborator și instrumentale, în unele cazuri fiind suficientă o examinare.

Multe boli sunt independente, unele sunt simptome ale unor boli interne ale organismului, de exemplu, bolile alergice ale pielii indică o stare imunitară redusă. Un dermatolog profesionist ar trebui să fie versat în chirurgie, neurologie, endocrinologie, imunologie, venerologie și genetică.

Este bine să privești poze cu boli de piele pentru a reuși să identifici afecțiunea de care suferi. Însă, nu este indicat să tratezi această afecțiune de unul singur, trebuie să apelezi la ajutorul unui medic specialist. Tratamentul bolilor de piele necesită o abordare serioasă și ar trebui să fie efectuat numai de un specialist. În niciun caz nu ar trebui să vă angajați în autotratament, deoarece simptomele multor boli sunt similare și nu indică întotdeauna o infecție subiacentă. Dacă bolile de piele sunt lăsate netratate, acestea pot deveni cronice și pot cauza probleme grave de sănătate.

Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
redactia.ro
Cine e românul care a câștigat premiul cel mare la Loto 6/49. Omul a plecat acasă cu peste 6 milioane de euro
Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
a1.ro
Anunțul neașteptat pe care Teodora și Alex Marcu, foștii concurenți Insula Iubirii, l-au făcut în mediul online. Reacția fanilor
Playtech.ro
2.500 de lei de la stat pentru studenţi. Banii vor putea fi folosiţi pentru plata chiriei
observatornews.ro
Angajata unui magazin a primit 65.000 € despăgubiri, după ce a fost întrebată de şeful ei de ce vrea să lucreze
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Numerarul, pe cale de dispariție. Modificări importante la bancomate
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Nebunie curată semnată de Gigi Becali! Mega-proiect demarat la 7500 de km distanță de România
Playtech.ro
Intră banii pe card astăzi, 1 aprilie. Du-te și verifică soldul, sunt sute de lei care te așteaptă pentru a fi cheltuiți în casă
Dailybusiness.ro
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
RomaniaTV
Cum a ajuns să arate iubita lui Prigoană, după moartea lui. Toți și-au dat coate când au văzut-o. Cum a apărut îmbrăcată la un eveniment!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Vestea zilei! A murit! I s-a făcut rău pe scenă, în timpul concertului!
redactia.ro
Câte clase are, de fapt, Piedone. S-a lăsat de școală după ce a avut media  5,33
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`