Prima pagină » Sanatate » Poze boala Lyme – tot ce trebuie să știi despre această infecție

Poze boala Lyme – tot ce trebuie să știi despre această infecție

12 iun. 2024, 15:46,
în Sanatate

Boala Lyme este o infecție bacteriană transmisă la oameni prin mușcătura unei căpușe infectate. Pentru a o descoperi din timp și trata, mai întâi trebuie recunoscută, găsindu-se multe poze cu simptomele ei în mediul online.

Care sunt simptomele bolii Lyme și cum poate fi recunoscută din poze

Omul poate fi infectat de această boală prin mușcătura unei căpușe purtătoare de bacteria Borrelia. În plus, pentru a se dezvolta boala, e necesar ca aceasta să stea atașată de corpul gazdei cel puțin 36 de ore.

Boala se manifestă, în general, în trei stadii. Primul semn de infecție este erupția cutanată, căreia i se pot alătura simptome asemănătoare cu cele ale gripei.

Primul stadiu este caracterizat de simptome precum: erupție cutanata, dureri de cap si gât înțepenit, frisoane si febra, oboseala, dureri musculare si dureri articulare, noduli limfatici umflați, durere de gat. Acestea pot apărea la câteva ore, zile sau chiar săptămâni de la momentul mușcăturii. În prima etapă este cel mai ușor de vindecat.

În al doilea stadiu, infecția începe să se răspândească în tot corpul. Întâlnim simptome precum: frisoane, febră, dureri de cap, oboseală, durere, slăbiciune sau amorțeală la nivelul brațelor, picioarelor,  modificarea vederii, probleme cardiace, cum ar fi palpitații, dureri în piept, pe corp poate apărea erupția cutanată, paralizie facială (paralizia lui Bell).

În a treia etapă, vindecarea este cea mai dificilă. În această etapă bacteriile sunt răspândite în tot corpul, pacienții dezvoltând artrită cronică sau simptome neurologice și cardiace. Simptomele pot include: artrita in apropierea punctului de infectie, dureri de cap severe sau migrene, vertij, ameteli, dureri migratoare care vin si pleaca in articulatii/tendoane, tulburari de somn, insomnia, tulburari ale ritmului cardiac.

Pentru diagnosticare este important să mergeți la un medic infecționist pentru a stabili un plan de intervenție în cazul unei suspciuni de infectare.

Tratamente și prevenții

Afecțiune are șanse mai mari de vindecare cu cât este descoperită mai devreme. Tratamentul diferă de la pacient la pacient, iar medicamentația presupune administrarea de antibiotic, în modul în care vă prescrie mediul specialist care are în vedere și stadiul bolii.

În cazul unui pacient ce a fost tratat de boala Lyme, dar încă are simptome, starea este denumită „sindromul post boală Lyme” sau „sindromul bolii Lyme post-tratament”.

Totuși, este foarte bine să luăm în considerare modalitățile de prevenție, mai ales acum în sezonul cald. Câteva măsuri de prevenție ar putea fi: purtarea pantalonilor lungi si a bluzelor cu maneca lungă atunci când suntem în natura, curățarea periodică a curții si aplicarea de pesticide împotriva căpușelor și utilizarea spray-urilor împotriva insectelor.

De asemenea, este foarte important de știut cum se îndepărtează în mod corect căpușele. În cazul în care intrați în contact cu o căpusă, pașii în a o îndepărta sunt: se folosește o pensetă fină sau un dispozitiv pentru îndepărtarea căpușelor, se prinde căpușa de cap cu penseta sau cu dispozitivul respectiv cât mai aproape de piele, (nu doar corpul), se trage uşor în sus, fără să fie strânsă sau zdrobită în acest timp căpușa (este important să fie extrasă toată căpușa), se curăță locul mușcăturii cu un antiseptic sau cu săpun și cu apă.

Diagnosticul pentru infecție poate fi pus greu din prisma simptomelor asemănătoare cu a altor afecțiuni, dar apariția erupției cutanate, cum întâlnim  în poze cu boala Lyme, poate fi un indice mai sigur pentru a o descoperi.

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Detalii neștiute despre Ionel Ganea. Ce se întâmplă cu fostul fotbalist după accidentul în care fiul său a ajuns la spital în stare critică
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum arată casa în care locuiește George Simion alături de familia lui. Ar fi mințit că stă într-un apartament mai mic
Playtech.ro
Ultimele cuvinte pe care Prinţul William şi Prinţul Harry şi le-au spus! Durere mare pentru Familia Regală
observatornews.ro
Facturile s-ar putea tripla în mai puţin de 2 luni. Companiile cu cel mai mic preţ de pe piaţă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cea mai simplă rețetă de burger făcut acasă. Gust perfect, fără efort
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Planul lui George Simion a fost devoalat de un pion important din sistem
Playtech.ro
Eşti sau nu obligat să plăteşti fondul de rulment și fondul de reparații. Ce spune legea?
Dailybusiness.ro
Lovitură pentru pensionari! Statul extinde lista cazurilor în care cere returnarea pensiilor
RomaniaTV
Călin Georgescu, ASASINAT în România!! Vestea NEAGRĂ a picat ca un trăsnet
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Se schimbă banii, preşedintele anunţă referendum pentru trecerea la EURO
redactia.ro
Omul lui Hagi, în stare critică. Fostul campion al României a căzut inconștient pe trotuar
ego.ro
Cătălin Bordea, reacție total neașteptată! Ce a spus după ce Livia și Spike s-au despărțit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`