Prima pagină » Eveniment-Social » Povestea unui elev ieșean, campion european la dans sportiv pentru tineret: „Vreau să practic dansul până la bătrânețe și să antrenez copiii să reușească aceleași performanțe ca și mine, poate și mai bune” – FOTO

Povestea unui elev ieșean, campion european la dans sportiv pentru tineret: „Vreau să practic dansul până la bătrânețe și să antrenez copiii să reușească aceleași performanțe ca și mine, poate și mai bune” – FOTO

07 iun. 2023, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Ștefan Alexandru Pădurariu are 16 ani și este campion european la dans sportiv pentru tineret. Ieșeanul practică acest sport de la vârsta de 6 ani și își dorește să devină antrenor, pentru a putea ajuta copiii să ajungă la aceleași performanțe

Tânărul este elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” și în momentele în care este plecat la competiții sau antrenamente își ia cu el materialele pentru școală, pentru a da randament și din acest punct de vedere.

Pasiunea și iubirea pentru dans au început la o vârstă fragedă

o poză cu Ștefan Alexandru Pădurariu și Mălina Elena Constandache

Ștefan Alexandru Pădurariu și Mălina Elena Constandache au reprezentat cu succes România la Campionatul European de Dans Sportiv pentru Tineret, desfășurat în orașul Kosice din Slovacia, pe data de 3 iunie 2023, unde au câștigat detașat locul I

Ștefan practică dans sportiv de la vârsta de 6 ani, deoarece își dorea să își umple timpul cu diferite activități, iar asta l-a pasionat cel mai mult.

„Practic dansul de la vârsta de 6 ani, adică de când am început clasa pregătitoare, deoarece voiam să îmi umplu timpul cu diferite activități, iar dansul m-a pasionat cel mai mult. Eu și Mălina Constandache, partenera mea, pregătim pentru competiții 10 dansuri, iar pentru fiecare este necesară o pregătire imensă. De fiecare dată putem îmbunătăți câte ceva, de aceea progresul nu se încheie niciodată și suntem mereu deschiși la idei interesante ce pot capta atât arbitrii, dar și publicul”, declară Ștefan Alexandru Pădurariu, tânărul campion.

Tânărul este elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, iar acesta mărturisește faptul că profesorii l-au susținut întotdeauna, chiar dacă au mai existat și anumite impedimente.

„Este greu să echilibrez școala cu acest sport, dar întotdeauna m-am descurcat de minune. Cât sunt plecat la competiții sau antrenamente îmi iau cu mine materiale pentru a lucra și pentru partea școlară, iar când vin acasă sunt pregătit de orice. Profesorii de la Colegiul Național «Costache Negruzzi» m-au susținut întotdeauna, chiar dacă au mai fost și impedimente, ele au putut fi rezolvate discutând cu profesorii într-o relație prietenească. Am fost mereu un elev conștiincios și nu voi renunța nici la scoală, nici la partea sportivă”, adaugă Ștefan Alexandru Pădurariu, tânărul campion.

Tânărul campion european ieșean își dorește să practice acest sport până la bătrânețe și să devină antrenor

 o poză cu Ștefan Alexandru Pădurariu și Mălina Elena Constandache

Din cauza anumitor factori de stres, tânărul campion mărturisește faptul că s-a lovit de anumite căderi psihice

Reamintim faptul că Ștefan Alexandru Pădurariu și Mălina Elena Constandache au reprezentat cu succes România la Campionatul European de Dans Sportiv pentru Tineret, desfășurat în orașul Kosice din Slovacia, pe data de 3 iunie 2023, unde au câștigat detașat locul I.

Ștefan mărturisește faptul că i-au dat lacrimile pentru prima dată pe podium în momentul în care a aflat că el și Mălina sunt campioni europeni la un sport atât de elegant și fascinant.

„Visul meu pentru acest an și pentru cei care urmează este de a câștiga cât mai multe campionate mondiale și europene, pentru a-mi putea crea un viitor în dansul sportiv, ca antrenor. Sunt pasionat de multe domenii, dar nu am unul care să mă captiveze mai mult ca dansul sportiv. Antrenamentele pe care le fac și toată munca depusă mă motivează, chiar dacă nu am timpul necesar pentru a-mi vedea prietenii zi de zi și de a-mi petrece timpul cu ei. Sentimentele câștigului sunt imense și întrec orice lucru pe lumea aceasta. Nu cred că voi mai trăi emoții la fel ca în momentul în care am aflat că suntem campioni europeni.

Este o mândrie imensă și bucuria a fost atât de mare încât mi-au dat lacrimile pentru prima dată pe podium în momentul în care am auzit imnul României ce era cântat pentru noi. Toată sala s-a ridicat în picioare și am simțit cât de mult apreciază spectatorii dansul sportiv. Mă simt cel mai norocos adolescent de pe lumea asta”, mărturisește Ștefan Alexandru Pădurariu, tânărul campion.

Băiatul își dorește să devină antrenor, pentru a-i putea ajuta pe copii să ajungă la aceleași performanțe.

„Clar este cel mai important titlu din viața mea. Suntem cea mai bună pereche din toată Europa, la categoria de vârstă 16-18 ani. Urmează Campionatul Mondial pe care dorim să îl câștigam pentru a putea spune că suntem cei mai buni din întreaga lume. Dansul sportiv este cel mai important lucru din viața mea, iar eu nu aș fi eu fără acest sport, deci vreau să practic dansul până la bătrânețe și să antrenez copiii să reușească aceleași performanțe ca și mine, poate și mai bune”, adaugă Ștefan Alexandru Pădurariu, tânărul campion.

Din cauza anumitor factori de stres, tânărul campion mărturisește faptul că s-a lovit de anumite căderi psihice peste care a reușit să treacă și ce l-au făcut mai puternic.

„De-a lungul anilor au fost foarte multe momente dificile peste care am putut trece datorită echipei care mă susține și părinților. De exemplu, au fost destul de multe accidentări care se întâmplă la majoritatea sportivilor, dar m-am recuperat cu ajutorul echipei mele. Totodată, au fost unele căderi psihice peste care am trecut și acum sunt mai puternic din acest punct de vedere”, mai spune Ștefan Alexandru Pădurariu, tânărul campion european ieșean.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *