Prima pagină » Titlurile zilei » Povestea tragică a Alinei, o tânără din Iași obligată să practice prostituția pe străzile din Bergamo! Fata a fost păcălită cu un trai mai bun în Italia, dar s-a trezit sclavă sexuală
Povestea tragică a Alinei, o tânără din Iași obligată să practice prostituția pe străzile din Bergamo! Fata a fost păcălită cu un trai mai bun în Italia, dar s-a trezit sclavă sexuală

Povestea tragică a Alinei, o tânără din Iași obligată să practice prostituția pe străzile din Bergamo! Fata a fost păcălită cu un trai mai bun în Italia, dar s-a trezit sclavă sexuală

04 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Un individ va fi nevoit să ofere explicații în instanță, după ce a fost acuzat că a obligat o tânără să-și vândă trupul. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis recent în judecată pe Florin Robert Costea, sub acuzația de proxenetism

O tânără din județul Iași a fost nevoită să treacă prin clipe de groază, după ce a fost obligată să practice prostituția pe străzile din Italia. Fata a fost păcălită cu un trai mai bun în Bergamo, dar s-a trezit forțată să practice cea mai veche meserie din lume.
Povestea tragică a Alinei a început în luna august 2018, când Florin Robert Costea ar fi determinat-o pe tânără să meargă în Italia, în căutarea unui trai mai bun. Numai că, odată ajunși în Bergamo, ieșeanca a avut parte de o surpriză de proporții, tocmai din partea celui în care avusese încredere.

Florin Robert Costea, acuzat de procurorii ieșeni de proxenetism

Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Florin Robert Costea, sub acuzația de proxenetism. Urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. Conform anchetatorilor ieșeni, individul de 35 de ani ar fi ținut-o sub teroare pe tânăra din județul Iași vreme de mai bine de 2 ani și ar fi obligat-o să-și vândă trupul bărbaților dornici de sex din Italia. Tânăra ar fi fost amenințată constant cu bătaia și cu moartea, iar nu puține au fost cazurile în care a și fost obligată să se prostitueze.

Oamenii legii au adăugat că Alina a fost dusă din România în Italia, iar individul de 35 de ani i-a închiriat un apartament pentru a-și putea desfășura activitatea. Potrivit procurorilor ieșeni, de cele mai multe ori, același bărbat era și cel care publica și promova anunțuri privind prestarea de activități sexuale pe bani pe mai multe site-uri de profil din Italia. În același timp, individul îi asigura tinerei paza și protecția de fiecare dată când avea clienți.

Alina, sclavă sexuală în orașul italian Bergamo

Povestea tragică a Alinei a început în august 2018, când Florin Robert Costea ar fi determinat-o să meargă în orașul Bergamo, din Italia, și i-ar fi asigurat transportul din România în străinătate. Anchetatorii susțin că, după 2 ani, în perioada octombrie – noiembrie 2020, Alina ar fi încercat să se întoarcă în România, însă bărbatul a ținut-o în Italia cu forța și ar fi obligat-o să își continue activitatea. La un moment dat, tânăra a reușit să se întoarcă, totuși, în țară, dar aceasta ar fi fost urmărită de individ și presată continuu să se întoarcă în străinătate.

„Sunt efectuate cercetări față de inculpat sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism. În luna iulie 2021, organele de cercetare penală au pus în aplicare mandatul de percheziție domiciliară, emis de Judecătoria Iași, pentru imobilul în care locuia inculpatul, din municipiul Pașcani, iar prin ordonanța din aceeași dată a organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Iași – Serviciul de Investigații Criminale s-a dispus luarea măsurii preventive a reținerii față de inculpat pentru o durată de 24 de ore.

Ulterior, prin încheierea magistratului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a fost admisă propunerea procurorului de arestare a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. În această cauză, cercetările sunt efectuate de agenții de Poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, beneficiind de sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *