Prima pagină » Local » Povestea tinerei Alexandra Durbaca, studenta care a plecat din Iași și a devenit la numai 23 de ani CEO la o companie americană de succes. „Am dus business-ul la 6 milioane de euro”
Povestea tinerei Alexandra Durbaca, studenta care a plecat din Iași și a devenit la numai 23 de ani CEO la o companie americană de succes.

Povestea tinerei Alexandra Durbaca, studenta care a plecat din Iași și a devenit la numai 23 de ani CEO la o companie americană de succes. „Am dus business-ul la 6 milioane de euro”

30 aug. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Local

Alexandra Durbaca, tânăra care a studiat la Iași, a reușit în numai câțiva ani să devină un model de urmat pentru alți tineri care vor o carieră de succes. La numai 23 de ani a devenit CEO la o companie americană de brokeraj și a fost numită cel mai inovator broker de pe piața de asigurări din România

Mulți tineri visează să ajungă în poziții de top în companii de succes, însă puțini reușesc asta la 23 de ani, așa cum s-a întâmplat cu Alexandra Durbaca, o tânără studentă la Iași care, cu multă muncă și perseverență, a devenit o femeie de succes. Povestea Alexandrei începe cu studiile la Iași.

„Am făcut facultatea la Iași, specializarea Afaceri Internaționale, și am avut un stagiu ulterior în Franța, printr-o bursă câștigată. După terminarea facultății am decis să vin în București pentru a continua studiile de master și, totodată, pentru a căuta un job, ca orice alt tânăr student. Cariera mi-am început-o într-o companie care făcea consultanță de business și dezvoltarea conceptului de franciză. Eram doar două companii pe piața din România care făceau așa ceva și pot să spun că acela a fost startul carierei mele, întrucât am învățat extraordinar de multe lucruri acolo despre foarte multe afaceri, despre globalizare, prin sistem de franciză”, povestește Alexandra Durbaca, CEO în cadrul Leader Team Broker.

Alexandra Durbaca: „Am empatizat foarte rapid cu persoanele din conducerea companiei”

Tânăra care își căuta un loc de muncă a primit o șansă nesperată și, la numai 23 de ani, a fost numită CEO în cadrul unei companii americane de top, care deschidea o filială și în România.

„Având în vedere că suntem foarte puține persoane cu experiență în sistemul de franciză din România, maximum 10 persoane, cei de la grupul Marsh and Mclaren doreau să se extindă la nivel regional și în România, pe divizia de retail și IMM, pe partea de brokeraj. Am primit într-o zi un telefon de la o firmă de recrutare, mi-au spus că există o companie americană ce dorește să se dezvolte în România. Am fost chemată la interviu. Am empatizat foarte rapid cu persoanele din conducerea companiei, au văzut că am experiență destul de mare în dezvoltarea conceptului de franciză, era fix ce aveau ei nevoie la Insia, compania din cadrul Marsh and Mclaren, și se dezvoltau fix pe acest concept de asistenți în brokeraj pentru persoane juridice, care să dezvolte acest business de brokeraj în țară”, susține Alexandra Durbaca.

Alexandra Durbaca a devenit cel mai inovator broker de asigurări din România

Începutul a fost greu pentru tânăra abia numită în fruntea unei companii importante de brokeraj, însă a reușit să demonstreze că poate să dezvolte afacerea, ceea ce s-a și întâmplat.

„Am început de la zero. Prima oară am fost în Cehia într-un training intensiv de pregătire și ulterior m-am întors în România, unde am pus bazele firmei, pentru că nici măcar entitatea juridică nu exista aici. Ușor, ușor, am testat modelul, am început să-mi creionez echipa. Când am plecat de la ei, acum 3 ani de zile, am dus business-ul la 6 milioane de euro. Pentru că îmi plac provocările și voiam să aduc inovație pe piața asigurărilor din România, am considerat că sunt compatibilă cu conceptul pe care îl promovează Leader Team Broker. Am devenit, între timp, cel mai inovator broker de asigurări de pe piața din România, prin produsele pe care le-am adus”, mai povestește Alexandra Durbaca.

Alexandra Durbaca: „Nu este simplu la 23 de ani să conduci o multinațională, să începi totul de la zero, mai ales ca femeie”

Tânăra în vârstă de 32 de ani spune că, privind în urmă, când la numai 23 de ani a devenit managerul unei companii de succes, pentru ea a fost o șansă să demonstreze ce poate.

„Am început de la o vârstă fragedă, pentru că nu este simplu la 23 de ani să conduci o multinațională, să începi totul de la zero, mai ales ca femeie, poate tânără femeie de business. Nu multă lume îți acordă credit, de aceea sunt recunoscătoare persoanelor care mi-au dat această șansă și am putut să dovedesc că prin perseverență și multă muncă poți să aduci rezultate absolut uimitoare. Eu nu aveam experiență absolut deloc în industria de asigurări și asta a fost cea mai mare provocare, pentru că a trebuit să recuperez și să învăț de la zero absolut toate elementele și abecedarul industriei de asigurări, dar am reușit să fac asta într-un timp scurt, astfel încât am reușit să duc pe culmile succesului companiile unde am fost sau sunt”, mai spune Alexandra Durbaca, CEO în cadrul Leader Team Broker.

Potrivit specialiștilor din domeniul asigurărilor, în acest an prețurile la polițele RCA ar putea crește.

Profilul Alexandrei Durbaca a apărut și într-o ediție anuală a unei reviste de specialitate, la secțiunea „100 tineri manageri de top”

Din rutina zilnică a tinerei cu o carieră de succes nu lipsește meditația. Alexandra spune că mentorul său este Margaret Thatcher și oferă câteva sfaturi celor care sunt la început de carieră.

„Primul meu șef spunea că «viața e prea scurtă» și oricât de clișeistic pare, este adevărat. E prea scurtă să stai într-un job mizerabil sau să suporți un șef abuziv sau să te complaci într-o companie care nu-și respectă angajații. Viața e prea scurtă să nu îți faci timp pentru oamenii importanți din viața ta”, mai spune Alexandra Durbaca, CEO în cadrul Leader Team Broker, companie din România, cu 40 de angajați și colaboratori, care în anul 2020 avea o cifră de afaceri de 6 milioane de euro.

Profilul Alexandrei Durbaca a apărut și într-o ediție anuală a unei reviste de specialitate, la secțiunea „100 tineri manageri de top”, ediția 2021. Povestea Gicăi Neamțu, o altă antreprenoare din Iași, care a ajuns în topul celor mai de succes femei din România, a apărut într-o ediție „BZI” anterioară.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024