Prima pagină » Titlurile zilei » Povestea sfâșietoare a unui fost fotograf care trăiește în niște condiții greu de imaginat: „Tot ce fac acum este să aștept să mor” – FOTO

Povestea sfâșietoare a unui fost fotograf care trăiește în niște condiții greu de imaginat: „Tot ce fac acum este să aștept să mor” – FOTO

15 apr. 2023, 02:00, 6 ,
Petronel-Vlăduț Ștefan, în Titlurile zilei

Un bărbat din comuna ieșeană Moșna trăiește în niște condiții greu de imaginat. Din păcate, acesta nu are pe nimeni alături și singurul lui obiectiv este să poată supraviețui

Constantin Dodiță Petrescu are 65 de ani și în urmă cu 4 ani a rămas văduv. După moartea soției, bărbatul a ajuns în pragul disperării și a vândut tot. O perioadă, nepoata lui a avut grijă de el, însă acum a rămas singur. Acesta nu are niciun venit și locuiește într-o singură cameră care stă să se dărâme.

Povestea sfâșietoare a unui fost fotograf care trăiește în niște condiții greu de imaginat

Disperarea lui Constantin Dodiță Petrescu se citește pe chip când vine vorba despre bani, pentru că nu are ce să pună pe masă și este la mila vecinilor săi.

„Am trăit o viață frumoasă, însă, după moartea soției, totul s-a dus la vale, am vândut tot ce aveam, voiam doar să uit. Acum nu mai am nimic. Îmi mai aduc vecinii câte ceva de mâncare și mă mulțumesc cu ce am. Tot ce fac acum este să aștept să mor, fiindcă nu mai am pentru ce lupta”, povestește Constantin, bătrânul care se chinuie să supraviețuiască.

Constantin a lucrat ca fotograf toată viața lui, iar la bătrânețe a ajuns să nu aibă niciun sprijin.

„Am lucrat mult timp ca fotograf când stăteam în Iași și aveam foarte multe comenzi. Atunci, abia le mai puteam face față. Și soția mea lucra tot ca fotograf. Practic, de la ea am prins și eu această pasiune. Dar ce folos? Acum, nu am nici măcar un leu în buzunar”, adaugă bărbatul.

Constantin strigă după ajutor, pentru că familia a uitat de el

Singura rudă a lui Constantin cu care mai vorbește din când în când este nepoata sa, pentru că fiica lui a uitat de el. Acum un an, acesta a ajuns la urgențe cu degerături grave, fiindu-i amputate extremitățile membrelor inferioare, dar nimeni nu i-a fost alături.

„Am avut mare noroc de nepoata mea care m-a adus aici și nu m-a lăsat pe stradă. Eu nu pot să mă descurc singur, de asta arată și așa acest loc. Chiar dacă am o fiică, nu m-am auzit cu ea de mai bine de 10 ani, nici la înmormântarea mamei ei nu a fost. Am auzit că ar fi prin Germania. Dar nu știu ce se întâmplă cu ea. Eu mă mișc destul de greu și mă mai duc uneori la biserică să mă rog”, mărturisește cu tristețe bărbatul.

Pornind de la cazul bărbatului din comuna ieșeană Moșna, care trăiește în niște condiții greu de imaginat, BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri, pentru a-l ajuta să treacă peste aceste momente dificile. Cei care doresc să îl sprijine o pot face contactând redacția BZI.

Comentarii
  • Ce copii au mai crescut si oamenii astia !
    Halal ,!

  • Trist…
    Trebuie ajutat acest om de semeni!
    Dar și asistența socială de la Primărie poate se ocupa de caz,cu amputații,poate îl ajută să-și facă o indemnizație de handicap.
    De fiica,ce sa mai zicem?Ar fi trebuit să nu uite de tatal ei! Alții sunt prea sătui și alții mor de foame…
    Doamne-ajută !

  • Oare de ce barbatii din Romania sunt asa de impotenti? In doar 4 ani a decazut in asa hal. Cum raman fara neveste, mor de foame si de mizerie. De ce nu sunt in stare sa se gospodareasca macar la nivel minim? Familia traditionala : matca + trântor.

  • COSTICA LUNA / DANCU

    daca spune ca a vindut tot ce a avut si a ramas cu curul gol si moare de foame inseamna ca e baiat de baiat / ca e baiat bun . / bea , fumeaza , cine stie ce obiceiuri mai are , da bani la curve . ca nu inteleg./ acest trintor care nu a ridicat un pai de jos toata viata nu are o pensie cit de mica sa poata trai ./ daca nu lasati/l in plata domnului sa crape ca asta asteapta ,.

  • COSTICA LUNA / DANCU

    lasati comentariul bai nesintitilor

  • Da , buna ziua, văd ca comentariul meu a fost șters. De ce? Pentru ca , contrar articolului am spus ca acest nenorocit și pedofil este prezentat ca o victima?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *