Prima pagină » Titlurile zilei » Povestea sfâșietoare a unei mame care suferă de o formă rară de cancer. „La 31 de ani, cu o familie minunată și cu o fetiță de doar 10 ani este tragic” – FOTO

Povestea sfâșietoare a unei mame care suferă de o formă rară de cancer. „La 31 de ani, cu o familie minunată și cu o fetiță de doar 10 ani este tragic” – FOTO

04 ian. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

Mihaela Todireanu este o mamă tânără care suferă de o formă rară de cancer la ficat, cu metastaze în ganglionii limfatici. Totul a început în urmă cu opt luni, după tratarea virusului SARS-CoV-2. Aceasta a început să acuze dureri de stomac și a mers la o clinică medicală pentru a-și face o ecografie abdominală, unde i s-ar fi pus un crunt diagnostic. Ulterior, ieșeanca a continuat investigațiile și i s-a confirmat boala

Mihaela Todireanu are 31 de ani și este mamă pentru o fetiță de numai 10 ani. Viața ei s-a schimbat după ce medicii din Iași i-au spus că este suspectă de colangiocarcinom, un cancer prin care bila secretată de ficat se varsă în duoden. Ieșeanca a continuat investigațiile în Italia, unde i s-a confirmat cel mai nemilos diagnostic.

Medicii de acolo i-au prescris o medicamentație care îi prelungește viața, iar singura șansă de vindecare ar fi transplantul de ficat. Până în prezent a primit un răspuns afirmativ de la un spital, din Turcia, dar costurile sunt uriașe.

o poză cu Mihaela și familia ei

Chiar dacă șansele au fost puține, femeia a încercat să caute până în pânzele albe o soluție, care i-ar putea salva viața, pentru a reuși să-și vadă copilul crescând alături de ambii părinți

Ieșeanca ce suferă de o formă rară de cancer luptă pentru viața ei: „Îmi doresc să trăiesc și să mă bucur de prințesa căreia i-am dat viață acum 10 ani”

o poză cu niște medicamente

Medicamentele, care i-au fost prescrise în Italia, o ajută pe termen scurt, fiind similare cu niște sedințe de chimioterapie

Mihaela Todireanu are 31 de ani și în urmă cu 10 ani a devenit mamă. Din păcate, toate visele femeii s-au năruit în momentul în care i s-a confirmat cruntul diagnostic. Aceasta își dorește să trăiască pentru a se putea bucura în continuare de viață, însă medicii din România și din Italia nu i-au oferit prea multe șanse.

„Când am aflat că sunt suspectă de cancer am plecat în Italia, la soacra mea care este cadru medical în Milano. Acolo m-a internat la Institutul de tumori și au început investigațiile. După multe analize și o biopsie la ficat am fost diagnosticată cu hemangioendoteliom epiteliod hepatic, un sarcom de țesut moale.

Practic este un cancer foarte rar la ficat, cu metastaze în ganglionii limfatici. Ca tratament, medicii din Milano mi-au dat niște pastile experimentale, Sirolimus, pentru că spun că nu există alt tratament pentru boala mea. Am fost în toată Italia, la zeci de medici oncologi și chirurgi, dar toți mi-au spus același lucru”, povestește Mihaela Todireanu.

Chiar dacă i s-a spus că șansele sunt puține, femeia a încercat să caute o soluție, care i-ar putea salva viața pentru a reuși să-și vadă copilul crescând alături de ambii părinți. Până în prezent, singura șansă i-a fost oferită de către medicii din Turcia, care i-ar fi transmis că un transplant de ficat o poate ajuta să învingă acest coșmar, dar costurile sunt enorme. Mihaela încearcă să mai găsească și alte alternative ce i-ar putea salva viața.

„Prin ajutorul unui medic din Brașov am reușit să iau legătura cu niște medici din Turcia, care mi-au spus că îmi pot face un transplant de ficat. Au fost singurii care mi-au dat șansă la viață, dar nu este gratis. Acest transplant costă în jur de 100.000 de euro, iar de acești bani nu dispun nici eu, dar nici familia mea. Însă am venit în țară să mai caut soluții în legătură cu acest transplant”, adaugă, cu ochii plini de lacrimi, Mihaela, mama fetiței de 10 anișori.

o poză cu o fișă medicala

Până în prezent, a primit un răspuns afirmativ de la un spital din Turcia, dar costurile sunt uriașe

Starea de sănătate a femeii se poate agrava de la o zi la alta

o poză cu Mihaela și fiica sa

Până în prezent, singura șansă i-a fost oferită de către medicii din Turcia

Medicamentele care i-au fost prescrise în Italia o ajută pe termen scurt, fiind similare cu niște ședințe de chimioterapie. Cu toate acestea, în orice moment, viața ei poate fi pusă în pericol, tipul de cancer fiind foarte rar.

„În Italia am intrat într-un studio, iar ei îmi dau aceste pastile. Este ca o chimioterapie, doar că nu îmi cade părul. Sunt niște pastile imunospresoare, care îmi opresc imunitatea pentru a împiedica metastazele să se împrăștie în corp. În România, o cutie de 100 de pastile costă 590 de euro, iar eu am nevoie de trei cutii pe lună, fiindcă iau câte opt pe zi. Din acest motiv nu-mi permit să rămân în România”, spune Mihaela.

Această veste cumplită i-a șocat pe toți membrii familiei, însă au rămas alături de Mihaela pentru a reuși să câștige lupta cu această boală nemiloasă. Ei își doresc să rămână împreună și să se bucure de restul vieții.

„Vestea ne-a șocat. Este greu de descris în cuvinte ce-am simțit. La 31 de ani, cu o familie minunată și cu o fetiță de doar 10 ani este tragic. Dar cu ajutorul familiei am reușit să merg înainte și să lupt pentru viață”, destăinuie ieșeanca.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *