Prima pagină » Titlurile zilei » Povestea sfâșietoare a unei familii din comuna Ruginoasa. Stelian are leucemie, iar părinții se află în pragul disperării! – GALERIE FOTO / VIDEO

Povestea sfâșietoare a unei familii din comuna Ruginoasa. Stelian are leucemie, iar părinții se află în pragul disperării! – GALERIE FOTO / VIDEO

09 mart. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

O familie din comuna Ruginoasa se află în pragul disperării, deoarece Stelian, copilul părinților Stelian și Augustina Țurcă, în vârstă de 10 ani, suferă de leucemie. Tratamentul pe care acesta trebuie să îl urmeze este foarte costisitor, iar părinții nu au posibilități. Își doresc cu orice preț să îl ajute pe micuțul bolnav, dar nu au reușit până în acest moment.

Din cauza stresului major, tatăl copilului a făcut un infarct și a rămas paralizat la un picior și inima îi mai bate doar cu ajutorul unui aparat pe care trebuie să îl verifice constant. Părinții sunt sfâșiați de durerea pe care fiul lor este obligat să o suporte.
Familia Țurcă, din comuna ieșeană Ruginoasa, duce o viață de chin. Cele mai mari probleme pentru cele 5 suflete, cât numără familia ieșeană, sunt legate de leucemia de care suferă băiatul mijlociu.
Stelian Țurcă are 10 ani și de mai bine de jumătate de an se luptă cu o boală dură.

În casa modestă din comuna Ruginoasa, pe care părinții au clădit-o când încă aveau forță de muncă, locuiesc 5 suflete nevinovate. Membrii familiei văd în fiecare zi suferința bietului băiat, care speră că în curând va duce o viață normală.

Părinții se află în pragul disperării: ”Era să mor de supărare!”

Părinții copiilor, Stelian și Augustina Țurcă, se află în pragul disperării! În tinerețe, aceștia nu au fugit niciodată de muncă. Aceștia au considerat că locul de muncă este o binecuvântare pentru un om. Dar, din primăvara anului 2021, aceștia nu mai pot munci și de atunci a început calvarul pentru ei, descurcându-se din ce în ce mai greu.

”Trăiesc dintr-un ajutor de 500 de lei și pensia băiatului de 300 de lei. Este foarte greu! Nu reușim să facem față nici cu banii pentru medicamente. Când am aflat că Stelian are boala asta incurabilă, de supărare, am făcut infarct! Era să mor, dar Dumnezeu mi-a mai dat o șansă să-mi pot îngriji copiii. Dar eu nu mai pot! Am rămas paralizat, merg în cârje și am stent la inimă. Acum nu mai pot munci. Trebuie să fac drumuri la spital la Iași și pentru mine, și pentru băiat”, a povestit plin de tristețe tatăl copiilor.

Stelian și Augustina au 3 copii împreună și se chinuie să le ofere o educație potrivită. Stela are 13 ani, Stelian 10 și mezina familiei Țurcă, Elena, este în vârstă de doar 8 ani. Aceștia au înțeles chinul prin care trece fratele lor și se roagă zilnic pentru sănătatea lui. Ei demonstrează acest lucru prin faptul că niciodată nu au cerut nimic părinților. N-au îndrăznit să scrie o scrisoare pentru Moș Crăciun și nici să-și exprime dorințele pentru eventuale cadouri. Consideră că sănătatea este cea mai de preț în aceste momente pentru Stelian, fratele lor aflat într-un impas major.

”A fost foarte greu să accept cruntul diagnostic. În spital a fost extrem de plictisitor și mereu voiam acasă. Îmi doresc să merg cât mai repede la școală, chiar și acum, să-mi văd colegii și învățătorii”, ne-a spus plin de amărăciune Stelian.

Tatăl a fost la un pas de moarte! Sufletul de mamă al Augustinei este mult prea încărcat

Augustina Țurcă are 44 ani și este mamă pentru 3 copilași. Este foarte mândră de ei, însă durerea din suflet i se citește pe chip. Cu greu reușește să-și ia gândul de la încercările dureroase pe care Dumnezeu i le-a dat și se străduie din răsputeri să își îngrijească familia. Aceasta este căsătorită de peste 13 ani cu soțul său, Stelian. De la omul muncitor care era, acesta a ajuns să fie victima suferințelor și să nu mai poată fi apt de muncă.

Femeia destăinuie reporterilor BZI că situația în care se află este dificilă și greu de imaginat. Din cauza lipsurilor pe care le au, nu au reușit să-și achiziționeze nici măcar un dulap pentru vase sau o mașină de spălat.

În ciuda tuturor neajunsurilor, Augustina și Stelian își doresc cel mai mult ca fiul lor să câștige lupta cu leucemia.

”Este foarte greu să îngrijesc familia. Nu am mașină de spălat, dulapuri și nici geamuri bune. Ne bate vântul în casă. Dar mă chinui așa… Cea mai mare dorință, în aceste momente, este să reușim să ducem băiatul la spital mereu și să îi terminăm tot tratamentul. Dar ne trebuie bani, noi nu mai facem față. Din banii pe care îi avem, plătim facturile, luăm lemne, mâncare, rechizite și… se duc…”, a mărturisit cu ochii plini de lacrimi mama copilașilor.

Pornind de la cazul familiei Țurcă, din comuna ieșeană Ruginoasa, BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta pe acești părinți care se află în pragul disperării. Cei care doresc să îi sprijine, o pot face contactând redacția BZI sau depunând în contul bancar RO96BTRLRONCRT0CE8286801, pe numele Țurcă Stelian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *